Még nem tudni, milyen lesz az új Honda NSX fogyasztása és teljesítménye

hirdetes

Milyen lesz az új Honda NSX?

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Idén mutatták be az új Honda NSX-et a Detroiti Autószalonban, azonban néhány fontos kérdésre még mindig nincs válasz: többek között a fogyasztásra és a teljesítményre.

Honda NSX

A 2015. Detroiti Autószalonban nemrég mutatták be a Honda NSX második generációját, ami első ránézésre nem sokat változott. Azonban a látszat néha csal, de ezt csak akkor fogjuk észrevenni, hogyha nemcsak a külső megjelenést nézzük. A teljesítményről és a fogyasztásról egyelőre még nem sokat lehet tudni, viszont az autó méretei jóval nagyobbak lesznek az eddigi tanulmányokhoz képest. Az új NSX kifejezetten jól felszerelt, kényelmes autó, ahol egyáltalán nem panaszkodhatunk helyhiányra. Négy üzemmódot lehet vele beállítani, melyek közül az első a Csendes, vagyis a hibrid üzemmód, amit az autó néhány kilométeren keresztül tud produkálni. A többi a Sport, a Sport+ és a Versenypálya. 

Honda NSX

Hátul található egy elektromotor, aminek a hibrid üzemmód köszönhető, emellett segít abban is, hogy a különböző üzemmódok között történő váltás zökkenőmentesen haladjon. Mindemellett ez az új NSX hajtóereje. Az első kerekeknél is találunk egy-egy villanymotort, amiknek inkább a kanyaroknál lesz nagy szerepük. De ez még nem minden! Az autó közepén és az orrában is van egy motor, illetve hátul az elektromotoron kívül még egy V6 benzines biturbó is. És mivel ennyi motort helyeztek el benne, a hűtőkkel se fukarkodtak. Az autóban szinte minden felszerelésnek saját hűtője van, többek között a villanymotoroknak és a benzinmotornak. A differenciálműnek, a váltónak is van saját hűtője, illetve van még két köztes hűtő is.

Honda NSX

Mint olvashatjuk, rengeteg technikával szerelték fel az új NSX-t, ami kétségtelenül növeli a vezetési élményt, azonban mindennek ára van. Mivel ennyi mindennel felszerelték, ezért kénytelenek voltak növelni a karosszéria méreteit, ami azzal jár, hogy maga az autó is sokkal nagyobb méretekkel fog büszkélkedni: 2,5 centivel szélesebb és 7,5 centivel hosszabb lesz, mint amit a 2012-es tanulmányban mutattak. Viszont az autó teljesítménye és fogyasztása körül nagy kérdőjelek vannak, ugyanis a Honda nem közöl adatokat, csak annyit tudunk, hogy a hibridhajtás rendesen megkavarhatja a dolgokat. Pedig az új Acura NSX-et már nyáron meg lehet vásárolni az Egyesült Államokban és az már nincs olyan messze.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb. Tovább

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 4.8

autó