Különböző jelentésű tetoválások

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tetoválások, melyeknek bajba is sodorhatják viselőjüket. Te tudtad, hogy ezek a motívumok ilyen veszélyesek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tetoválások, melyeknek bajba is sodorhatják viselőjüket. Te tudtad, hogy ezek a motívumok ilyen veszélyesek?


2020/09/11
Marx Károly
Tetoválások, melyeknek bajba is sodorhatják viselőjüket. Te tudtad, hogy ezek a motívumok ilyen veszélyesek?
Milyen jelentésük van a különböző motívumoknak?

Csillagok

A csillag egy hagyományos tetoválás a börtönviselt emberek körében. Értelmezéskor nagyon fontos figyelembe venni azt, hogy a test melyik részén található ez az ábra. Ha a térden helyezkedik el, akkor annyit jelent, hogy az illető senki akaratának nem veti alá magát, ha a vállakon van, akkor az erőt és a hatalmat jelképezik. Az alvilági emberek nem nézik jó szemmel, ha kedvtelésből varratja magára valaki a csillagokat.

 

Pókháló

A börtönben ülők körében a pókhálós tetoválás egy önéletrajznak felel meg. Annyit mond el az emberről, hogy hány éven át ült a börtönben és hogy milyen függőségei vannak. A pókhálón található gyűrűk a börtönben töltött évek számát jelölik. A bűnözők körében, így ismernek egymásra a hasonló emberek, és nagyon negatív visszajelzést kaphatunk abban az esetben, ha kiderül, hogy mi nem ”közülük valóak” vagyunk csupán tetszik ez a motívum.

 

Kártyalapok

A szervezett bűnözőknél a kártyalap motívumnak egyedi jelentése van. A különböző kártyák rengeteget elárulnak a tetoválás viselőjéről, ugyanis ezek a lapok elmondják az emberről, hogy melyik börtönbe ültek és hogy ott mekkora tisztelet járt neki. Ha valaki úgy viseli ezeket a tetoválásokat, hogy nem ült börtönbe, akkor mélyen elítélik és hazugnak titulálják.

 

Tőrrel átdöfött rózsa

Első ránézésre romantikusak tűnhet az ilyes féle tetoválás, de valójában ezt olyanok viselik, akiket már kiskorukban is elítéltek. A börtönben akkor készültek el ezek a tetoválások, mikor az illető betöltötte a 18. életévét. Ha valaki ezt a motívumot ok nélkül viseli, az könnyen megütheti a bokáját.

 

Vallási és politikai témájú tetoválások

A komolyabb vallási vagy politikai témákat érintő tetoválások bármelyik pillanatban életveszélyes helyzetbe hozhat minket. Rengeteg országban pénzbüntetés jár az ilyenekért, de egyes helyeken még börtönbüntetést is kiszabhatnak ránk, főleg olyan esetekben, ha az ábra sérti mások vallását.


divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik...

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó...

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben...

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.