Budapesti Fesztiválzenekar-koncert a MÜPA-ban

hirdetes

Budapesti Fesztiválzenekar – tavaszi koncert

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Végre itt van a tavasz, és áprilisban már – úgy néz ki – igazai tavasznak örülhetünk: meleg és jó idő. A tavaszi koncerthegyeket sem lehet kikerülni, de miért is kellene, amikor olyan nagyszerű fellépőktől hangos a MÜPA, mint a Budapesti Fesztiválzenekar?

Budapesti Fesztiválzenekar-koncert

 

A Budapesti Fesztiválzenekar a nemzetközi zenei élet egyik sikertörténete: a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon, Sőt, a New York Times egy ízben egyenesen a világ legjobb zenekaraként hivatkozott rá. A siker kulcsa, hogy Fischer Iván és muzsikusai folyamatosan új utakat keresnek, sosem ragadnak le egy módszernél, korszaknál, zeneszerzőnél vagy megközelítésnél. Az átütő energiájú, egyedi, kamarazenei minőségű zenei megformáláson túl mindig újabb koncertformák bevezetésével jutnak el a zenére nyitott emberekhez.” – írják a Budapesti Fesztiválzenekar weboldalán mintegy bemutatkozásul.

 

Ennél többet mi sem mondhatunk, ha meg szeretnénk ismertetni mindenkivel a tehetségüket, hiszen a legjobb módja ennek, ha az ember jegyet vált egy koncertjükre. Mint ahogyan teheti azt a soron következőre, melyet a MÜPA rendez egészen pontosan április 8-án, pénteken este fél nyolcas kezdéssel. És nyilván, ha már ott van valaki, akkor egy ilyen élmény során meg is éhezik a Művészetek Palotájában, ahol a Bohém Étterem nagyszerű lehetőséget nyújt éhségünk csillapításásra, s ide kattintva akár asztalt is foglalhatunk.  :) 

hirdetes

 

Lapozz a részletes információkért! 

 

Budapesti Fesztiválzenekar-koncert

 

Ám ezen az esten nem csak a budapestiek képviseltetik magukat a két és fél órás koncert alatt, hanem az örmény származású, de amerikai állampolgár Kim Kashkashian és David Robertson is.

 

Előbbiről azt illik tudni, hogy a San Francisco Chronicle kritikusai szerint olyan művészj, akinek „fáradhatatlan zenei intellektusa ösztönös tehetséggel párosul”. Kim Kashkashian ezer szállal kötődik a magyar zenei kultúrához, és mesterei között említi Rados Ferencet és Kurtág Györgyöt. 2013-ban egy Ligeti-Kurtág-lemezzel nyert Grammy-díjat.

hirdetes

 

Utóbbi, David Robertson pedig egy nemzetközi hírű amerikai karmester, aki st. louis-i Szimfonikusok zeneigazgatója, valamint a sydney-i Szimfonikus Zenekar vezető dirigense. A Budapesti Fesztiválzenekar élén magyar vonatkozású művekkel bizonyítja, hogy a zene nyelve mindenkié, és ilyenkor bizony eltűnnek a határok.

 

A program tehát:

 

Liszt: II. magyar rapszódia

 

Bartók: Brácsaverseny, Sz. 120, BB 128

 

John Adams: Harmonielehre

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,... Tovább

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek hangszer kreatív