notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!


2013/07/25

Sokat beszéltünk már a szolgálatról, amiről szerintem sose lehet eleget. Sok féleképpen értelmezhető, tulajdonképpen mindenki szolgál földünkön valamit, valami célt.

Szolgáljuk a világot, így a világ is szolgál minket!

A rendőrség, tűzoltók, mentősök, orvosok stb. segítik életünket jobbá, biztonságosabbá tenni, persze egy szervezeten keresztül ahol az alapok, kérdéses, jól vannak-e megépítve, de ez most mellékes. Amire ki szeretnék térni a szolgálattal kapcsolatban az, hogy akkor igazán csodálatos, ha elkötelezve feltettük az életünket rá, és életünk fő részévé vált. Minden kialakult élethelyzetünkben feltesszük a kérdést magunknak. Hogyan szolgálhatom a másik embert, miben segíthetem? Vannak derűsebb és borúsabb napok az emberek életében, mint ahogy az időjárásban is, csak éppen az időjáráson nem tudunk változtatni az érzéseinken viszont bármikor, ha másképp nem, akkor azzal, hogy ilyen borúsabb napon megkérdezzük magunktól, hogyan tehetem jobbá vajon a többi embertársam napját, vagy éppen a családét, vagy mindegy kiét - a szándék a lényeg, és ha cselekszünk, megtanuljuk a szolgálaton keresztül megnyitni magunkban a szeretet kapuját. :) A szolgálaton és a jó szándékon keresztül csak a szeretethez tudunk kapcsolódni, és ezáltal máris derűs napunk lesz. Én kipróbáltam ezt, és nekem jól működik, ezért osztom meg, mert úgy gondolom másoknak is segíthet még ez a kis gondolat.


”Amilyen a gondolataink minősége, olyan az életünk minősége„


Ez biztosan sok ember számára ismerős A GONDOLAT EREJE című könyvből. Könnyű ugye azt mondani, figyeljünk, és mindig legyenek jó gondolataink az mellett, hogy különféle hatások érnek párunkon, családunkon, barátokon, híreken stb. keresztül, de mégis ha bármilyen helyzetbe kerülünk (akármilyen rossznak is tűnik) és azon belül megtaláljuk a helyzetben a tanítást, a szépséget, a szolgálat lehetőségét, akkor máris jól érezzük magunkat. Mindig minden élet helyzetben érdemes keresni a jót, bármilyennek is tűnik, mert ott van. :)Tehát kell egy új keret, egy szemüveg, amin keresztül csak a jót tudjuk látni, és máris minden szép.:)


Illúzióbol épített várak:


Az emberek felépítik külső stabil világukat (ház, nyaraló, autók stb. vagyontárgyak) és sokszor úgy, hogy közben belső világuk nem stabil, nem szeretetből van, s ezáltal rájönnek, hogy nem is boldogok. Persze a földön vagyunk és élünk, természetes, hogy ezek fontosak, de ez mellett szerintem ez a minden élethelyzetet jónak látó belső szemüveg fontosabb, stabilabb, mert a külső bőséget utána bármikor megteremthetjük, ha belül bőségben élünk magunk világában. Sok barátom van, aki már megteremtette a külső bőséget akár több életre is elég volna és mégsem boldog, mert belül hiányzik valami kicsi dolog, ami megakadályozza, amit kívül nem talál - ez a szeretet kapuján való átlépés, ami hiányzik, és amin nem pénzért veszünk belépési jogot, hanem a szolgálattal a szereteten keresztül. Én azt mondom, ha ez minden vagyonomba kerülne is megérné a belépést, de ez nem pénzbe kerül, hanem a szívünkben lévő vagyontárgyakért kapható. Tehát szolgáljunk, segítsünk és ez által minden nap gazdagabb lesz belső világunk, s ez mellett külső világunkban megvalósul, minden, mit csak szeretnénk.

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve.

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás.

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!