Budapesti Fesztiválzenekar-koncert a MÜPA-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Budapesti Fesztiválzenekar – tavaszi koncert

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapesti Fesztiválzenekar – tavaszi koncert


2016/03/29

Végre itt van a tavasz, és áprilisban már – úgy néz ki – igazai tavasznak örülhetünk: meleg és jó idő. A tavaszi koncerthegyeket sem lehet kikerülni, de miért is kellene, amikor olyan nagyszerű fellépőktől hangos a MÜPA, mint a Budapesti Fesztiválzenekar?

Budapesti Fesztiválzenekar-koncert

 

A Budapesti Fesztiválzenekar a nemzetközi zenei élet egyik sikertörténete: a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon, Sőt, a New York Times egy ízben egyenesen a világ legjobb zenekaraként hivatkozott rá. A siker kulcsa, hogy Fischer Iván és muzsikusai folyamatosan új utakat keresnek, sosem ragadnak le egy módszernél, korszaknál, zeneszerzőnél vagy megközelítésnél. Az átütő energiájú, egyedi, kamarazenei minőségű zenei megformáláson túl mindig újabb koncertformák bevezetésével jutnak el a zenére nyitott emberekhez.” – írják a Budapesti Fesztiválzenekar weboldalán mintegy bemutatkozásul.

 

Ennél többet mi sem mondhatunk, ha meg szeretnénk ismertetni mindenkivel a tehetségüket, hiszen a legjobb módja ennek, ha az ember jegyet vált egy koncertjükre. Mint ahogyan teheti azt a soron következőre, melyet a MÜPA rendez egészen pontosan április 8-án, pénteken este fél nyolcas kezdéssel. És nyilván, ha már ott van valaki, akkor egy ilyen élmény során meg is éhezik a Művészetek Palotájában, ahol a Bohém Étterem nagyszerű lehetőséget nyújt éhségünk csillapításásra, s ide kattintva akár asztalt is foglalhatunk.  :) 

 

Lapozz a részletes információkért! 

 

Budapesti Fesztiválzenekar-koncert

 

Ám ezen az esten nem csak a budapestiek képviseltetik magukat a két és fél órás koncert alatt, hanem az örmény származású, de amerikai állampolgár Kim Kashkashian és David Robertson is.

 

Előbbiről azt illik tudni, hogy a San Francisco Chronicle kritikusai szerint olyan művészj, akinek „fáradhatatlan zenei intellektusa ösztönös tehetséggel párosul”. Kim Kashkashian ezer szállal kötődik a magyar zenei kultúrához, és mesterei között említi Rados Ferencet és Kurtág Györgyöt. 2013-ban egy Ligeti-Kurtág-lemezzel nyert Grammy-díjat.

 

Utóbbi, David Robertson pedig egy nemzetközi hírű amerikai karmester, aki st. louis-i Szimfonikusok zeneigazgatója, valamint a sydney-i Szimfonikus Zenekar vezető dirigense. A Budapesti Fesztiválzenekar élén magyar vonatkozású művekkel bizonyítja, hogy a zene nyelve mindenkié, és ilyenkor bizony eltűnnek a határok.

 

A program tehát:

 

Liszt: II. magyar rapszódia

 

Bartók: Brácsaverseny, Sz. 120, BB 128

 

John Adams: Harmonielehre

 

 


érdekességek hangszer kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért...

Cleat

Ugyanaz a jelentése, mint a Clemmnek: kötélszorító.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.