Balatoni programok tavasszal

hirdetes

A tavaszi Balaton kihagyhatatlan programjai

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonról sokan azt gondolják, hogy csakis nyáron lehet oda lemenni, hogy csak akkor érdekes.Ennél nagyobbat azonban tévedni sem lehetne. Mutatjuk is, hogy miért!

Balaton tavasszal

Ha nincs éppen 30 fok árnyékban és a víz nem 24 fokos, akkor is lehet érdekes a Balaton. Mi az hogy lehet érdekes! Ilyenkor is ezernyi színvonalas programmal, programlehetőséggel várja a magyar tenger az érdeklődőket, a turistákat, azokat, akik élvezni szeretnék a szabadidejüket. Lássuk hát a legjobb lehetőségeket tavasszal a Balatonon!

 

1, Biciklizz a tó körül

 

A Balaton egy nagyon jól körbetekerhető tó. Az infrastruktúra remek. Ha elfáradna az ember, akkor szinte bárhol megállhat egy kis pihenőre, sőt akár a sűrűn járó vonatokkal le is lehet csípni a távot. Ilyenkor még nincsen olyan meleg, nincs annyi autó sem, de a környezet ugyan olyan szép. Használjuk ki ezt a lehetőséget!

 

2, Gyönyörködj a mandulafák virágzásában

 

 

Magyarországon itt van leginkább az embernek esélye, hogy megtekinthesse a mandulafák gyönyörű virágzását. A tavasz, a természet ébredése amúgy is utánozhatatlanul szép, de elkapni azokat a napokat akár Alsóörsön, Csopakon, Tihanyban, a Káli-medencében,- bárhol a Balaton körül- felülmúlhatatlan. 

hirdetes

 

3, Fedezd fel Te is a Kis-Balatont

 

Elképsztő természeti és élővilággal csak arra vár mindenkit a Kis-Balaton, hogy felfedezzék. fontos tudni ugyanakkor, hogy csak és kizárólag szervezett túrákkal lehet bejárni a Balaton Felvidéki Nemzeti Park ezen részét. 

 

hirdetes
Balaton tavasszal

 

4, Tanulj meg vitorlázni

 

Ha Balaton akkor vitorlázás. Kihagyhatatlan programnak számít, ráadásul óriási élményt is jelent. Akár be lehet iratkozni egy tanfolyamra is,ahol az alapoktól kezdve elsajátíthatja az ember ennek a csodálatos sportnak a csínját-bínját. 

 

5, Ne hagyd ki a balatoni napfelkeltét

 

 

Tapasztalatból tudom, hiszen ezerszer éltem már meg a balatoni napfelkeltét és napnyugtát, hogy ezek elképesztően szépek. Élőben sokkal szebbek, mint a képeken. A felvételek nem adják pontosan vissza azt a hatást és azt az élményt. 

 

6, Tölts el nyugodt délutént a Balaton déli partjának fővárosában, Balatonfüreden. 

 

Ha a turistaszezon előtt ellátogatsz a  Balatonra, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tó sugallta béke lelkileg is feltölt, ráadásul nem is kell várakoznod, hogy végre elkészüljön a vágyott kép valamelyik nevezetességgel. Ne hagyd ki a megtekintendő helyek listájáról a  Halász és Révész szobrát sem. A legenda szerint ha megsimogatod a csizmájukat, egészen biztos, hogy visszatérsz Füredre.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a... Tovább

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes