notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlenül finom tojásos ételek, amiket nem érdemes kihagyni! - 3 recept

hirdetes

Hihetetlenül finom tojásos ételek

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Néha megesik, hogy unjuk a szokásos ételeket, amik nap mint nap asztalra kerülnek. Érdemes mindig újítani egy kicsit, mert egyszerű összetevőkből is összehozhatunk valami különlegeset! Itt van három hihetetlenül finom tojásos étel receptje, ha egy kis változatosságra vágysz.

Tojás

Hús helyett tojás!

 

Hozzávalók 2 főre:

 

Buggyantott tojáshoz:

 

    6 tojás

    1,5 l víz

    1 teáskanál só

    2 evőkanál 10 %-os ecet

 

Panírozáshoz:

 

    liszt

    tojás

    zsemlemorzsa

    olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

 

A tojásokat megfőzzük. A vizet egy lábasba öntjük, felforraljuk, beletesszük a sót és az ecetet. A tojásokat egyenként fogjuk megfőzni, és mindig felütjük egy kis tányérba, abból tesszük bele a vízbe. Tehát mielőtt nekiállnánk a főzésnek, előkészítünk egy tálat jéghideg vízzel, és egy szűrőkanalat is. Amikor a víz forr és benne van a só és az ecet, mérsékeljük a lángot, de csak annyira, hogy a víz gyöngyözve forrjon. Egy kanállal a vizet megkeverjük, hogy forogjon és a tojást a kis tányérból a víz közepre öntjük, hogy az örvény a fehérjét köré csavarja. Addig főzzük, közben néha a vizet megkeverjük, ha szükséges, amíg a fehérje megfő. Ekkor egy szűrőlapáttal a hideg vízbe áttesszük. Az többi tojást is így megfőzzük. A hideg vízből a tojásokat kiemeljük és alaposan lecsepegtetjük, akár egy konyharuhára is kitehetjük. Megsózzuk.

 

A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát külön-külön edénybe. A tojást a szokásos módon, bár biztosabb, ha duplán panírozzuk (én így tettem). A tojásokat nagyon óvatosan panírozzuk, nehogy kiszakadjon! Tehát lisztbe forgatjuk, utána a tojásba, majd zsemlemorzsába. Ezután újra tojásba forgatjuk, végül zsemlemorzsába. Így duplán panírozva biztosan bevontuk mindenhol.

 

Bő olajat melegítünk, majd a forró olajban hirtelen megsütjük a tojásokat. Egy konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja.

 

Sült burgonyával és tartármártással kínáljuk.

 

Jó étvágyat!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia