notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A lehető legcsodálatosabb élményben volt részünk Mozambikban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szigetlátogatás Mozambikban - A legszebb szigetek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szigetlátogatás Mozambikban - A legszebb szigetek


2014/02/06

Forrás: Forrás: http://www.imaginetravel.com/island-hopping-in-mozambique/

Talán olvastátok már MD Ben és felesége, Charlie tanzániai szafariját, ahol a mézesheteinek első felét töltötték. Akkor, hát itt egy fotónapló a nászút második feléről, amikor is bejárták Mozambik szigeteit.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban
Charlie és Én imádjuk a tengerpartokat és az eldugott helyeket. Ezért, amikor eljött az ideje, hogy döntsünk, hol töltsük a nászutunk hátralevő részét, az Észak-Mozambiki Quirimbas Archipelagora esett a választás. A mintegy 30 szigetből álló láncolat, az északi-déli tengely mentén helyezkedik el, felfedezésért könyörgött.


2 hetünk volt. Ezért az volt a tervünk, hogy a legdélibb szigeten kezdünk – a pompás Azura Quilaleaban -  Dhowval gondoltunk utazni szigetről szigetre egészen az egyedülállóan gyönyörű Vamizi szigetig, ami Quirimbas Archipelago legészakibb részén található.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

10 méteres hagyományos vitorlás elég volt a kitesurfing felszereléseinknek, a két kajaknak és a négyfős személyzetnek. A hajót Egy vitorla (ahogy a fotó mutatja) és egy kis 10 hp-s csónakmotor hajtja, amit csak a horgonyzáskor használtunk.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk MozambikbanA Dhow, ami két hétig volt a bázisunk MozambikbanA Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

A legénység éppen a vitorla felállításával volt elfoglalva, miközben az igéző Matemo szigetet hagytuk el… az apály láthatóvá tette Matemo bal oldalán közel 1 kilométer hosszan elterülő gyönyörű homokpadot.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

A sekély árapály környéki vizeken a szigetek körül hajózni nem volt egyszerű dolog. Soha nem sikerült volna, ha nincs egy ilyen tapasztalt csapatunk.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk MozambikbanA Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Indulás Guludoról a következő sziget felé

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

A legtöbb nap (de legalább az utazás egy részén) delfinek úsztak a Dhow oldala mellett.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Előttünk… az étkezőasztalunk előkészítve a vacsorához Mögöttünk… a Dhow lehorgonyozva, a tus és a WC fülke

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk MozambikbanA Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Kétség sem férhet hozzá, hogy az egész szigetvilágon belül ez volt a kedvenc szigetünk.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Ez a kép nem mutatja az igazságot… az erőd egyszerűen fenséges. És az a tény, hogy az Ibo szigeten található még jelentősebbé teszi. Egy meglepetés szülinapi reggelit rendeztek számomra az erőd legközelebbi részén egy ötszáz éves ágyú mellett. Az üdvözlőlapok olvasása közben dobszó mellett úgy érzetem magam, mint Vasco da Gama!!

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

A tábort a legénység állította fel és SOKKAL pazarabb volt, mint gondoltuk. A tábor egy zuhanykabinból, különálló WC fülkéből, központi étkező részből és belülről felállítható sátorból állt, amiben komplett 15 centis matraccal és ágyneművel felszerelt ágy is helyet kapott. Itt Charliet felvillanyozta a forró fürdő.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

A vitorlázásunk következő szigete. Vessetek egy pillantást a következő képre, hogy hogyan néz ki tengerszintről.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

… Egy séta alkalmával hatalmas majomkenyérfát találtunk a Matemo szigeten

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Valamelyik nap útra keltünk, hogy felfedezzük a helyet, ahol táboroztunk - gyalog és kajakkal is. Ezen a különleges reggelen elindultunk a közvetlenül a táborunk mellett lévő Mangrove delta keskeny vízi utjain… egy feledhetetlen órát töltöttünk el a tükörsima vízen, rengeteg vízi élőlényt és madarat figyelhettünk meg az élőhelyén.

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban

Nem használtunk photoshopot vagy egyéb speciális efektet, ott minden sziget így néz ki…

A Dhow, ami két hétig volt a bázisunk MozambikbanA Dhow, ami két hétig volt a bázisunk Mozambikban


hajó tenger,óceán túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...

Salona 40

Salona 40 vitorlás hajó bemutatása A Salona 40 a második vitorlás hajó a Salona...

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!