notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

hirdetes

Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 1. rész

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban, készülnek a jövőbeli fejlődésre, sőt demográfusok már régóta megállapították, hogy tömeges urbanizáció már a nyakunkon van. Az Egyesült Nemzetek szerint 2050-ig, a világ 80%-a fog városi területeken élni

Santiago - Chile: bejelentették, hogy 2013-ban intelligens ún. „okos-várossá” fognak válni. Santiago csak egy példa arra, hogy egyre több területen a világban. A jövő technológiái, okos városok

 

A második részért kattints ide: Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 2. rész

Hét Manhattan méretű várost építenének, minden évben 2050-ig. A városok exponenciális fejlődéséhez, szükséges az összes modern intelligens technológia használata, és azok folyamatosa fejlesztése. Vessünk egy pillantást most arra, mi áll rendelkezésünkre jelenleg, és a jövőt illetően vélhetően milyen új technológiák fogják uralni a nagyvárosokat.


1. A jövő technológiái - Üzemanyagcella-technológia


Az üzemanyagcellák a jövőben kevesebb energiát használnak, jóval kevesebb CO2-kibocsátás mellett, és önállóan állítanak elő villamos energiát. Amsterdamban, már teszteltek is néhány ilyen üzemanyagcellás technológiát.


2. A jövő technológiái - Helytakarékos összecsukható járművek


A futurisztikus intelligens városokban, valószínűleg összecsukható automata autóvezetésű autók fognak szaladozni. Európába fejlettebb országaiban, már megkezdődött az ezekre a technológiákra való átállás, például egyes szállító járművek esetében.

 

A jövő technológiái


3. A jövő technológiái - Napenergia


A jövő a napenergia hasznosításáról kell, hogy szóljon. Hangsúlyozom, KELL! Nem elég az, ha egyes kütyükbe beépítik a napelemes működtetési lehetőséget. Egyre több műszaki cikk, kütyü, és a nagyobb rendszerek is, a nap energiájából fognak táplálkozni az elkövetkező években. A napenergia rendkívül kedvező lehet nagyvállalatoknak, és az otthonunk rezsiszámláját is jóval le fogja csökkenteni. Kérdés csak az, hogy ha mindenki környezetszennyezésről, és globális felmelegedésről, aktív naptevékenységről beszél, MIÉRT NEM használják – és használták már korábban a lehető legtöbb helyen, ugyanis a technológia 1849 óta elérhető…! Elgondolkodtató kérdés?

 

A jövő technológiái


4. A jövő technológiái - Okos termosztátok


Az okos termosztátunkról már olvashattál az Álmaim otthona portálunkon is, egy korábbi cikkünkben, így nem is fejteném ki bőven miről is van szó. A kütyü annyira intelligens, hogy képes a szokásainkhoz igazítani a hőmérsékletet. A korábbi cikkünk elérhető : Okos otthonok

hirdetes

 

A jövő technológiái


5. A jövő technológiái - Vezeték nélküli töltő


Biztosan sokaknak ismerős a kávézókban, reptereken lévő konnektorokért folyó harc, ha épp várakozik az ember fia, és merülőben az egyetlen szórakozásra használható kütyüje, legyen szó mobilról, laptopról, vagy egyéb tölthető elektromos berendezésről. A jövőben nem kell ettől tartanunk, ugyanis a vezeték nélkül is tölthető telefonok már napjainkban is elérhetőek, és még van mit fejlődni ennek a technológia ágazatnak is. Valószínű, hogy a vezetékeknek, konnektoroknak, és egyéb drótos technológiáknak 2050-re úgyszintén befellegzik. Jelenleg már az elektromos autók vezeték nélküli tölthetőségén dolgoznak a szakemberek, így nincs kizárva hogy hamarosan lehúzhatják a rolót a benzinkutak is.

 

A jövő technológiái


6. A jövő technológiái - A víz újrahasznosítása, és megőrzése


A víz, az elektromossághoz hasonlóan az „okos városok” része kell, hogy legyen. Nagyvállalatok, mint a NASA, dolgoznak a hatékonyabb víz újrahasznosító technológiákon, hogy a fogyasztói szintű társadalomba is elterjedtebb legyen a víz újrahasznosítása. Nagyon fontos dolog ez, hiszen vízkészletünk fogyóban van, és e fontos összetevő nélkül, most mi sem létezhetnénk.

 

A jövő technológiái


7. A jövő technológiái - NFC


Ha az NFC technológiát halljuk, sok ember a mobil fizetésre gondol elsőként. Ez a technológia sokkal több ennél. Ezt a technológiát nagyon sok ágazat hasznosítani fogja, a reklámipartól kezdve, a biztonsági ellenőrzések során, a GPS navigációs technológiában, vagy kiskereskedelmekben. Készüljetek hát az NFC elterjedésére, ugyanis egy jó darabig ez a technológia nem fog eltűnni a piacról, mivel lehetőségei még koránt sem kiaknázottak.

hirdetes

 

A jövő technológiái


8. A jövő technológiái - LED-es világítás


Az intelligens városok legfőbb költségcsökkentő intézkedése a közvilágítás, és épületvilágítás megfelelő infrastruktúráján múlik. Jelenleg sok város cseréli izzóit LED világításra, hogy csökkentsék az energia számlákat, és nem tévedés, ez a technológia úgy csökkenti a kilowattok számát, mint semmi más. Nem utolsó szempont az sem, hogy sokkal hatékonyabban kombinálható napelemes energiaellátással, mint a hagyományos izzók legtöbbje.

 

A jövő technológiái


9. A jövő technológiái - Függőleges kertgazdálkodás


A különböző gyümölcsöket, zöldségeket függőleges kert-gazdaságokban fogják termelni, a városhatáron belül. Gondoljuk csak el, hogyan festene egy egymás tetejére épülő üvegház, amely rengeteg élelmiszer termelésére képes. Valószínűleg 2050-re ezt is kénytelenek leszünk megvalósítani, ugyanis a művelhető földterületek mennyisége, a népesség növekedésével, és a nagyvárosok létrehozásával arányosan fog csökkenni.

 

A jövő technológiái


10. A jövő technológiái - Parkolás elemzés


A járművekben intelligens valós idejű parkoló jelentést kérhetünk, az esetleges üres parkolóhelyekről, így nem kell majd fölösleges köröket futni. Ez a technológia valószínűleg integrálva lesz, a kifinomult városi rendszerekbe, így tökéletesen képes lesz kommunikálni az elektromos autónkkal, helyzetjelentést küldve a lehetséges üres parkolóhelyekről.

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az... Tovább

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív