notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világon igen kevés olyan ország van, ami ennyi változatossággal és természeti csodával rendelkezik, mint délnyugati szomszédunk, Szlovénia.

hirdetes

Szlovénia, azaz az Alpok lábánál elterülő ország leghíresebb nevezetességei

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A világon igen kevés olyan ország van, ami ennyi változatossággal és természeti csodával rendelkezik, mint délnyugati szomszédunk, Szlovénia. Fedezzük fel most együtt a legjelentősebbeket közülük!

Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

A varázslatos Crno tó


Szlovénia legmagasabb hegységében a Júliai-Alpokban található ez a csodálatos tó, mely egy 1294 méter magasan elterülő felejthetetlen látványosság. Ez a tó a Hét-tó völgyének a legalacsonyabban elhelyezkedő tagja.
A Pri Savici turistaháztól induló ösvény mellett található, a Komarca vízesés és a Dvojno jezero között, nem sokkal Komarca meredélyei fölött.

 

 

Amennyiben szeretné személyesen megtapasztalni Szlovénia csodálatos világát, kattintson ide és utazzon velünk Szilveszterre az Alpok lábához!

 

 

 

Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

A Savica vízesés hosszú útja


A Savica-vizesés a Bohinji-tó északnyugati sarkában lévő szinte teljesen függőleges, és a több száz méteres Komma-szikla oldalából tör elő. A bővizű forrás vize egyből 70 métert zuhan. Tulajdonképpen ez a Száva egyik forrása. A kis folyócska ezután 1-2 kilómétert megtéve belefolyik a Bohinji-tóba, majd onnan feldúsulva folytatja tovább az útját  Sava Bohinjka néven.  A 25 km-re lévő Bled határában egyesül az északról érkező Sava Dolinával, is innen kezdve már Sava (Száva) a  neve. Végigfolyik Szlovénián, keresztül Horvátországon majd a bosnyák határ mentén, végül Szerbiában Belgrádnál a Dunába ömlik. Régen határfolyónk volt .

hirdetes
Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

Postojna cseppkőbarlang, avagy a barlangi vakgőte lakhelye

hirdetesPostojna cseppkőbarlang Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja, felderített járatai összesen 21 km hosszúak. Az egyetlen olyan hely a világon, aminek földalatti járatait elektromos kisvasúttal lehet bejárni, amit 1872-ben építettek és, ahol közelről lehet megtekinteni e földalatti birodalom leghíresebb lakóját, a barlangi vakgőtét.

 

 

Amennyiben szeretné személyesen megtapasztalni Szlovénia csodálatos világát, kattintson ide és utazzon velünk Szilveszterre az Alpok lábához!

 

 

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 4.7