Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 1. rész

hirdetes

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban, készülnek a jövőbeli fejlődésre, sőt demográfusok már régóta megállapították, hogy tömeges urbanizáció már a nyakunkon van. Az Egyesült Nemzetek szerint 2050-ig, a világ 80%-a fog városi területeken élni

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

 

A második részért kattints ide: Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 2. rész

Hét Manhattan méretű várost építenének, minden évben 2050-ig. A városok exponenciális fejlődéséhez, szükséges az összes modern intelligens technológia használata, és azok folyamatosa fejlesztése. Vessünk egy pillantást most arra, mi áll rendelkezésünkre jelenleg, és a jövőt illetően vélhetően milyen új technológiák fogják uralni a nagyvárosokat.


1. A jövő technológiái - Üzemanyagcella-technológia


Az üzemanyagcellák a jövőben kevesebb energiát használnak, jóval kevesebb CO2-kibocsátás mellett, és önállóan állítanak elő villamos energiát. Amsterdamban, már teszteltek is néhány ilyen üzemanyagcellás technológiát.


2. A jövő technológiái - Helytakarékos összecsukható járművek


A futurisztikus intelligens városokban, valószínűleg összecsukható automata autóvezetésű autók fognak szaladozni. Európába fejlettebb országaiban, már megkezdődött az ezekre a technológiákra való átállás, például egyes szállító járművek esetében.

 

A jövő technológiái


3. A jövő technológiái - Napenergia


A jövő a napenergia hasznosításáról kell, hogy szóljon. Hangsúlyozom, KELL! Nem elég az, ha egyes kütyükbe beépítik a napelemes működtetési lehetőséget. Egyre több műszaki cikk, kütyü, és a nagyobb rendszerek is, a nap energiájából fognak táplálkozni az elkövetkező években. A napenergia rendkívül kedvező lehet nagyvállalatoknak, és az otthonunk rezsiszámláját is jóval le fogja csökkenteni. Kérdés csak az, hogy ha mindenki környezetszennyezésről, és globális felmelegedésről, aktív naptevékenységről beszél, MIÉRT NEM használják – és használták már korábban a lehető legtöbb helyen, ugyanis a technológia 1849 óta elérhető…! Elgondolkodtató kérdés?

 

A jövő technológiái


4. A jövő technológiái - Okos termosztátok


Az okos termosztátunkról már olvashattál az Álmaim otthona portálunkon is, egy korábbi cikkünkben, így nem is fejteném ki bőven miről is van szó. A kütyü annyira intelligens, hogy képes a szokásainkhoz igazítani a hőmérsékletet. A korábbi cikkünk elérhető : Okos otthonok

hirdetes

 

A jövő technológiái


5. A jövő technológiái - Vezeték nélküli töltő


Biztosan sokaknak ismerős a kávézókban, reptereken lévő konnektorokért folyó harc, ha épp várakozik az ember fia, és merülőben az egyetlen szórakozásra használható kütyüje, legyen szó mobilról, laptopról, vagy egyéb tölthető elektromos berendezésről. A jövőben nem kell ettől tartanunk, ugyanis a vezeték nélkül is tölthető telefonok már napjainkban is elérhetőek, és még van mit fejlődni ennek a technológia ágazatnak is. Valószínű, hogy a vezetékeknek, konnektoroknak, és egyéb drótos technológiáknak 2050-re úgyszintén befellegzik. Jelenleg már az elektromos autók vezeték nélküli tölthetőségén dolgoznak a szakemberek, így nincs kizárva hogy hamarosan lehúzhatják a rolót a benzinkutak is.

 

A jövő technológiái


6. A jövő technológiái - A víz újrahasznosítása, és megőrzése


A víz, az elektromossághoz hasonlóan az „okos városok” része kell, hogy legyen. Nagyvállalatok, mint a NASA, dolgoznak a hatékonyabb víz újrahasznosító technológiákon, hogy a fogyasztói szintű társadalomba is elterjedtebb legyen a víz újrahasznosítása. Nagyon fontos dolog ez, hiszen vízkészletünk fogyóban van, és e fontos összetevő nélkül, most mi sem létezhetnénk.

 

A jövő technológiái


7. A jövő technológiái - NFC


Ha az NFC technológiát halljuk, sok ember a mobil fizetésre gondol elsőként. Ez a technológia sokkal több ennél. Ezt a technológiát nagyon sok ágazat hasznosítani fogja, a reklámipartól kezdve, a biztonsági ellenőrzések során, a GPS navigációs technológiában, vagy kiskereskedelmekben. Készüljetek hát az NFC elterjedésére, ugyanis egy jó darabig ez a technológia nem fog eltűnni a piacról, mivel lehetőségei még koránt sem kiaknázottak.

hirdetes

 

A jövő technológiái


8. A jövő technológiái - LED-es világítás


Az intelligens városok legfőbb költségcsökkentő intézkedése a közvilágítás, és épületvilágítás megfelelő infrastruktúráján múlik. Jelenleg sok város cseréli izzóit LED világításra, hogy csökkentsék az energia számlákat, és nem tévedés, ez a technológia úgy csökkenti a kilowattok számát, mint semmi más. Nem utolsó szempont az sem, hogy sokkal hatékonyabban kombinálható napelemes energiaellátással, mint a hagyományos izzók legtöbbje.

 

A jövő technológiái


9. A jövő technológiái - Függőleges kertgazdálkodás


A különböző gyümölcsöket, zöldségeket függőleges kert-gazdaságokban fogják termelni, a városhatáron belül. Gondoljuk csak el, hogyan festene egy egymás tetejére épülő üvegház, amely rengeteg élelmiszer termelésére képes. Valószínűleg 2050-re ezt is kénytelenek leszünk megvalósítani, ugyanis a művelhető földterületek mennyisége, a népesség növekedésével, és a nagyvárosok létrehozásával arányosan fog csökkenni.

 

A jövő technológiái


10. A jövő technológiái - Parkolás elemzés


A járművekben intelligens valós idejű parkoló jelentést kérhetünk, az esetleges üres parkolóhelyekről, így nem kell majd fölösleges köröket futni. Ez a technológia valószínűleg integrálva lesz, a kifinomult városi rendszerekbe, így tökéletesen képes lesz kommunikálni az elektromos autónkkal, helyzetjelentést küldve a lehetséges üres parkolóhelyekről.

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

2018-04-08

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

Ma már jó tudjuk, hogy aki az online térben nincs jelen, az a felhasználók számára egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy az interneten népszerűsítsd céged vagy vállalkozásod, neked is szükséged van egy komplex online marketing stratégiára. Megmutatjuk, milyen az!

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-06-30

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-ban 50. évfordulóját ünnepli várossá válásának Siófok. Ezen alkalomra egy igazán szórakoztató, hatalmas látnivalóval készültek a látogatók számára! Ezzel az építménnyel szemünk elé tárják Siófok gyönyörű panorámáját, ami nem más, mint egy Óriáskerék! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra olvasd el cikkünket!

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

2018-07-17

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

Láttál már brutál jó csajokat egy deszkán állva evezgetni a vízen? Ha nem most mutatok párat, illetve azt is, hogy mi az az állva evezés, amit aleggyakrabban SUP-ként emlegetnek, ami az angol „stand up paddleboarding” rövidítése, amit ha nagyon pontosan szeretnénk lefordítani, akkor „állva evezés szörfdeszkán” lehetne. Nemzetközi körökben találkozh

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

2018-07-18

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

Bemutatjuk a legismertebb hajótípusokat, öt alapvető hajótípust ismerhettek meg cikkünkből! Ezeket a hajótípusokat illik mindenkinek ismerni, aki szeretne hajókázni!

hirdetes
kreatív

Szótár

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt. Tovább

Megfeneklés

 Sekély vízben történõ fennakadás. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.