Szüreti Regatta 2009 - A második nap Principessa

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szüreti Regatta 2009 - A második nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szüreti Regatta 2009 - A második nap


2009/09/28

Forrás: vitorlazas.hu

Szüreti Regatta 2009, a második nap a Principessa fedélzetéről.

Pénzes Botond

2009. szeptember 27.

Szüreti Regatta 2009 - A második nap Principessa

Szüreti Regatta 2009 - Principessa második nap

A rajtunk elég "kalandosra" sikerült. A zsűrihajó felől érkeztünk. A trapézkeretet a víz alatt tartottuk, nehogy túl gyorsak legyünk. Tanultunk a tegnapi hibánkból, viszont a szélfelőli oldalon összegyűlt, rajtolni igyekvő hajók sűrű tömege nem tudott időben élesedni, így nem tudtak helyet adni nekünk és ütköztünk. Mindkét trapézkeretünk és az orrsudarunk is beakadt egy-egy hajóba, így sajnos az anyagi és az erkölcsi kár is tetemes minden szerencsétlenül járt hajón.

Miután kiszabadultunk a hajók fogságából, igyekeztünk a sebességre koncentrálni és felmértük, hogy tudjuk-e folytatni a versenyt. 

A versenyt folytattuk, végig éles menetben haladtunk, folyamatosan 12 ember állt a trapézon. Csak a tihanyi csőben tudtuk meg, hogy Balatonföldváron pályarövidítés volt. Ezt természetesen a legkevésbé sem bántuk de eszünkbe jutottak azok, akik ekkor még csak a mezőny közepén vitorláztak a leálló szélben, jó pár kilóméterre a célvonaltól.

Táv: 22,6 nm
Futott idő: 2 óra 36 perc
Átlag sebesség: 9 csomó
Maximális sebesség: 12,1 csomó

A Gardazurra GPS nyomkövetését nem sikerült sajnos rögzíteni. Kedves Vitorlázó! Amennyiben a versenyen Te is készítettél GPS nyomkövetést és van kedved megosztani a többiekkel, kérlek küld el szerkesztőségünkbe a hozzá tartozó adatokkal (max seb, átlag seb, stb) feltölthessük. Cím: info@vitorlazas.hu.

A beküldött adatok az adatbázisunkban eltároljuk, azokat a következő versenyekkel összevethetőek lesznek. Ezáltal a stratégiád, hajód sebességét javíthatod, mások győztes útvonalát követheted.

 

Szüreti Regatta 2009 - Képek:

 

https://www.vitorlazas.hu/szureti-regatta-2009-kep.html

 

Principessa GPS nyomkövetés:

Principessa

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres...

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.