Használd ki a szilvaszezont! Próbáld ki a szilvás cobblert!

hirdetes

Használd ki a szilvaszezont! Kóstold meg a szilvás cobblert!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Használjuk ki a szilvaszezont, amíg tart! Mindjárt itt a szeptember, ami rossz hír, mert vége a nyárnak, viszont ilyenkor lehet a legfinomabb sütiket sütni!

Szilva

A cobbler gyorsan elkészíthető, keveset kell melózni vele, mégis egészséges desszert kerülhet az asztalra. Összefoglalva: olyan sütiről beszélünk, amikor a sütőedény aljára kerül a desszert, a tésztát pedig a tetejére kanalazzuk. A vendégek pedig örülnek a meglepetésnek, hiszen nem tudni, mit rejt a tészta. :)

 

Hozzávalók

 

Tésztához:

 

30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg vaj
csipet só
15 dkg cukor
1 tojás
kevés tej (amennyit a liszt felvesz)

 

Töltelék:

 

1 kg szilva tisztítva (mag nélkül)
1 ek. cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
2 ek. étkezési keményítő (liszt)

 

Tetejére:

 

2-3 ek. barna cukor (kristálycukor)

Forrás

Szilva

A tésztához a lisztet, cukrot, sót és sütőport összekeverjük. A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kanalazható kell, hogy legyen, nem gyúrni való. Fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük.

 

A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk, majd tetszőlegesen feldaraboljuk. 1 kg tisztított szilvának kell lennie. Megszórjuk a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, összekeverjük, hogy mindenhol jól bevonja. Majd megszórjuk az étkezési keményítővel vagy liszttel és szinten összekeverjük.

Forrás

Szilva

Egy tűzálló tálat (nálam jénai) kivajazunk, beleöntjük a szilvát. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd egy evőkanállal szépen csipegetünk belőle, és a szilva tetejét kirakjuk vele. A barna cukorral megszórjuk. Ha nincs barna cukor, akkor jó a kristálycukor is.

 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult, de persze, ha úgy látjuk, hogy még a tészta nem sült át, akkor süthetünk még rajta, csak akkor érdemes letakarni, hogy ne égjen meg. Vaníliasodóval kínáljuk.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia