Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon – mi lesz itt 599 millió Forintból?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon


2012/07/08

Aki manapság járt Tihanyban, megdöbbenve áll az egykori szeretett tihanyi sétánynál, mely az Echo éttermet köti össze az Apátsággal: háborús kép tárul elénk, a sétányon az információs tábla tanúsága szerint 2012 decemberéig építőipari munkák folynak. De még milyenek! 

A tihanyi sétány

Tihanyi sétány rekonstrukció vagy rombolás?

 

Beszélhetnénk arról is, hogy ezeket a munkálatokat miért kell a nyári szezonban is végezni, amikor a turisták ezrei lepik, lepnék el a tihanyi sétányt, arról, hogy miért nem lehetett ezeket a munkálatokat úgy ütemezni, hogy július-augusztusban ne legyen Tihany háborús övezethez hasonló, de nem ez a lényeg. Íme pár kép arról, milyen is lesz Tihany. Nem vitatom, hogy abból az 599.000 Millió Forintból, amelyet erre az átépítésre fordítanak, sok szép dolgot is létre lehet hozni, hiszen ez bődületesen hatalmas pénz. De egy pár dolog már most látszik:

 

Kapcsolódó képgalériánk itt!

 

  1. Ezen a sétányon gyerekkorunk óta szüleink kezét fogva mászkáltunk a kőfal tetején a csodálatos balatoni panorámában. Ez egy kedves szórakozása volt szerintem a gyerekek nagy részének. Ennek vége. Az új mellvéd, nemhogy vékony ehhez, de a gyerekek gyakorlatilag át sem fognak látni rajta, hiszen iszonyatosan magas lesz, ahogy ezt a képek is mutatják. 130 cm alatt gyakorlatilag elfalaztuk a gyerekeket a panorámától.
  2. Kétségtelen, hogy a korábbi aszfalt, illetve a murva sem volt „magas sarkú cipő és babakocsi barát”, de ha már van 599 millió Forintunk, gondolhatnánk arra is, hogy szépen kiöltözött hölgyek, kismamák  is korzózhassanak a sétányon. A most lehelyezésre kerülő macskakő, ennek nem kedvez. Vannak olyan burkolatok, melyek illenének Tihany stílusához, és sima, nem rázkódna szét rajta a babakocsiban a gyerek, lehetne rajta magas sarkúban is járni. Valószínűnek tartom, hogy a kerekes székes kocsival közlekedők sem fogják ezt a burkolatot szeretni.

 

Az alábbi képeken a hétvégi állapot látható. Azokon a képeken, ahol gyerekek, felnőttek is láthatóak, tapasztalhatjuk, hogy még a burkolat lehelyezése után is nagyon magas lesz az új fal. 

 

Tihanyi Legenda Projekt

 

599 millió Forint a bekerülési költség

 

 

Tinanyi Levendula Projekt : az óriási nagy fal

 

Egy gyereknek esélye sincs kilátni

 

Eddig ér a fal.....

 

A felnőtteknek is magas a fal

 

Mondd el véleményedet, kommentáld a cikket ide kattintva!

A tihanyi sétány

Nagyon klassz marketing ötlet azonban a Tihanyi Levendula Fesztivál. Sokan szeretik a levendulát, és jönnek Tihanyba a kékeslila növényt látni, a fesztivál hallatán. Sokan csalódnak azonban, akik Provence levenduláinak képét tették ki háttérképnek: Tihanyban a levendula a bekötő út mellett, egy lassan kopó mezőn látható csak, na meg néha házaknál egyesével. Ha lenne 599 millió Forintom, és én lennék a tihanyi vezetőség,  akkor ennek a jó ötletnek alapot is adnék: ültetnék és karban tartanék egy gyönyörű levendula mezőt, ami még több turistát csábítana. Így a jó marketing miatt Tihanyba látogatók nem távoznának csalódottan a kikopott levendula mezőket látva. A Belső tó partján kialakított szürke marha rezervátum nekem nagyon tetszik, ez is egy jó ötlet Tihany vezetőségétől. Itt, Tihany belsejében egy levendula mező európai hírű látványosság lenne. Erre is biztos lehetne pályázatot nyerni, ha gyerekkorunk kedvenc falának lerombolására 599 milliót lehetett….

 

A tihanyi levendula mező

 

A foltos tihanyi levendula

Mondd el véleményedet, kommentáld a cikket ide kattintva!


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

Párna

Párna

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,...

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.