Vissztérő szomáliai kalózok

hirdetes

Visszatérő szomáliai kalózok

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Messzi földön híresek és hírhedtek. Sokáig úgy tűnt, hogy végre nem jelentenek akkora problémát, erre meg visszatértek és ugyan olyan fenyegetést jelentenek ,ha nem nagyobbat, mint korábban. 

Visszatértek a szomáliai kalózok

 

 

2012 óta nem történt semmiféle incidens Szomália vizein, erre most nagy hirtelen  hat támadás is történt. Első sorban kis méretű hajókat támadtak meg, ahonnan élelmiszert, olajat és egyéb cikkeket lovasítottak meg. Látszik tehát, hogy az árúba bocsátás mellett saját felhasználásra is lopnak. Tom Waldhauser tábornok, az amerikai haderő afrikai kommandójának a főparancsnoka is megerősítette ezt a feltételezést, miszerint a kalózok a növekvő szomáliai szegénység, éhezés és fokozódó szárazság miatt kényszerülnek erre a tevékenységre. 

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha annak idején sikerült a kalózokat elűzni, akkor most miért nem lehet ugyan azt a módszert alkalmazni? Anno polgári fegyvereseket telepítettek a hajókra, akik jobb felszereltséggel rendelkztek mint a kalózok, akik gyorsan rájöttek, hogy nincs esélyük a nagyobb tűzerő ellen.A tábornok most is hasonló eljárást javasol a fosztogatók visszaszorítása érdekében. Az ő nézete szerint civil biztonsági cégeket is be kell vetni ellenük.

hirdetes

 

 

hirdetes
Visszatértek a szomáliai kalózok

 

Bizonyára sokan emlékeznek Tom Hanks nag sikerű filmjére, a Phillips kapitányra. Azt a filmet is ez a támadássorozat ihlette. Megfimesítették azt is, hogy milyen taktivával támadnak a tengeri bűnözők: kis motorcsónakukkal üldözőbe vették a célpontot, majd mikor sikerült őket megállítani, akkor csak váltságdíj fejében voltak hajlandóak elengedi a túszokat és visszaadni a rakományt. 

 

Volt olyan támadás még Barack Obama elnökségének idején, hogy be kellett vetni a különleges amerikai kommandót. Ez azonban nem volt megszokott eljárás az USA-tól. Donald Trump azonban egyre sűrűbben engedélyt ad ezeknek az egységeknek, hogy közvetlen csapásokat mérhessenek a törvényen kívüliekre. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a folyamat vége. Hiszen ez egy nagyon összetett probléma, aminek nem megoldása sem a rablás, sem pedig a gyilkosság cserébe.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,... Tovább

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes