Vissztérő szomáliai kalózok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Visszatérő szomáliai kalózok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Visszatérő szomáliai kalózok


2019/04/06

Messzi földön híresek és hírhedtek. Sokáig úgy tűnt, hogy végre nem jelentenek akkora problémát, erre meg visszatértek és ugyan olyan fenyegetést jelentenek ,ha nem nagyobbat, mint korábban. 

Visszatértek a szomáliai kalózok

 

 

2012 óta nem történt semmiféle incidens Szomália vizein, erre most nagy hirtelen  hat támadás is történt. Első sorban kis méretű hajókat támadtak meg, ahonnan élelmiszert, olajat és egyéb cikkeket lovasítottak meg. Látszik tehát, hogy az árúba bocsátás mellett saját felhasználásra is lopnak. Tom Waldhauser tábornok, az amerikai haderő afrikai kommandójának a főparancsnoka is megerősítette ezt a feltételezést, miszerint a kalózok a növekvő szomáliai szegénység, éhezés és fokozódó szárazság miatt kényszerülnek erre a tevékenységre. 

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha annak idején sikerült a kalózokat elűzni, akkor most miért nem lehet ugyan azt a módszert alkalmazni? Anno polgári fegyvereseket telepítettek a hajókra, akik jobb felszereltséggel rendelkztek mint a kalózok, akik gyorsan rájöttek, hogy nincs esélyük a nagyobb tűzerő ellen.A tábornok most is hasonló eljárást javasol a fosztogatók visszaszorítása érdekében. Az ő nézete szerint civil biztonsági cégeket is be kell vetni ellenük.

 

Bizonyára sokan emlékeznek Tom Hanks nag sikerű filmjére, a Phillips kapitányra. Azt a filmet is ez a támadássorozat ihlette. Megfimesítették azt is, hogy milyen taktivával támadnak a tengeri bűnözők: kis motorcsónakukkal üldözőbe vették a célpontot, majd mikor sikerült őket megállítani, akkor csak váltságdíj fejében voltak hajlandóak elengedi a túszokat és visszaadni a rakományt. 

 

Volt olyan támadás még Barack Obama elnökségének idején, hogy be kellett vetni a különleges amerikai kommandót. Ez azonban nem volt megszokott eljárás az USA-tól. Donald Trump azonban egyre sűrűbben engedélyt ad ezeknek az egységeknek, hogy közvetlen csapásokat mérhessenek a törvényen kívüliekre. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a folyamat vége. Hiszen ez egy nagyon összetett probléma, aminek nem megoldása sem a rablás, sem pedig a gyilkosság cserébe.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális...

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.