Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!


2013/07/25

Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

A rendőrség, tűzoltók, mentősök, orvosok stb. segítik életünket jobbá, biztonságosabbá tenni, persze egy szervezeten keresztül ahol az alapok, kérdéses, jól vannak-e megépítve, de ez most mellékes. Amire ki szeretnék térni a szolgálattal kapcsolatban az, hogy akkor igazán csodálatos, ha elkötelezve feltettük az életünket rá, és életünk fő részévé vált. Minden kialakult élethelyzetünkben feltesszük a kérdést magunknak. Hogyan szolgálhatom a másik embert, miben segíthetem? Vannak derűsebb és borúsabb napok az emberek életében, mint ahogy az időjárásban is, csak éppen az időjáráson nem tudunk változtatni az érzéseinken viszont bármikor, ha másképp nem, akkor azzal, hogy ilyen borúsabb napon megkérdezzük magunktól, hogyan tehetem jobbá vajon a többi embertársam napját, vagy éppen a családét, vagy mindegy kiét - a szándék a lényeg, és ha cselekszünk, megtanuljuk a szolgálaton keresztül megnyitni magunkban a szeretet kapuját. :) A szolgálaton és a jó szándékon keresztül csak a szeretethez tudunk kapcsolódni, és ezáltal máris derűs napunk lesz. Én kipróbáltam ezt, és nekem jól működik, ezért osztom meg, mert úgy gondolom másoknak is segíthet még ez a kis gondolat.


”Amilyen a gondolataink minősége, olyan az életünk minősége„


Ez biztosan sok ember számára ismerős A GONDOLAT EREJE című könyvből. Könnyű ugye azt mondani, figyeljünk, és mindig legyenek jó gondolataink az mellett, hogy különféle hatások érnek párunkon, családunkon, barátokon, híreken stb. keresztül, de mégis ha bármilyen helyzetbe kerülünk (akármilyen rossznak is tűnik) és azon belül megtaláljuk a helyzetben a tanítást, a szépséget, a szolgálat lehetőségét, akkor máris jól érezzük magunkat. Mindig minden élet helyzetben érdemes keresni a jót, bármilyennek is tűnik, mert ott van. :)Tehát kell egy új keret, egy szemüveg, amin keresztül csak a jót tudjuk látni, és máris minden szép.:)


Illúzióbol épített várak:


Az emberek felépítik külső stabil világukat (ház, nyaraló, autók stb. vagyontárgyak) és sokszor úgy, hogy közben belső világuk nem stabil, nem szeretetből van, s ezáltal rájönnek, hogy nem is boldogok. Persze a földön vagyunk és élünk, természetes, hogy ezek fontosak, de ez mellett szerintem ez a minden élethelyzetet jónak látó belső szemüveg fontosabb, stabilabb, mert a külső bőséget utána bármikor megteremthetjük, ha belül bőségben élünk magunk világában. Sok barátom van, aki már megteremtette a külső bőséget akár több életre is elég volna és mégsem boldog, mert belül hiányzik valami kicsi dolog, ami megakadályozza, amit kívül nem talál - ez a szeretet kapuján való átlépés, ami hiányzik, és amin nem pénzért veszünk belépési jogot, hanem a szolgálattal a szereteten keresztül. Én azt mondom, ha ez minden vagyonomba kerülne is megérné a belépést, de ez nem pénzbe kerül, hanem a szívünkben lévő vagyontárgyakért kapható. Tehát szolgáljunk, segítsünk és ez által minden nap gazdagabb lesz belső világunk, s ez mellett külső világunkban megvalósul, minden, mit csak szeretnénk.

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Catboat

            ...

Fock

A fock jelentése orrvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.