notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Festői szépségű, sziklára épült város

hirdetes

5 sziklára épült város

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csodás helyek vannak a világon, viszont ezek a városok valamiért különlegesek, ugyanis sziklákra épültek és festői szépségű környezetben helyezkednek el. Most 5 sziklára épült várost láthattok.

Város

Szantorini Görögországban található. Vulkanikus sziklákra épült és a Kükládok szigetcsoport egyik tagja. Ez a város drámai szépségéről híres fehérre meszelt, lépcsőzetesen elhelyezkedő, jellegzetes házaival. Szantorini egy vulkanikus robbanás következtében jött létre 3500 évvel ezelőtt. A házak építészetére a velencei és a küklád stílus keveredése jellemző. A város tele van romantikus hangulatú, macskaköves utcákkal és fehér házakkal, kávézókkal, boltokkal, meg mindenféle üzletekkel, amiket meredek utcákon felkapaszkodva csodálhatunk meg.

Város

Positano Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, de azt  hiszem, elég ránézni erre a képre és ezen már meg se lepődünk. Első látásra  úgy tűnik, mintha szét lennének szórva ezek a színes házak a meredek, sziklás hegyoldalon. Bár a város virágzott a középkorban, viszont a 19. században a lakosok fele kivándorolt többnyire a tengerentúlra. A 20. században ez a város egy szegény halászfalunak számított, azonban John Steinbecknek köszönhetően, aki egy igencsak megható esszét írt a városról az 50-es években, elkezdtek ide áramolni a turisták a világ minden tájáról.

Város

Ez a város szintén Európában található, azon belül is Spanyolországban. Ronda a hegyekben épült 760 méter magasan. A várost keresztülszeli a Guadalevin-folyó, amin három híd vezet át. A város építészetére a római és a mór stílus jellemző, akik egykor itt éltek. Ronda viszont nemcsak a különleges látványa miatt nagyon érdekes, hanem többek között azért is, mert itt tartották az első bikaviadalt és innen indult ki ez a jellegzetes spanyol szokás. A városban található egy elképesztő látvánnyal bíró híd is, ami nemcsak lenyűgöző, de egyben a város jelképe is.

Város

Acapulco egy mexikói üdülőváros, ami a múlt század 50-es éveiben vált híressé, mert ide menekültek kikapcsolódásra vágyó hollywoodi filmsztárok és a milliomos üzletemberek. A város a mai napig nagyon népszerű, különösen az Egyesült Államokban élő főiskolások között, akik előszeretettel töltik itt a tavaszi szüneteiket. A város egyébként a Csendes-óceán partjainál fekszik és úgy lett kialakítva, mintha minden egyes házat a tengerpartra akartak volna építeni, ugyanis a város nagyon keskeny.

Város

Ez a város egy szurdokre épült az Alzou-folyó mentén Franciaországban. Az épületek szinte a sziklafalba épültek. Ahogy beljebb megyünk ebben a városban, az emelkedők egyre magasabbak, míg végül úgy kell felkapaszkodnunk. A falu története amúgy nem volt zökkenőmentes, ugyanis a 12. században és a francia forradalomban majdnem teljesen kiürült. Mára viszont újra visszatért belé az élet és sorban érkeznek ide a turisták,meg a zarándokok, akik tiszteletüket teszik a falu névadója, Szent Amaduor előtt, aki a legendák szerint itt élt remeteként.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes... Tovább

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.7

utazás