A világon igen kevés olyan ország van, ami ennyi változatossággal és természeti csodával rendelkezik, mint délnyugati szomszédunk, Szlovénia.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szlovénia, azaz az Alpok lábánál elterülő ország leghíresebb nevezetességei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szlovénia, azaz az Alpok lábánál elterülő ország leghíresebb nevezetességei


2014/10/17
VZs

 

A világon igen kevés olyan ország van, ami ennyi változatossággal és természeti csodával rendelkezik, mint délnyugati szomszédunk, Szlovénia. Fedezzük fel most együtt a legjelentősebbeket közülük!

Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

A varázslatos Crno tó


Szlovénia legmagasabb hegységében a Júliai-Alpokban található ez a csodálatos tó, mely egy 1294 méter magasan elterülő felejthetetlen látványosság. Ez a tó a Hét-tó völgyének a legalacsonyabban elhelyezkedő tagja.
A Pri Savici turistaháztól induló ösvény mellett található, a Komarca vízesés és a Dvojno jezero között, nem sokkal Komarca meredélyei fölött.

 

 

Amennyiben szeretné személyesen megtapasztalni Szlovénia csodálatos világát, kattintson ide és utazzon velünk Szilveszterre az Alpok lábához!

 

 

 

Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

A Savica vízesés hosszú útja


A Savica-vizesés a Bohinji-tó északnyugati sarkában lévő szinte teljesen függőleges, és a több száz méteres Komma-szikla oldalából tör elő. A bővizű forrás vize egyből 70 métert zuhan. Tulajdonképpen ez a Száva egyik forrása. A kis folyócska ezután 1-2 kilómétert megtéve belefolyik a Bohinji-tóba, majd onnan feldúsulva folytatja tovább az útját  Sava Bohinjka néven.  A 25 km-re lévő Bled határában egyesül az északról érkező Sava Dolinával, is innen kezdve már Sava (Száva) a  neve. Végigfolyik Szlovénián, keresztül Horvátországon majd a bosnyák határ mentén, végül Szerbiában Belgrádnál a Dunába ömlik. Régen határfolyónk volt .

Crno tó - Szlovénia leghíresebb nevezetességei

Postojna cseppkőbarlang, avagy a barlangi vakgőte lakhelyePostojna cseppkőbarlang Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja, felderített járatai összesen 21 km hosszúak. Az egyetlen olyan hely a világon, aminek földalatti járatait elektromos kisvasúttal lehet bejárni, amit 1872-ben építettek és, ahol közelről lehet megtekinteni e földalatti birodalom leghíresebb lakóját, a barlangi vakgőtét.

 

 

Amennyiben szeretné személyesen megtapasztalni Szlovénia csodálatos világát, kattintson ide és utazzon velünk Szilveszterre az Alpok lábához!

 

 

 


 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Randihely

Egy tökéletes randihely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen több dologra is oda kell...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.