Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 1. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 1. rész


2013/05/17

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban, készülnek a jövőbeli fejlődésre, sőt demográfusok már régóta megállapították, hogy tömeges urbanizáció már a nyakunkon van. Az Egyesült Nemzetek szerint 2050-ig, a világ 80%-a fog városi területeken élni

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

 

A második részért kattints ide: Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 2. rész

Hét Manhattan méretű várost építenének, minden évben 2050-ig. A városok exponenciális fejlődéséhez, szükséges az összes modern intelligens technológia használata, és azok folyamatosa fejlesztése. Vessünk egy pillantást most arra, mi áll rendelkezésünkre jelenleg, és a jövőt illetően vélhetően milyen új technológiák fogják uralni a nagyvárosokat.


1. A jövő technológiái - Üzemanyagcella-technológia


Az üzemanyagcellák a jövőben kevesebb energiát használnak, jóval kevesebb CO2-kibocsátás mellett, és önállóan állítanak elő villamos energiát. Amsterdamban, már teszteltek is néhány ilyen üzemanyagcellás technológiát.


2. A jövő technológiái - Helytakarékos összecsukható járművek


A futurisztikus intelligens városokban, valószínűleg összecsukható automata autóvezetésű autók fognak szaladozni. Európába fejlettebb országaiban, már megkezdődött az ezekre a technológiákra való átállás, például egyes szállító járművek esetében.

 

A jövő technológiái


3. A jövő technológiái - Napenergia


A jövő a napenergia hasznosításáról kell, hogy szóljon. Hangsúlyozom, KELL! Nem elég az, ha egyes kütyükbe beépítik a napelemes működtetési lehetőséget. Egyre több műszaki cikk, kütyü, és a nagyobb rendszerek is, a nap energiájából fognak táplálkozni az elkövetkező években. A napenergia rendkívül kedvező lehet nagyvállalatoknak, és az otthonunk rezsiszámláját is jóval le fogja csökkenteni. Kérdés csak az, hogy ha mindenki környezetszennyezésről, és globális felmelegedésről, aktív naptevékenységről beszél, MIÉRT NEM használják – és használták már korábban a lehető legtöbb helyen, ugyanis a technológia 1849 óta elérhető…! Elgondolkodtató kérdés?

 

A jövő technológiái


4. A jövő technológiái - Okos termosztátok


Az okos termosztátunkról már olvashattál az Álmaim otthona portálunkon is, egy korábbi cikkünkben, így nem is fejteném ki bőven miről is van szó. A kütyü annyira intelligens, hogy képes a szokásainkhoz igazítani a hőmérsékletet. A korábbi cikkünk elérhető : Okos otthonok

 

A jövő technológiái


5. A jövő technológiái - Vezeték nélküli töltő


Biztosan sokaknak ismerős a kávézókban, reptereken lévő konnektorokért folyó harc, ha épp várakozik az ember fia, és merülőben az egyetlen szórakozásra használható kütyüje, legyen szó mobilról, laptopról, vagy egyéb tölthető elektromos berendezésről. A jövőben nem kell ettől tartanunk, ugyanis a vezeték nélkül is tölthető telefonok már napjainkban is elérhetőek, és még van mit fejlődni ennek a technológia ágazatnak is. Valószínű, hogy a vezetékeknek, konnektoroknak, és egyéb drótos technológiáknak 2050-re úgyszintén befellegzik. Jelenleg már az elektromos autók vezeték nélküli tölthetőségén dolgoznak a szakemberek, így nincs kizárva hogy hamarosan lehúzhatják a rolót a benzinkutak is.

 

A jövő technológiái


6. A jövő technológiái - A víz újrahasznosítása, és megőrzése


A víz, az elektromossághoz hasonlóan az „okos városok” része kell, hogy legyen. Nagyvállalatok, mint a NASA, dolgoznak a hatékonyabb víz újrahasznosító technológiákon, hogy a fogyasztói szintű társadalomba is elterjedtebb legyen a víz újrahasznosítása. Nagyon fontos dolog ez, hiszen vízkészletünk fogyóban van, és e fontos összetevő nélkül, most mi sem létezhetnénk.

 

A jövő technológiái


7. A jövő technológiái - NFC


Ha az NFC technológiát halljuk, sok ember a mobil fizetésre gondol elsőként. Ez a technológia sokkal több ennél. Ezt a technológiát nagyon sok ágazat hasznosítani fogja, a reklámipartól kezdve, a biztonsági ellenőrzések során, a GPS navigációs technológiában, vagy kiskereskedelmekben. Készüljetek hát az NFC elterjedésére, ugyanis egy jó darabig ez a technológia nem fog eltűnni a piacról, mivel lehetőségei még koránt sem kiaknázottak.

 

A jövő technológiái


8. A jövő technológiái - LED-es világítás


Az intelligens városok legfőbb költségcsökkentő intézkedése a közvilágítás, és épületvilágítás megfelelő infrastruktúráján múlik. Jelenleg sok város cseréli izzóit LED világításra, hogy csökkentsék az energia számlákat, és nem tévedés, ez a technológia úgy csökkenti a kilowattok számát, mint semmi más. Nem utolsó szempont az sem, hogy sokkal hatékonyabban kombinálható napelemes energiaellátással, mint a hagyományos izzók legtöbbje.

 

A jövő technológiái


9. A jövő technológiái - Függőleges kertgazdálkodás


A különböző gyümölcsöket, zöldségeket függőleges kert-gazdaságokban fogják termelni, a városhatáron belül. Gondoljuk csak el, hogyan festene egy egymás tetejére épülő üvegház, amely rengeteg élelmiszer termelésére képes. Valószínűleg 2050-re ezt is kénytelenek leszünk megvalósítani, ugyanis a művelhető földterületek mennyisége, a népesség növekedésével, és a nagyvárosok létrehozásával arányosan fog csökkenni.

 

A jövő technológiái


10. A jövő technológiái - Parkolás elemzés


A járművekben intelligens valós idejű parkoló jelentést kérhetünk, az esetleges üres parkolóhelyekről, így nem kell majd fölösleges köröket futni. Ez a technológia valószínűleg integrálva lesz, a kifinomult városi rendszerekbe, így tökéletesen képes lesz kommunikálni az elektromos autónkkal, helyzetjelentést küldve a lehetséges üres parkolóhelyekről.

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.