Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

hirdetes

Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

A rendőrség, tűzoltók, mentősök, orvosok stb. segítik életünket jobbá, biztonságosabbá tenni, persze egy szervezeten keresztül ahol az alapok, kérdéses, jól vannak-e megépítve, de ez most mellékes. Amire ki szeretnék térni a szolgálattal kapcsolatban az, hogy akkor igazán csodálatos, ha elkötelezve feltettük az életünket rá, és életünk fő részévé vált. Minden kialakult élethelyzetünkben feltesszük a kérdést magunknak. Hogyan szolgálhatom a másik embert, miben segíthetem? Vannak derűsebb és borúsabb napok az emberek életében, mint ahogy az időjárásban is, csak éppen az időjáráson nem tudunk változtatni az érzéseinken viszont bármikor, ha másképp nem, akkor azzal, hogy ilyen borúsabb napon megkérdezzük magunktól, hogyan tehetem jobbá vajon a többi embertársam napját, vagy éppen a családét, vagy mindegy kiét - a szándék a lényeg, és ha cselekszünk, megtanuljuk a szolgálaton keresztül megnyitni magunkban a szeretet kapuját. :) A szolgálaton és a jó szándékon keresztül csak a szeretethez tudunk kapcsolódni, és ezáltal máris derűs napunk lesz. Én kipróbáltam ezt, és nekem jól működik, ezért osztom meg, mert úgy gondolom másoknak is segíthet még ez a kis gondolat.

hirdetes


”Amilyen a gondolataink minősége, olyan az életünk minősége„


Ez biztosan sok ember számára ismerős A GONDOLAT EREJE című könyvből. Könnyű ugye azt mondani, figyeljünk, és mindig legyenek jó gondolataink az mellett, hogy különféle hatások érnek párunkon, családunkon, barátokon, híreken stb. keresztül, de mégis ha bármilyen helyzetbe kerülünk (akármilyen rossznak is tűnik) és azon belül megtaláljuk a helyzetben a tanítást, a szépséget, a szolgálat lehetőségét, akkor máris jól érezzük magunkat. Mindig minden élet helyzetben érdemes keresni a jót, bármilyennek is tűnik, mert ott van. :)Tehát kell egy új keret, egy szemüveg, amin keresztül csak a jót tudjuk látni, és máris minden szép.:)


Illúzióbol épített várak:


Az emberek felépítik külső stabil világukat (ház, nyaraló, autók stb. vagyontárgyak) és sokszor úgy, hogy közben belső világuk nem stabil, nem szeretetből van, s ezáltal rájönnek, hogy nem is boldogok. Persze a földön vagyunk és élünk, természetes, hogy ezek fontosak, de ez mellett szerintem ez a minden élethelyzetet jónak látó belső szemüveg fontosabb, stabilabb, mert a külső bőséget utána bármikor megteremthetjük, ha belül bőségben élünk magunk világában. Sok barátom van, aki már megteremtette a külső bőséget akár több életre is elég volna és mégsem boldog, mert belül hiányzik valami kicsi dolog, ami megakadályozza, amit kívül nem talál - ez a szeretet kapuján való átlépés, ami hiányzik, és amin nem pénzért veszünk belépési jogot, hanem a szolgálattal a szereteten keresztül. Én azt mondom, ha ez minden vagyonomba kerülne is megérné a belépést, de ez nem pénzbe kerül, hanem a szívünkben lévő vagyontárgyakért kapható. Tehát szolgáljunk, segítsünk és ez által minden nap gazdagabb lesz belső világunk, s ez mellett külső világunkban megvalósul, minden, mit csak szeretnénk.

hirdetes

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?

2018-02-12

Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?

Minden rendezvény alapfeltétele a tökéletes rendezvényhelyszín megtalálása, hiszen egy elbaltázott döntés éppúgy ronthatja az esemény fényét, ahogy egy okos döntés emelheti. Egy konferencia helyszín esetében nem elég, ha az a szervezők és résztvevők igényeinek megfelelő, hiszen a kimagasló technikai felszereltség is éppolyan fontos.

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

2018-04-08

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

Ma már jó tudjuk, hogy aki az online térben nincs jelen, az a felhasználók számára egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy az interneten népszerűsítsd céged vagy vállalkozásod, neked is szükséged van egy komplex online marketing stratégiára. Megmutatjuk, milyen az!

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-06-30

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-ban 50. évfordulóját ünnepli várossá válásának Siófok. Ezen alkalomra egy igazán szórakoztató, hatalmas látnivalóval készültek a látogatók számára! Ezzel az építménnyel szemünk elé tárják Siófok gyönyörű panorámáját, ami nem más, mint egy Óriáskerék! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra olvasd el cikkünket!

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

2018-07-17

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

Láttál már brutál jó csajokat egy deszkán állva evezgetni a vízen? Ha nem most mutatok párat, illetve azt is, hogy mi az az állva evezés, amit aleggyakrabban SUP-ként emlegetnek, ami az angol „stand up paddleboarding” rövidítése, amit ha nagyon pontosan szeretnénk lefordítani, akkor „állva evezés szörfdeszkán” lehetne. Nemzetközi körökben találkozh

hirdetes
kreatív

Szótár

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása. Tovább

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.