A nem olimpiai sportágak közül a kick-box karate az első, amely 2020-ig rendszeres állami támogatásban részesül. Támogatja az állam a nemzetközileg sikeres kick-boxosokat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Támogatja az állam a nemzetközileg sikeres kick-boxosokat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Támogatja az állam a nemzetközileg sikeres kick-boxosokat


2013/11/16

Forrás: MTI

A nem olimpiai sportágak közül a kick-box karate az első, amely 2020-ig rendszeres állami támogatásban részesül.

A nem olimpiai sportágak közül a kick-box karate az első, amely 2020-ig rendszeres állami támogatásban részesül. Támogatja az állam a nemzetközileg sikeres kick-boxosokat

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a Magyar Kick-box Szövetség pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a 16 kiemelt sportágon kívül még közel 15 olyan - olimpiai és nem olimpiai - sportág van, amely egy új partneri kapcsolat keretében, még az idén támogatásban részesül a sportállamtitkárság úgynevezett felzárkóztatási alapjából.
    
Hangsúlyozta, azért döntöttek így, mert az olimpiai és a nem olimpiai sportágak között is akadnak még olyanok, amelyek érdemesek az állami támogatásra. A helyettes államtitkár hozzátette: ezek a sportágak közel sem olyan nagyságrendű összeget kapnak, mint a 16 kiemelt sportág, viszont nekik is kell sportágfejlesztési koncepciót benyújtaniuk, s a támogatást többek között az utánpótlás fejlesztésére, az edzők megbecsülésére és infrastruktúra-fejlesztésre fordíthatják. 
    
Kiss Norbert szerint a kick-box mellett szól, hogy széles utánpótlás-bázissal rendelkezik - itthon 5-6 ezren űzik -, a sportágban versenyzők száma folyamatosan bővül, és a sportág nemzetközi sikereket is fel tud mutatni. 
    
Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke kifejtette, hogy sportága eddig szinte semmilyen állami támogatásban nem részesült, a napokon belül aláírandó megállapodás viszont a jövőben stabil gerincet biztosíthat a kick-boxnak, konkrét összeget viszont egyik sportvezető sem kívánt említeni. 
    
A szövetségi elnök emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán a magyar delegáció három aranyérméből kettőt a kick-boxosok szállítottak.
    
Görbics Gábor a full contact szabályrendszerben győzött a 63,5 kilogrammosok között, Gömbös László pedig a point fighting szabályrendszerben a 74 kilogrammos kategóriában lett első, míg Veres Richárd másodikként végzett 63 kilogrammban, ezzel a magyar kick-boxosok az országok rangsorában a harmadik helyen zártak.
    
A sajtótájékoztatón megjelent a két világjáték-győztes versenyző, akikre hamarosan újabb fontos megméretés vár. Társaikkal együtt mindketten indulnak a törökországi Antalyában sorra kerülő világbajnokságon, ahol point fighting, light, kick-light és full-contact kategóriákban küzd majd a 20 fős magyar kick-box válogatott, s ahová Görbics és Gömbös is az újabb aranyérem megszerzéséért utazik.
 

sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz.

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.