Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon – mi lesz itt 599 millió Forintból?

hirdetes

Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon

Piszkos Fred
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Aki manapság járt Tihanyban, megdöbbenve áll az egykori szeretett tihanyi sétánynál, mely az Echo éttermet köti össze az Apátsággal: háborús kép tárul elénk, a sétányon az információs tábla tanúsága szerint 2012 decemberéig építőipari munkák folynak. De még milyenek! 

A tihanyi sétány

Tihanyi sétány rekonstrukció vagy rombolás?

 

Beszélhetnénk arról is, hogy ezeket a munkálatokat miért kell a nyári szezonban is végezni, amikor a turisták ezrei lepik, lepnék el a tihanyi sétányt, arról, hogy miért nem lehetett ezeket a munkálatokat úgy ütemezni, hogy július-augusztusban ne legyen Tihany háborús övezethez hasonló, de nem ez a lényeg. Íme pár kép arról, milyen is lesz Tihany. Nem vitatom, hogy abból az 599.000 Millió Forintból, amelyet erre az átépítésre fordítanak, sok szép dolgot is létre lehet hozni, hiszen ez bődületesen hatalmas pénz. De egy pár dolog már most látszik:

 

Kapcsolódó képgalériánk itt!

 

  1. Ezen a sétányon gyerekkorunk óta szüleink kezét fogva mászkáltunk a kőfal tetején a csodálatos balatoni panorámában. Ez egy kedves szórakozása volt szerintem a gyerekek nagy részének. Ennek vége. Az új mellvéd, nemhogy vékony ehhez, de a gyerekek gyakorlatilag át sem fognak látni rajta, hiszen iszonyatosan magas lesz, ahogy ezt a képek is mutatják. 130 cm alatt gyakorlatilag elfalaztuk a gyerekeket a panorámától.
  2. hirdetes
  3. Kétségtelen, hogy a korábbi aszfalt, illetve a murva sem volt „magas sarkú cipő és babakocsi barát”, de ha már van 599 millió Forintunk, gondolhatnánk arra is, hogy szépen kiöltözött hölgyek, kismamák  is korzózhassanak a sétányon. A most lehelyezésre kerülő macskakő, ennek nem kedvez. Vannak olyan burkolatok, melyek illenének Tihany stílusához, és sima, nem rázkódna szét rajta a babakocsiban a gyerek, lehetne rajta magas sarkúban is járni. Valószínűnek tartom, hogy a kerekes székes kocsival közlekedők sem fogják ezt a burkolatot szeretni.
  4. hirdetes

 

Az alábbi képeken a hétvégi állapot látható. Azokon a képeken, ahol gyerekek, felnőttek is láthatóak, tapasztalhatjuk, hogy még a burkolat lehelyezése után is nagyon magas lesz az új fal. 

 

Tihanyi Legenda Projekt

 

599 millió Forint a bekerülési költség

 

 

Tinanyi Levendula Projekt : az óriási nagy fal

 

Egy gyereknek esélye sincs kilátni

 

Eddig ér a fal.....

 

A felnőtteknek is magas a fal

 

Mondd el véleményedet, kommentáld a cikket ide kattintva!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.