notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A leghíresebb hajótemető: Tangelooma hajóroncsai

hirdetes

Tangalooma hajóroncsai

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezen az Ausztráliához tartozó szigeten található a világ legszebb hajótemetője, ahol nemcsak a roncsokat csodálhatják meg az arra járók, hanem az ott élő különféle tengeri állatokat, növényeket és trópusi halakat is.

Hajóroncsok

Az egyik leghíresebb hajótemető az Ausztráliához tartozó Moreton szigeten található. Összesen tizenöt hajóroncsot láthatunk itt, amiknek nem hajóbaleset okozta a vesztüket, hanem szándékosan süllyesztették el őket annak érdekében, hogy felfogják a tenger felől érkező hullámokat. Így a vitorlások és a halászhajók biztonságosabb terepen közlekedhetnek. Viszont amellett, hogy ennek a hajótemetőnek van ez a védelmi funkciója, elképesztő látványt nyújt és időközben egy igazi búvárparadicsom lett belőle.

Hajóroncsok

A Tangelooma hajóroncsoknál a búvárkodás egy igazi kaland. A víz kristály tiszta és tele van szebbnél szebb tengeri élőlényekkel, amik időközben belakták a hajóroncsokat. Az, amit a felszínen látunk a hajóroncsokból, csak a fele, vagy a negyede annak a látnivalónak, amit a búvárok megcsodálhatnak. A víz felszíne alatt rengeteg trópusi halat és tengeri növényt láthatnak. A hajóroncsok egyébként nem esnek túl messze a strandtól, ezért aki igazán kalandvágyó, az elúszhat odáig. Attól se kell tartani, hogy elriasztják a halakat, mert azok már annyira hozzászoktak az emberekhez, hogy szinte észre se veszik őket.

Hajóroncsok

Ezt a mesterséges hajóroncstelepet 1963-ban hozták létre az ottani hajótulajdonosok, akik azzal a feltétellel építhettek a szigeten kikötőt, ha cserébe 15 hajót, amire már nincs szükségük, elsüllyesztenek nem messze a szigettől. Végül megállapodtak és létrehozták ezt a hajóroncsokból álló falat, ami eredetileg védelmi funkciót töltött be. A tengeri állatok csak időközben találtak otthont a hajóroncsok között, de szerintem emiatt senki nem panaszkodik, mert odavonzza a turistákat – még azokat is, akik nem tudnak búvárkodni, ugyanis minden feltétel adott a könnyű búvárkodás kipróbálásához.

Hajóroncsok

Ez a sziget és a közelében található hajótemető nagy élményt nyújthat annak, aki szereti a vízi élményeket és a búvárkodást. Elképesztő élmény lehet lemerülni a roncsok közé és centiméteres közelségből megcsodálni a különféle trópusi halakat és a hajóroncsokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás... Tovább

Nautic 370 Run vitorlás hajó

A hajó extravagáns megjelenése a legújabb trendeket követi, maximálisan szem előtt tartva... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.7

hajó