notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A wi-fi jövőre a tengereket is meghódítja

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Jövőre a tenegren is csatlakozhatunk a wi-fire

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jövőre a tenegren is csatlakozhatunk a wi-fire


2014/11/07
Petra

Ha eddig zavart, hogy mindenki az okostelefonján babrál ahelyett, hogy igazi társasági életet éljen, akkor rossz hírünk van: jövőre már a tengeren is lehet wi-fizni. Ez a terv egy brit-amerikai hajózási társaság célkitűzései között szerepel.

A tengeren is online lehetünk
Manapság már akárhova megyünk, szinte bárhol csatlakozhatunk az internethez, már a repülőkön és a vonatokon is. Egyre gyorsabban fejlődik a technológia és úgy látszik, ez a rohamos fejlődés már a hajókat is utoléri. A Carnival Cruise Linesnek, egy brit-amerikai hajózási társaságnak az a célja, hogy az óceánjárókat is bevonja a wi-fi hálózatba, hogy azután már a tengereken is non-stop online lehessen mindenki. Végül is logikus, hogy miután már a vonatokon, sőt, még a repülőkön is lehet csatlakozni az internetre, a hajók se maradhatnak ki. Persze az internet hasznos, hisz rengeteg mindent megtudhatunk róla egy gombnyomással és megkönnyíti a kapcsolatteremtést is, de biztos hogy jó dolog az, hogy mindenki állandóan elérhető lesz?

A tengeren is online lehetünk

Ez a széleskörű WLAN-hálózat, amit a hajótársaság szeretne megvalósítani, nemcsak hatalmas területeket foglalna magába, hanem gyors lenne a sebessége is. Ezekhez a wi-fi hálózatokhoz a partok közelében lehet majd csatlakozni, viszont nem kell olyan közel menni a partokhoz, mint gondolnánk, mert a „közel” 65 kilométert jelent. Így ha az utasok egy kis tengeri internetezésre vágynak, bármikor kapcsolódhatnak a hálózatra, sőt, le se kell csatlakozni róla, mert a nyaralás helyett úgyis mindenki az okostelefonjával lesz elfoglalva. Ráadásul az utasok, akik elvileg kikapcsolódni indultak el, mindig tudhatják, hogy éppen milyen hálózathoz csatlakozhatnak.

A tengeren is online lehetünk

Ha valaki nagyon várja már, hogy a tengeren is internetezhessen, annak jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis ezt a csodát a Karib-tengeren már idén megvalósítják, míg a Föld többi részére csak jövőre kerül sor. Ez azt jelenti, hogyha Ázsiába utazik valaki óceánjárón, még akkor is élvezheti az internet csodálatos világát. A hajótársaság természetesen a fiatalok tetszését szeretné elnyerni, akik már amúgy is az interneten élik a magánéletüket. Viszont ezt most a hajón is megtehetik.

A tengeren is online lehetünk

A technológia fejlődése nem feltétlenül negatív dolog, viszont amilyen hatással van az emberekre, az nem biztos, hogy jó irányba visz. Ha valaki igazán ki szeretne kapcsolódni és élvezni a tenger nyugalmát, az nem biztos, hogy lehetséges lesz úgy, hogy folyamatosan ott pittyeg a telefon a zsebében egy új üzenettel.hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,...

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

Lazy Jack

 A nagyvitorla bumra szerelt zippzáros zsákja.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!