notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szocsi egy kicsit közelebbről

hirdetes

Szocsi egy kicsit közelebbről

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szocsi. Minden idők legdrágább olimpiája. Nem téli olimpiája, hanem minden olimpiát ideszámítva!  Majdnem négyszer drágább az összköltsége, mint az előző londoni nyári játékoknak. 

Szocsi egy kicsit belülről

Előzetesen 12 milliárd dollárra becsülték a játékok költségeit, majd ez a szám mostanra 51 milliárdra változott. Óriási belső feszültségek keletkeztek az országban ettől a hirtelen növekedéstől, korrupciót szimatolva a háttérben. A hivatalos magyarázat szerint egy új várost kellett felépíteni az olimpiának, ami igaz is. 7 éve ott még semmi nem volt, ahol manapság az olimpiai falu és a stadionok vannak.

hirdetes

Furcsa maga az éghajlat is, hiszen ez egy Fekete-tenger mellett lévő város. Érdekes lehet a téli olimpikonoknak, hogy a faluban, az ablakuk alatt pálmafák nőnek és zöldellnek. Ilyenkor arra felé 15-17 fok van és éjszaka se hűl le 0 celsius alá.

 

 

Mindenképpen nézze meg az érdekes képeket tartalmazó galérát is:

 

 

 

Előre gondolkodtak az oroszok, hiszen a fő stadiont fel fogják használni a 2018-as labdarúgó vb egyik helyszínének. Nos, ennyit a takarékoskodásról. Mert mindenhol máshol a pazarlás jelei mutatkoznak. Példaként említve van olyan autópálya, ami kilométerenként 40 milliárd (!) forintba került. Az állami vasúttársaság által történő fejlesztések majdnem annyiba kerültek, mint az egész 2010-es vancuveri téli játékok összességében.

A jegyeladásokkal sem állnak túl jól, hiszen eddig a pillanatig a jegyek 30%-nak nincs gazdája. A legolcsóbb jegy 10 euró, míg a legdrágább 1300 eurót kóstál. Eredetileg 300 millió euró haszonnal számoltak. Ez mára aligha fog bekövetkezni.

Persze építettek, gyönyörű szállodákat, stadionokat, fejlesztették az infrastruktúrát, a vonat és úthálózatot, amelyek a játékok után a helyiek és az ország érdekeit fogja szolgálni.

A biztonságra is adnak. Vannak teljesen lezárt zónák, ahová földi halandó a lábát se teheti be. Ez több ezer négyzetkilométert jelent Szocsi körül. A turistáknak, szurkolóknak pedig 3 napon belül jelentkezniük kell a helyi hatóságoknál, vagy kiutasítják őket.

Sajnos erre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is rátett egy lapáttal, hiszen a furcsa televíziós jogok értékesítési politikája nyomán országonként elég keveset fognak látni a kíváncsi érdeklődők. Itthon mindez 150 közvetítést eredményez, ami 16 nappal számolva (eddig tart az olimpia), beleértve a több tucat sportágat, a napi felvételről közölt összefoglalókat is, nem túl sok.

Kicsit erőltetettnek tűnik ez az Olimpia, túl nagy áldozatot követel az ott lakoktól, kicsit olyan érzése van az embernek, hogy ez valamiféle erőfitogtatás Oroszország részéről.

Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dekk

A dekk jelentése fedélzet. Tovább

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.9