notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon – mi lesz itt 599 millió Forintból?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Háborús kép a gyönyörű tihanyi sétányon


2012/07/08
Piszkos Fred

Aki manapság járt Tihanyban, megdöbbenve áll az egykori szeretett tihanyi sétánynál, mely az Echo éttermet köti össze az Apátsággal: háborús kép tárul elénk, a sétányon az információs tábla tanúsága szerint 2012 decemberéig építőipari munkák folynak. De még milyenek! 

A tihanyi sétány

Tihanyi sétány rekonstrukció vagy rombolás?

 

Beszélhetnénk arról is, hogy ezeket a munkálatokat miért kell a nyári szezonban is végezni, amikor a turisták ezrei lepik, lepnék el a tihanyi sétányt, arról, hogy miért nem lehetett ezeket a munkálatokat úgy ütemezni, hogy július-augusztusban ne legyen Tihany háborús övezethez hasonló, de nem ez a lényeg. Íme pár kép arról, milyen is lesz Tihany. Nem vitatom, hogy abból az 599.000 Millió Forintból, amelyet erre az átépítésre fordítanak, sok szép dolgot is létre lehet hozni, hiszen ez bődületesen hatalmas pénz. De egy pár dolog már most látszik:

 

Kapcsolódó képgalériánk itt!

 

  1. Ezen a sétányon gyerekkorunk óta szüleink kezét fogva mászkáltunk a kőfal tetején a csodálatos balatoni panorámában. Ez egy kedves szórakozása volt szerintem a gyerekek nagy részének. Ennek vége. Az új mellvéd, nemhogy vékony ehhez, de a gyerekek gyakorlatilag át sem fognak látni rajta, hiszen iszonyatosan magas lesz, ahogy ezt a képek is mutatják. 130 cm alatt gyakorlatilag elfalaztuk a gyerekeket a panorámától.
  2. Kétségtelen, hogy a korábbi aszfalt, illetve a murva sem volt „magas sarkú cipő és babakocsi barát”, de ha már van 599 millió Forintunk, gondolhatnánk arra is, hogy szépen kiöltözött hölgyek, kismamák  is korzózhassanak a sétányon. A most lehelyezésre kerülő macskakő, ennek nem kedvez. Vannak olyan burkolatok, melyek illenének Tihany stílusához, és sima, nem rázkódna szét rajta a babakocsiban a gyerek, lehetne rajta magas sarkúban is járni. Valószínűnek tartom, hogy a kerekes székes kocsival közlekedők sem fogják ezt a burkolatot szeretni.

 

Az alábbi képeken a hétvégi állapot látható. Azokon a képeken, ahol gyerekek, felnőttek is láthatóak, tapasztalhatjuk, hogy még a burkolat lehelyezése után is nagyon magas lesz az új fal. 

 

Tihanyi Legenda Projekt

 

599 millió Forint a bekerülési költség

 

 

Tinanyi Levendula Projekt : az óriási nagy fal

 

Egy gyereknek esélye sincs kilátni

 

Eddig ér a fal.....

 

A felnőtteknek is magas a fal

 

Mondd el véleményedet, kommentáld a cikket ide kattintva!

A tihanyi sétány

Nagyon klassz marketing ötlet azonban a Tihanyi Levendula Fesztivál. Sokan szeretik a levendulát, és jönnek Tihanyba a kékeslila növényt látni, a fesztivál hallatán. Sokan csalódnak azonban, akik Provence levenduláinak képét tették ki háttérképnek: Tihanyban a levendula a bekötő út mellett, egy lassan kopó mezőn látható csak, na meg néha házaknál egyesével. Ha lenne 599 millió Forintom, és én lennék a tihanyi vezetőség,  akkor ennek a jó ötletnek alapot is adnék: ültetnék és karban tartanék egy gyönyörű levendula mezőt, ami még több turistát csábítana. Így a jó marketing miatt Tihanyba látogatók nem távoznának csalódottan a kikopott levendula mezőket látva. A Belső tó partján kialakított szürke marha rezervátum nekem nagyon tetszik, ez is egy jó ötlet Tihany vezetőségétől. Itt, Tihany belsejében egy levendula mező európai hírű látványosság lenne. Erre is biztos lehetne pályázatot nyerni, ha gyerekkorunk kedvenc falának lerombolására 599 milliót lehetett….

 

A tihanyi levendula mező

 

A foltos tihanyi levendula

Mondd el véleményedet, kommentáld a cikket ide kattintva!


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!