notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2 700 000 forintos büntetést kapott egy Facebook posztért

hirdetes

2 700 000 forintos büntetés egy Facebook posztért

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vigyázni kell, mit posztolunk ki Facebookra, mert ha törvényt sértünk, megüthetjük a bokánkat. Így járt ez az elvált asszony, akit volt férje a posztja miatt perelt be. Végül több mint 2 millió forintos bírságot kapott.

2 700 000 forintos bírság

Gyakran láthatunk olyan posztokat a Facebookon, amik futótűzként terjednek, mert meghatja az embereket az adott történet, vagy éppen ellenkezőleg, felborzolja a kedélyeket. Ez a poszt ugyan egyik kategóriába se tartozik, vagy talán az utóbbiba sorolhatnánk, de egyáltalán nem úgy sült el, mint ahogy azt az elvált hölgy szerette volna. Robyn Greeuw egy olyan leckét kapott az élettől, amit valószínű, egy jó ideig nem fog elfelejteni, ugyanis egy olyan posztot tett ki a közösségi oldalra, amiből rendőrségi ügy lett.

 

Robyn Greeuwról azt kell tudni, hogy évekig élt egy rossz házasságban, melyben állítása szerint még fizikai erőszak is előfordult, az erkölcsi megalázásokról nem is beszélve. Ilyenkor nehéz rájönni, mi történt valójában, hisz senki se látja, hogy mi zajlik a négy fal között egy család életében. Greeuw két mondatban foglalta össze, hogy mi történt vele, hogy 18 év családi erőszak és lelki terror után végül elvált férjétől, Miro Dabrowskitól, és hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy gyerekeit megóvja.

2 700 000 forintos bírság

Amikor a volt férj meglátta a posztot, nem habozott sokáig, azonnal feljelentette a nőt becsületsértésért. A férfi tagadta a vádakat, amivel a nő illette. Szerinte az asszony a felhánytorgatott múlttal rossz színben tünteti fel családja és barátai előtt, lakóhelyén és munkahelyén is, ahol tanárként dolgozik. Az ügy végül bíróság elé került, ahol Greeuw elmesélte, milyen kegyetlenül bánt vele a férje házasságuk alatt: sokszor lökdöste és megszégyenítette, a férfi féltékenységének áldozata lett, aki sokszor arra vetemedett, hogy lehallgatta a telefonját.

 

Az ügy végül bíróság elé került. Dabrowski tagadta a vádakat, csak a telefonlehallgatást ismerte be, azonban azt elutasította, hogy fizikailag bántalmazta, vagy megalázta volna volt feleségét. De a becsületsértés törvénybe ütközik, akármi is történt a múltban, hisz semmit nem lehet bizonyítani. A nő azt mondta, hogy nem ért a közösségi oldalakhoz, nem tudja használni a Facebookot és úgy akarta kitenni ezt a posztot, hogy csak az ismerősei lássák. A bíróság végül 12.500 dolláros, azaz 2. 700 000 millió forintos büntetést rótt ki a nőre.

Forrás: daylimail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb... Tovább

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 102

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív