Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023: Színház a börtöntől az erdőszélig – izgalmas kulturális programok a Balatonnál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Színház a börtöntől az erdőszélig – izgalmas kulturális programok a Balatonnál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Színház a börtöntől az erdőszélig – izgalmas kulturális programok a Balatonnál


2021/10/21
VN

Az EKF színházi koncepciója hosszú távon kívánja felpezsdíteni Veszprém és a Balaton-régió színházi életét. Szeretnénk, ha a színházi előadások látogatása nem csupán egy szűk, az adott művészeti ág iránt egyébként is érdeklődő kör számára lenne természetes elfoglaltság, hanem egy lényegesen szélesebb réteg ismerné fel, hogy a világ és az ember megismerésének, valamint egy minden szempontból prosperáló társadalom kialakításának egyik kulcsa lehet a drámaművészet.

Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 színházi programsorozat

Veszprém és a Bakony-Balaton régió szakembereinek bevonásával készült el az a program, amely meghatározza a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) színházi-kulturális eseményeinek és rendezvényeinek tartalmát, hangulatát és stílusát. Fontosnak tartjuk, hogy az EKF színházi koncepciója a helyi színházi szereplők és intézmények támogatását is élvezze, ezért a kialakítás során folyamatos konzultációkat tartottunk a Veszprémi Petőfi Színház, a Pannon Várszínház, a Kabóca Bábszínház és a Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanári szakjának vezetőivel.

 

„A színházi koncepció egyik projektje sem egyszeri látványosság. Mindegyik program hosszú távon képviselhet és teremthet értékeket Veszprémben, a régióban és országszerte is, hiszen a helyi intézmények szívesen kapcsolódtak a kezdeményezésekhez, egyben vállalták, hogy azokat 2023 után is tovább viszik.” – mondta el Varga Richárd kulturális projektmenedzser a több, mint egy éves előkészítő munka után tartott programismertetőn.

 

A VEB2023 EKF színházi programja nemcsak különböző értékes színielőadások sorozta, de fő céljai közé tartozik a színházi nevelés és a színházra nevelés, a fiatalok bevonása a programokba, a nemzetköziség, valamint a helyi intézmények támogatása. Célunk, az is, hogy átrajzoljuk a felnőttek körében egy talán nem eléggé elismert művészeti ágról, a bábszínházról élő képet.

 

A színházi program két fontos évfordulóra is nagy figyelmet szentel: 2023-ban lesz Madách Imre és Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója. Az előbbihez csatlakozik a kulturális évad egyik legegyedibbnek szánt előadása: a veszprémi börtön színjátszónak szereplésével kerül színre Madách Imre Az ember tragédiája című darabja. 

 

A színházi program más újszerű terekbe is el kívánja vinni a színművészetet: cél, hogy izgalmas, sokszínű előadásokkal töltsük meg Veszprém és a régió utcáit, tereit, kapualjait. Így kerülhet majd színieladás akár egy erdő szélére, vagy egy patak partjára, és tulajdonképpen bármilyen területre, ahol egy darabot elő lehet adni.

A teljes színházi program néhány kulcseleme megtalálható ITT.


Balaton érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.