notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tökéletes barbie helyett átlagos babákkal játszhatnak a gyerekek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Tökéletes barbie helyett átlagos babák

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tökéletes barbie helyett átlagos babák


2014/11/21
Petra

Sokan feszegették, hogy már a kisgyerekekbe is belesulykolják azt a tökéletes szépségideált, aminek az emberek 99 százaléka nem tud megfelelni; és ez mind a barbie babákkal kezdődik. Azonban egy zseniális művész megalkotta az átlagos barbie babát, ami csodák csodájára elég nagy népszerűségnek örvend.

Átlagos Barbie
A külső megjelenés terén mindig is túl magas volt a mérce, sőt, talán egyre magasabbak az elvárások. Ezt az emberekbe már kiskoruk óta belenevelik. Nézzük csak meg a hagyományos barbie babákat, amikkel gyerekkorunkban mi is játszottunk: mindegyik tökéletes testalkatú és egy karcolás sincs rajtuk. És ez később folytatódik a médiában, ahol csupa tökéletes ember mosolyog ránk a címlapokról. Hogy ezek a modellek mennyire igaziak, abba inkább ne menjünk bele. Viszont most megérkezett egy olyan barbie, aminek a megjelenése már egy kicsit közelebb áll a valósághoz, ugyanis teljesen úgy néz ki, mint egy átlagos nő. Az értelmi szerző Nikolay Lamm volt, akit rendkívüli módon zavart az, hogy a hagyományos barbie babák kinézete mennyire távol áll a valóságtól. Ezért úgy döntött, hogy olyan barbiekat fog készíteni, amiknek bár nincs tökéletes alakjuk, de ugyanolyan szépek, mint a hagyományos barbie.

Átlagos Barbie

Átlagos=Gyönyörű. Ez a művész jelmondata és ebben a szellemben próbálja népszerűvé tenni ezeket az újfajta barbie babákat. Bár amiatt lehetett egy kis aggódni valója, hogy ezek a babák nem lesznek elég népszerűek a gyerekek körében, de szerencsére eddig úgy látszik, nagy érdeklődés övezi őket. Sokan a felnőtt-és kamaszkorban jelentkező testképzavarokat annak a szépségideálnak tulajdonították, amit már egész kis koruk óta sulykolnak az emberekbe: hogy tökéletes alakjuk legyen és már egy pattanás is elcsúfíthatja őket. Ez sokakban rossz érzéseket keltett, elsősorban azt, hogy nem elég szépek. Viszont ha a gyerekek nem egy tökéletes, hanem egy átlagos babát fognak a kezükben nap mint nap, akkor nem akarnak majd egy irreális szépségideálnak megfelelni.

Átlagos Barbie

Lamm barbie babái olyan szinten közel állnak a valósághoz, hogy tudományos alapon készültek, vagyis a tervező országos egészségügyi adatokat tanulmányozott, azon belül is az átlagos amerikai lányok méreteit, hogy aztán elkészíthesse a legtökéletesebb átlagos barbie babát. Nem csak kinézetben, de testalkatban is sokkal valódibbak ezek a babák: teltkarcsú divatvilág ugyanis egyre erősebben kampányok a “tökéletes testkép” fogalma ellen. Ennek a hatását még csak növelik a matricacsomagban kapható ragyák és szúnyogcsípések, meg a különböző horzsolások. A készletben még narancsbőr is van! Ha ezek a játékok veszik át a hagyományos barbiek helyét, a gyerekekbe az lesz beprogramozva tudat alatt, hogy akkor is szépek, hogyha nincs tökéletesen vékony alkatuk és ha nem olyan tökéletes az arcuk, mint ezeknek a babáknak.divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Algagátló festék

Algagátló festék: Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely...

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha...

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!