notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szocsi egy kicsit közelebbről

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szocsi egy kicsit közelebbről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szocsi egy kicsit közelebbről


2014/02/07

Szocsi. Minden idők legdrágább olimpiája. Nem téli olimpiája, hanem minden olimpiát ideszámítva!  Majdnem négyszer drágább az összköltsége, mint az előző londoni nyári játékoknak. 

Szocsi egy kicsit belülről

Előzetesen 12 milliárd dollárra becsülték a játékok költségeit, majd ez a szám mostanra 51 milliárdra változott. Óriási belső feszültségek keletkeztek az országban ettől a hirtelen növekedéstől, korrupciót szimatolva a háttérben. A hivatalos magyarázat szerint egy új várost kellett felépíteni az olimpiának, ami igaz is. 7 éve ott még semmi nem volt, ahol manapság az olimpiai falu és a stadionok vannak.

Furcsa maga az éghajlat is, hiszen ez egy Fekete-tenger mellett lévő város. Érdekes lehet a téli olimpikonoknak, hogy a faluban, az ablakuk alatt pálmafák nőnek és zöldellnek. Ilyenkor arra felé 15-17 fok van és éjszaka se hűl le 0 celsius alá.

 

 

Mindenképpen nézze meg az érdekes képeket tartalmazó galérát is:
 

 

 

Előre gondolkodtak az oroszok, hiszen a fő stadiont fel fogják használni a 2018-as labdarúgó vb egyik helyszínének. Nos, ennyit a takarékoskodásról. Mert mindenhol máshol a pazarlás jelei mutatkoznak. Példaként említve van olyan autópálya, ami kilométerenként 40 milliárd (!) forintba került. Az állami vasúttársaság által történő fejlesztések majdnem annyiba kerültek, mint az egész 2010-es vancuveri téli játékok összességében.

A jegyeladásokkal sem állnak túl jól, hiszen eddig a pillanatig a jegyek 30%-nak nincs gazdája. A legolcsóbb jegy 10 euró, míg a legdrágább 1300 eurót kóstál. Eredetileg 300 millió euró haszonnal számoltak. Ez mára aligha fog bekövetkezni.

Persze építettek, gyönyörű szállodákat, stadionokat, fejlesztették az infrastruktúrát, a vonat és úthálózatot, amelyek a játékok után a helyiek és az ország érdekeit fogja szolgálni.

A biztonságra is adnak. Vannak teljesen lezárt zónák, ahová földi halandó a lábát se teheti be. Ez több ezer négyzetkilométert jelent Szocsi körül. A turistáknak, szurkolóknak pedig 3 napon belül jelentkezniük kell a helyi hatóságoknál, vagy kiutasítják őket.

Sajnos erre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is rátett egy lapáttal, hiszen a furcsa televíziós jogok értékesítési politikája nyomán országonként elég keveset fognak látni a kíváncsi érdeklődők. Itthon mindez 150 közvetítést eredményez, ami 16 nappal számolva (eddig tart az olimpia), beleértve a több tucat sportágat, a napi felvételről közölt összefoglalókat is, nem túl sok.

Kicsit erőltetettnek tűnik ez az Olimpia, túl nagy áldozatot követel az ott lakoktól, kicsit olyan érzése van az embernek, hogy ez valamiféle erőfitogtatás Oroszország részéről.

Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről Szocsi egy kicsit belülről

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Pádli

  Egytollú, rövid evező.

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.