Íme 6 megdöbbentő tény Neils Armstrongról, amit eddig biztosan nem hallottál.

6 izgalmas tény Neil Armstrongról, amit biztosan nem tudtál

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Neil Armstrong (1930-2012) örökre beírta magát az emberiség nagy történelemkönyvébe, amikor földi idő szerint 1969. július 20-án megtette azt a bizonyos „kis lépést” bolygónk holdjának felszínén. Habár ez önmagában is elegendő lenne, az amerikai asztronauta kétségtelenül érdekes alak volt. A következőkben vessünk néhány pillantást élete néhány kulcsfontosságú vagy éppen különös pillanatára.

Érdekességek Neil Armstrongról

Előbb tanult meg repülni, mint autót vezetni

 

A fiatal Neil már édesapja jóvoltából már hatéves korában megtapasztalhatta, hogy milyen egy repülő fedélzetén elrugaszkodni a talajtól. 15 éves korára már annyira tapasztalt volt a botkormány mögött, hogy jobban értett a repüléshez, mint az autóvezetéshez, és ekkoriban még jogosítványa sem volt. A koreai háborúban 78 bevetésen vett részt pilótaként, mielőtt csatlakozott a NASA elődjéhez, a NACA-hoz.

 

Nincs egy igazán jó fényképünk róla a Holdon

 

Habár a 60-as évek végén már a videókamerák és a fényképezőgépek is elterjedtek voltak, a XX. század egyik legfontosabb pillanatáról nem készült jó minőségű felvétel. Az itt látható fotón valójában Armstrong társa, Buzz Aldrin szerepel, Neil pedig csak a sisak tükörképében jelenik meg, alig kivehetően. Elmondása szerint egyáltalán nem jutott eszébe megkérni Aldrint, hogy fényképezze le őt, és hogy szerinte mindig is Buzz volt a fotogénebb kettejük közül.

hirdetes

 

Érdekességek Neil Armstrongról

 

Könnyen lehet, hogy egy ajtózsanér miatt volt ő az első

hirdetes

 

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi alapján dőlt el, hogy ki léphet elsőként a két űrhajók közül a Holdra. Az elmélet szerint az egészért a holdkomp felépítése felelős: a modul kijáratának zsanérja a jobb oldalon helyezkedett el, és befelé nyílt. Mivel Amrstrong ült a bal oldalon, így sokkal egyszerűbben léphetett ki a kompból, mint Aldrin, akinek ehhez át kellett volna másznia társán. Még több izgalmas tényt a következő oldalra lapozva találsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend... Tovább

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.