A teázás hagyományainak különleges világa

hirdetes

A teázás hagyományai a világ körül

D. Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A teázás percei mindannyiunk számára egy kis megnyugvást jelentenek, melyet megoszthatunk barátokkal vagy családdal, ez Kínától Angliáig biztosan a közös vonások egyike. Ceremóniája és mögöttes jelentése viszont országról országra változik a világban. Nézzük, melyek azok a különleges eltérések, amiket felfedezhetünk, ha kicsit mélyebbre ásunk más kultúrák szokásaiban.

A teázás számos különleges hagyománnyal jár együtt

 

 

 

Japán

 

Az itteni teázás ceremóniája talán a leghíresebb a világon, nem véletlenül. A teakultúra kialakulását nagymértékben befolyásolták a szerzetesek és a szamuráj harcosok szertartásos szokásai. Az egész nem egyszerűen a teázásról szól, sokkal inkább az esztétikumról az előkészítés és az elfogyasztás során.  A vendéglátó már az előkészületek alatt is vendégét tartja szem előtt, és a ceremónia minden mozzanatát úgy végzi el, hogy az vendége szemszögéből legyen szemet gyönyörködtetően tökéletes. A tea ceremónia mind a mai napig a Japán kultúra szerves része, egyfajta művészet és a spiritualitás eszköze, vendég és vendéglátó közös élménye, melyben kiélvezhetik a pillanat egyediségét.

hirdetes

 

 

 

Amerika

 

Bármilyen meglepő, a teázás itt is egyfajta hagyományt képez, más jelentéssel bír, attól függően, hogy az ország mely területén fogyasztanánk. Az elmúlt évek során az eladási arányok is megnőttek, a tea egyre népszerűbbé válik országszerte. Sokan térnek át akár kávéjuk helyett is a teázásra, egészségesebbnek is tartják alacsonyabb és elnyújtott hatású koffein tartalma miatt.

 

 

További különleges hagyományokat találsz a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

érdekességek gasztronómia

Szótár

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker. Tovább

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes