notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2 700 000 forintos büntetést kapott egy Facebook posztért

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 2 700 000 forintos büntetés egy Facebook posztért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

2 700 000 forintos büntetés egy Facebook posztért


2015/01/06
Petra

Forrás: daylimail

Vigyázni kell, mit posztolunk ki Facebookra, mert ha törvényt sértünk, megüthetjük a bokánkat. Így járt ez az elvált asszony, akit volt férje a posztja miatt perelt be. Végül több mint 2 millió forintos bírságot kapott.

2 700 000 forintos bírság
Gyakran láthatunk olyan posztokat a Facebookon, amik futótűzként terjednek, mert meghatja az embereket az adott történet, vagy éppen ellenkezőleg, felborzolja a kedélyeket. Ez a poszt ugyan egyik kategóriába se tartozik, vagy talán az utóbbiba sorolhatnánk, de egyáltalán nem úgy sült el, mint ahogy azt az elvált hölgy szerette volna. Robyn Greeuw egy olyan leckét kapott az élettől, amit valószínű, egy jó ideig nem fog elfelejteni, ugyanis egy olyan posztot tett ki a közösségi oldalra, amiből rendőrségi ügy lett.

 

Robyn Greeuwról azt kell tudni, hogy évekig élt egy rossz házasságban, melyben állítása szerint még fizikai erőszak is előfordult, az erkölcsi megalázásokról nem is beszélve. Ilyenkor nehéz rájönni, mi történt valójában, hisz senki se látja, hogy mi zajlik a négy fal között egy család életében. Greeuw két mondatban foglalta össze, hogy mi történt vele, hogy 18 év családi erőszak és lelki terror után végül elvált férjétől, Miro Dabrowskitól, és hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy gyerekeit megóvja.

2 700 000 forintos bírság

Amikor a volt férj meglátta a posztot, nem habozott sokáig, azonnal feljelentette a nőt becsületsértésért. A férfi tagadta a vádakat, amivel a nő illette. Szerinte az asszony a felhánytorgatott múlttal rossz színben tünteti fel családja és barátai előtt, lakóhelyén és munkahelyén is, ahol tanárként dolgozik. Az ügy végül bíróság elé került, ahol Greeuw elmesélte, milyen kegyetlenül bánt vele a férje házasságuk alatt: sokszor lökdöste és megszégyenítette, a férfi féltékenységének áldozata lett, aki sokszor arra vetemedett, hogy lehallgatta a telefonját.

 

Az ügy végül bíróság elé került. Dabrowski tagadta a vádakat, csak a telefonlehallgatást ismerte be, azonban azt elutasította, hogy fizikailag bántalmazta, vagy megalázta volna volt feleségét. De a becsületsértés törvénybe ütközik, akármi is történt a múltban, hisz semmit nem lehet bizonyítani. A nő azt mondta, hogy nem ért a közösségi oldalakhoz, nem tudja használni a Facebookot és úgy akarta kitenni ezt a posztot, hogy csak az ismerősei lássák. A bíróság végül 12.500 dolláros, azaz 2. 700 000 millió forintos büntetést rótt ki a nőre.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Dakron

A Dakron egy műanyag vitorla anyag.

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...

Párna

Párna

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!