Ezeket a titkos tengerpartokat neked is meg kell ismerned!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 10 titkos tengerpart, amikről minden utazónak tudnia kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 titkos tengerpart, amikről minden utazónak tudnia kell


2024/02/28

Miután az ember egész évben dolgozik a nyaralásra várva, a tömeg az utolsó dolog, amit a pihenést ígérő tengerparton látni akar. A hangoskodó gyerekek, bömbölő zene és a sorban állás kevés ember számára egyezik a relaxáció fogalmával – éppen ezért gyűjtöttünk most össze 10 tengerpartot az egész világról, amelyek szinte mindig teljesen elhagyatottak, és az mindig biztosítják az áhított pihenést.

Ezeket a titkos tengerpartokat neked is meg kell ismerned!

1. Titkos tengerpart: Navagio Beach, Görögország

A gyakran „Csempész-szorosként” is emlegetett tengerpart két hatalmas mészkő-sziklafal között bújik meg. A part közepén egy három évtizede partra vetett hajóroncs található, amit az ide látogatók előszeretettel fedeznek fel.

 

2. Titkos tengerpart: Benagil tengeri barlang, Portugália

Ez a különleges természeti képződmény csak a tengeren keresztül közelíthető meg, de a bátrak jutalma ez a mesébe illő látvány. Különösen akkor lélegzetelállító, amikor a Nap fentről világítja be a barlangot.

 

3. Titkos tengerpart: Pink Beach, Bonaire

A nedvesség hatására rózsaszín színekbe öltöző homok igazán nem mindennapi látvány, azonban az emberek a közeli létesítmények hiányában ritkán fordulnak meg ezen a helyen.

 

4. Titkos tengerpart: Kauapea Beach, Hawaii

A partszakasz ezen részét „Titkos Partként” szokták emlegetni, ennek pedig jó oka van. Kauai szigetének északi részén található, és nem meglepő módon a helyiek egyik kedvenc környéke, ugyanis egyetlen út sem vezet közvetlenül ide.

 

 

5. Titkos tengerpart: Playa del Amor, Mexikó

Ez a tengerpart a különlegesebbek között is egyedinek számít, ugyanis ha jobban megnézzük, egy hatalmas mélyedésben található, amit magas sziklafalak vesznek körül. Hogy juthat be ide valaki? Egy vízalatti egy rövid átjárón keresztül!

 

6. Titkos tengerpart: Dry Tortugas, Florida, Egyesült Államok

Ha az ember nyugodt pihenésre vágyik, akkor bizonyára Florida az utolsó hely, ami az eszébe jut. Ez a tengerpart azonban képes ezt a pihenést garantálni a nyüzsgéstől távol. Hogy milyen távol? A Dry Trortugas Key West partjától 113 kilométerre található – elég messze van a hangzavartól?

 

7. Titkos tengerpart: Lord Howe-sziget, Ausztrália

Talán téged is meglep, hogy ez a gyönyörű földi Paradicsom a kevésbé népszerű partvidékek listájára került. A környék valójában rendkívül keresett, de egyszerre legfeljebb 400 fő tartózkodhat itt a zsúfoltság elkerülése érdekében. A sziget preferált járműve a kerékpár.

 

8. Titkos tengerpart: Whitehaven Beach, Ausztrália

Ez a part egy szigeten található, tehát csak csónakkal közelíthető meg, de az eddig felsorolt, nehezen hozzáférhető partokhoz hasonlóan minden fáradtság megtérül, amint elérjük célunkat. A homok páratlan fehérsége lenyűgöző – a világ egyik legtisztább homokú tengerpartjaként tartják számon, amihez természetesen kristálytiszta kék víz is párosul.

 

9. Titkos tengerpart: Koh Lanta, Thaiföld

Ez a partszakasz annyira távol esik turista-csomópontoktól, hogy a legtöbben egyszerűen nem veszik a fáradtságot, hogy ellátogassanak ide.

 

10. Titkos tengerpart: Holbox Island, Mexikó

A Yucatán-félsziget közelében található partszakaszra a látogatók csak csónakkal juthatnak el. A part egy természeti rezervátum részét képezi. A szigeten sehol nincsenek hagyományos autók (csak golfkocsik), ATM-ek vagy bármi modern civilizációra utaló dolog.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Drengolás

A drengolás jelentése benyomulás, versenyen például az ellenfél és a bója közé.

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.