notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cikkünk előző részében bemutattunk 10 új technológiát, melyek nagyban befolyásolják majd jövőnket – de a lista itt még nem ért véget, most bemutatunk 10 újabb technológiát a jövőből! Íme:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 2. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 2. rész


2013/06/17

Cikkünk előző részében bemutattunk 10 új technológiát, melyek nagyban befolyásolják majd jövőnket – de a lista itt még nem ért véget, most bemutatunk 10 újabb technológiát a jövőből! Íme:

Cikkünk előző részében bemutattunk 10 új technológiát, melyek nagyban befolyásolják majd jövőnket – de a lista itt még nem ért véget, most bemutatunk 10 újabb technológiát a jövőből! Íme:

 

 

 

 

Ha lemaradtál az első részről, elolvashatod itt: Technológiák melyek megváltoztatják a jövőnket – 1. rész


1. A jövő technológiái - Járművek töltési infrastruktúrája


Készülj fel egy fokozatos, de erőteljes átalakításra a nyilvános töltőállomásokon az elektromos-járművek feltöltésére. Ez a fejlesztés szükségessé válik, mivel hamarosan mindennapossá válnak az elektronikus járművek.

 

A jövő technológiái


2. A jövő technológiái - Arcfelismerő biztonsági felügyelet
Az intelligens város nem csak utópia lehet - olyannyira, hogy a városok létrehoznak a biztonságos környezet érdekében egy arcfelismerő és megfigyelő rendszertechnológiát és rengeteg biztonságos kamerát.

 

A jövő technológiái


3. A jövő technológiái - Közlekedési érzékelők


A rendkívüli komplex érzékelő lehetővé teszi az integrált utak forgalmának hatékonyabb kezelését, a zsúfoltság és az üzemanyag-hulladék csökkenését.


4. A jövő technológiái - Otthon-automatizálás


Az okos otthonok azok, amelyek tudatában vannak, hogy mennyi energiát fogyasztanak - az összes készülék egy közös felületen csatlakozik, így minden könnyebben követhető és mérhető. Az intelligens otthon-automatizálási rendszerek kommunikálnak egymással és ez a moderált szoftver mindent hatékonyabbá tesz.

 

A jövő technológiái


5. A jövő technológiái - Peak használata és az intelligens mérők


Az intelligens rácson keresztül majd nyomon lehet követni, hogy mennyi energiát használunk fel, ha egyáltalán felhasználunk. A terv az, hogy egy adott mozgó skálához csatlakozott intelligens fogyasztómérő kimutatja, hogy mekkora összeget fizetünk majd a villamos energiáért csúcsidőben.


6. A jövő technológiái - Egészségügyi technológia


Azt hiszem, hogy évtizedek óta az Egyesült Államokban az Affordable Care Act-nek (Megfizethető Védő Cselekvés) köszönhetően a munkáltató és az állam fogja nyomon követni az egészségügyi döntéseket. Ha rossz döntéseket hoznak, vagy nem vesznek be valamilyen gyógyszert, vagy ha cigarettáznak a dolgozók, akkor kaphatnak büntetést vagy lefokozhatják a prémiumot.


7. A jövő technológiái - Nyelvi akadályok lebontása


Az alkalmazások jelenleg képesek alapvetően lebontani sok úton a nyelvi akadályokat, például jelenleg kifinomult alkalmazás segítségével fordítási igény szerint a képesek képeket használni szövegként más nyelveken is.


8. A jövő technológiái – Magas színvonalú kerékpárkölcsönzés


A vállalatok hamarosan lehetővé teszik a folyamatos, gyors kerékpár-kölcsönzést egy fizetett hozzáférési technológia telepítésével. A kerékpárkölcsönzés megvalósítható egy RFID –chip által, ami elmondja, hogy a napelemes kölcsönző állomásokban melyik kerékpár áll rendelkezésre.

 

A jövő technológiái


9. A jövő technológiái - Városi szélturbinák


A városi szélturbinákból egyre több fog felbukkanni idén, és az elkövetkező években, képes lesz ez a technológia a szél erejét felhasználni hatékonyabban a kisebb városokban.

 

A jövő technológiái


10. A jövő technológiái - Szinezhető intelligens üveg


Egy cég fejlesztése egy – úgynevezett - színezhető üveg, miszerint az üveg forró napokon sötétebb lesz, így a szoba hűvösebb marad, és fordítva is, tehát hideg napokon felfog bármilyen meleget a napból, ez lehet egy finom módja annak,hogy javítja a megújuló energiaforrások felhasználását, ami egy kicsit félelmetes, ám annál hasznosabb!

 

Mike Ágota Éva

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 
kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ketch vitorlás

            ...

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!