5 tipp az élvezetes őszi utazásokhoz- így utazz okosan ősszel!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 tipp az élvezetes őszi utazásokhoz- így utazz okosan ősszel!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp az élvezetes őszi utazásokhoz- így utazz okosan ősszel!


2023/10/16

Az őszhöz egyetlen évszak sem hasonlítható. A hűvös, de még gyakran kellemes időjárás, a csodálatos színekbe öltöző erdők és a kényelmes, meleg ruhák sokakat ki is csalogatnak a négy fal közül, hogy átélhessék az ősz legszebb sajátosságait. Az őszi utazások azonban egészen máshogy zajlanak, mint a nyári vagy épp téli kirándulások, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amik mind a szervezést, mind pedig a kivitelezést egyszerűbbé tehetik számodra!

5 tipp őszi utazáshoz

1. Nézz utána, hogy hol esik vissza ilyenkor a forgalom

Egy várva vártt vakációt könnyedén tönkretehetnek a turisták váratlan, hirtelen hadseregei. Ez sokakat visszatart attól, hogy tavasszal, vagy nyáron utazgassanak, azonban amint az idő hűvösebbre fordul, a legtöbb turista eltűnik a legnépszerűbb helyekről.

 

Ez egy rövid, de remek időszak kezdetét jelzi, amikor még jó az idő, de már nincsenek jelen azok a kibírhatatlan tömegek, amik a nyárra jellemzők. Természetesen ez olyasmi, aminek előre utána kell nézni, nehogy az érkezésed után érjenek meglepetések. Egyre többen tudják, hogy a főszezon után kevesebb turistára lehet számítani, így egyre többen is foglalnak szállást ezekre az időszakokra.

 

Ellenőrizd továbbá azt is, hogy ilyen időjárás jellemző a szeptemberre az adott célállomáson, hiszen sem megfagyni, sem megfőni nem érdemes csak azért, hogy kisebb sorokba állhass be a büfék előtt.

 

2. Foglalj jó áron

Jó eséllyel te is szeretnél meglátogatni egy népszerűbb várost valahol külföldön, de tisztában vagy azzal is, hogy a repülőjegyeket hajlamosak túl drágán adni ezekre az állomásokra. Ez valóban igaz az év legforgalmasabb időszakaiban (általában májustól augusztus végéig), de amint beköszönt az ősz, és vége a főszezonnak, általában az árak is sokkal kedvezőbbekké válnak. Ez nem csak a jegyekre, hanem a szállásokra is igaz a legtöbb helyen.

 

3. Látogass meg egy olyan helyet, ami ősszel a legszebb

Nem muszáj átutaznod a fél világot ahhoz, hogy gyönyörű őszi tájakat láss. Ha a határokon innen már mindent megcsodáltál, nézz körül a környező európai országokban is, amelyek tele vannak varázslatos erdőkkel. Próbáld továbbá úgy időzíteni utadat, hogy a legszínesebb időszakokban szállhass meg az adott területeken). Persze hazánkban is vannak csodálatosabbnál csodálatosabb helyek, így nem muszáj a határt sem átlépned! 

 

4. Ismerkedj meg előre a helyi szokásokkal

Mielőtt elutaznál, érdemes készíteni egy vázlatos útitervet arról, amit csinálni szeretnél vakációd során. Ne az érkezés után pazarold erre az idődet! Nézd meg, hogy milyen rendezvények lesznek az adott környéken abban az időszakban, amikor ott leszel majd – ezek lehetnek fesztiválok, vagy akár egyedi, helyi események is, amik sokkal emlékezetesebbé tehetik utazásodat. Na persze, ilyenkor nagyobb tömegekre is számíthatsz az adott területen, szóval érdemes mérlegelni, hogy mi fontosabb számodra.

 

5. Fő a biztonság!

Ha autóval tervezel utazni, akkor nagyon fontos, hogy indulás előtt alaposan átvizsgáld járművedet, nehogy egy idegen országban, a semmi közepén érjen meglepetés. Mindenképpen legyen az autóban egy „szavatos” elsősegély-csomag is, biztos, ami biztos alapon.

Mielőtt elindulnál otthonról (akár repülsz, akár autóval mész), ellenőrizd a következőket is:
•    Győződj meg róla, hogy otthonodban mindent kikapcsoltál és elzártál-e. Mindemellett zárj be minden ajtót és ablakot, és egyéb pontot, ahol bárki vagy bármi bejuthat otthonodba.
•    Kérd meg a szomszédokat vagy közeli ismerőseidet, hogy nézzenek rá néha otthonodra, és gyűjtsék össze a postaládába dobott leveleket, különben látni lehet majd, hogy egy ideje nincs otthon senki.
•    Kétszer is ellenőrizd, hogy minden szükséges dokumentum kéznél legyen induláskor (igazolványok, útlevelek, jegyek). Ez az autó papírijaira is vonatkozik, ha azzal indulsz el vakációzni.
 


érdekesség hír kultúra tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...

Ketch vitorlás

            ...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.