Nagy tévedés történt, mégsem olvad a sarki jég

hirdetes

Mégsem olvad a sarki jég

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eddig abban a hitben éltünk, hogy olvad a sarki jég, azonban most egy tanulmány bebizonyította, hogy ennek pont az ellenkezője igaz.

Sarki jég

Hosszú évek óta abban a hitben élünk, hogy a globális felmelegedés miatt az északi és a déli sarkvidék veszélybe került, mert egyre gyorsabban olvad a jég. Ennek következtében egyre nagyobb lesz a tengerszint magasság, ami veszélyeztetheti az ottani élővilágot. Viszont Ted Maksym, a Woods Hole Oceanographic Intézet óceánkutatója egy olyan tanulmánnyal állt elő, ami ezt az egészet megcáfolja. Óceánkutató robot segítségével mérte meg a jég vastagságát és meglepetten állapította meg, hogy a sarkokon lévő jégpáncél vastagabb, mint valaha volt.

 

Ez a tanulmány viszont kellemetlen helyzetbe hozza azokat, akik eddig azt hangoztatták, hogy a sarké jég vészesen olvad és már nem sok kellene ahhoz, hogy teljesen eltűnjön.

Sarki jég

„Az Antarktisz igazából növekszik és az elmúlt hónapok bizonyítékai azt mutatják, hogy a sarkvidékekkel kapcsolatos feltételezések tévesek. A jég mennyisége rekord magasságokban van, ami azt jelzi, hogy valami az előrejelzésekhez képest ellentétes irányban dolgozik. A legtöbb ember azt gondolja, hogy a jég olvad… pedig nem. Ez egy hatalmas kellemetlenség, ami most utolérte a klímaváltozással riogatókat, akik azt jósolták, hogy a sarki jég hamarosan teljesen elolvad” – nyilatkozta Dr. David Peiser, a Globális Felmelegedés Irányelv (GWPF) munkatársa

Sarki jég

Persze a klímaváltozás nem téves feltételezés, viszont a műholdfelvételek szerint az Északi-sark jobban bírja a globális felmelegedést, mint ahogyan azt eddig hitték. A CroySat-2 nevű műhold felvételei szerint 2014-ben vastagabb volt a jégtakaró a sarkokon, mint az elmúlt öt évben. Tehát nem kell aggódnunk a jegesmedvékért, és a sarki állatokért, mert nem fenyegeti őket semmi veszély. Legalábbis a globális felmelegedés biztos nem. A másik globális riogatás a jegesmedvék kihalásával kapcsolatos, de mint kiderült, ennek sincs túl nagy valóságalapja. Dr. Susan Crockford, a kanadai Victoria Egyetem evolúciós biológusa szerint nem kell tartanunk a jegesmedvék kihalásától, ugyanis a hivatalos adatok szerint a jegesmedve populáció 20-25 ezer, viszont a valóság az, hogy ez a szám 27 és 30 ezer között van.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán. Tovább

Répa

Répát általában akkor húzunk, amikor a spinakker vagy más hátszélvitorla megtekeredve,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes