A wi-fi jövőre a tengereket is meghódítja

hirdetes

Jövőre a tenegren is csatlakozhatunk a wi-fire

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha eddig zavart, hogy mindenki az okostelefonján babrál ahelyett, hogy igazi társasági életet éljen, akkor rossz hírünk van: jövőre már a tengeren is lehet wi-fizni. Ez a terv egy brit-amerikai hajózási társaság célkitűzései között szerepel.

A tengeren is online lehetünk

Manapság már akárhova megyünk, szinte bárhol csatlakozhatunk az internethez, már a repülőkön és a vonatokon is. Egyre gyorsabban fejlődik a technológia és úgy látszik, ez a rohamos fejlődés már a hajókat is utoléri. A Carnival Cruise Linesnek, egy brit-amerikai hajózási társaságnak az a célja, hogy az óceánjárókat is bevonja a wi-fi hálózatba, hogy azután már a tengereken is non-stop online lehessen mindenki. Végül is logikus, hogy miután már a vonatokon, sőt, még a repülőkön is lehet csatlakozni az internetre, a hajók se maradhatnak ki. Persze az internet hasznos, hisz rengeteg mindent megtudhatunk róla egy gombnyomással és megkönnyíti a kapcsolatteremtést is, de biztos hogy jó dolog az, hogy mindenki állandóan elérhető lesz?

A tengeren is online lehetünk

Ez a széleskörű WLAN-hálózat, amit a hajótársaság szeretne megvalósítani, nemcsak hatalmas területeket foglalna magába, hanem gyors lenne a sebessége is. Ezekhez a wi-fi hálózatokhoz a partok közelében lehet majd csatlakozni, viszont nem kell olyan közel menni a partokhoz, mint gondolnánk, mert a „közel” 65 kilométert jelent. Így ha az utasok egy kis tengeri internetezésre vágynak, bármikor kapcsolódhatnak a hálózatra, sőt, le se kell csatlakozni róla, mert a nyaralás helyett úgyis mindenki az okostelefonjával lesz elfoglalva. Ráadásul az utasok, akik elvileg kikapcsolódni indultak el, mindig tudhatják, hogy éppen milyen hálózathoz csatlakozhatnak.

A tengeren is online lehetünk

Ha valaki nagyon várja már, hogy a tengeren is internetezhessen, annak jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis ezt a csodát a Karib-tengeren már idén megvalósítják, míg a Föld többi részére csak jövőre kerül sor. Ez azt jelenti, hogyha Ázsiába utazik valaki óceánjárón, még akkor is élvezheti az internet csodálatos világát. A hajótársaság természetesen a fiatalok tetszését szeretné elnyerni, akik már amúgy is az interneten élik a magánéletüket. Viszont ezt most a hajón is megtehetik.

A tengeren is online lehetünk

A technológia fejlődése nem feltétlenül negatív dolog, viszont amilyen hatással van az emberekre, az nem biztos, hogy jó irányba visz. Ha valaki igazán ki szeretne kapcsolódni és élvezni a tenger nyugalmát, az nem biztos, hogy lehetséges lesz úgy, hogy folyamatosan ott pittyeg a telefon a zsebében egy új üzenettel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Trepni

Trepni: padlódeszka   Tovább

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 170

Átlagos értékelés: 5.0

hajó