A Folly Arborétum idén is varázslatos élményekkel várja a természet szerelmeseit a két hétvégi tobozszüret alkalmával, melyre november 18-án és 25-én kerül sor.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Újra itt a Tobozszüret a Follyban: novemberben két hétvégéjén is vár a Balaton édenkertje

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Újra itt a Tobozszüret a Follyban: novemberben két hétvégéjén is vár a Balaton édenkertje


2023/11/16
NA

A Folly Arborétum izgalmas programokkal és különleges élményekkel készül a természet szerelmeseinek, hiszen idén két hétvégén, november 18-án és 25-én is megrendezik a hagyományos tobozszüretet. Az idei esemény újdonsága, hogy nem csak a cédrusokról és ciprusokról szedhetik le a tobozokat, hanem az óriástobozú fenyőről is betakarítják a gigantikus óriástobozokat, amelyek látványa garantáltan lenyűgözi majd a látogatókat.

Tobozszüret a Follyban

Tobozszüret a Follyban: pecsétgyűjtő programok és sok más újdonság

 

A kertlátogatók idén is részt vehetnek a pecsétgyűjtő programban, amely a tavalyi év sikere nyomán került ismét megrendezésre. A játék során a látogatóknak a szüretbe bevont fákat kell megtalálniuk, ahol értékes információk mellett pecsétet is gyűjthetnek. Az összegyűjtött pecsétekért a Folly Arborétum a nap végén ajándék ciprusmagonccal ajándékozza meg a résztvevőket, így emlékezetes kincsekkel gazdagodva térhetnek haza.

 

A Folly vezetett kerti sétával is készül a Tobozszüretre 

 

Az eseményen a Folly munkatársai nemcsak a tobozszürettel, hanem egy speciális vezetett kerti sétával is készülnek, amely során bemutatják az óriástobozú fenyő szüretét és mesélnek az arborétum és fáinak történetéről. A kert szerelmesei megismerhetik a különböző fajtákat, miközben gyönyörködnek a természet szépségében.

 

 

Tobozszüret a Follyban: ezek a programok várnak ránk

 

11:00-15:00


-    Cédrusok, ciprusok, fenyők és az óriástobozú fenyő szürete
-    Pecsétgyűjtés a szüretbe bevont fáknál – a pecsétek összegyűjtése esetén ajándék ciprusmagonccal kedveskedünk látogatóinknak


11:00-15:00


-    Toboz- és termésbemutató a bejáratnál
-    Ajándéktobozok elvihetők, melyek tartalmaznak különleges meglepetéseket a látogatók számára
 

14:00


-    Egy órás vezetett kerti séta az óriástobozú fenyőhöz, ahol szakértő vezetőink részletesen bemutatják a szüret folyamatát és részleteit


15:00


-    Gyerek program: Folly kvíz, „Rakjunk ki közösen a tobozokból egy fenyőfát!”

 

A Tobozszüret a Follyban csodálatos hétvégét ígér 

 

A tobozszüret mellett érdemes kipróbálni az arborétum éttermének hétvégi ajánlatát, hogy a természet szépségei mellett az ízek világában is elmerüljenek a látogatók. A Folly Arborétum mindenkit szeretettel vár, hogy felfedezzék és megtapasztalják a természet csodáit ezen a két különleges hétvégén!

 

Kép és cikk forrása:Folly Arborétum és Borászat Facebook


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.