Tökéletes barbie helyett átlagos babákkal játszhatnak a gyerekek

hirdetes

Tökéletes barbie helyett átlagos babák

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan feszegették, hogy már a kisgyerekekbe is belesulykolják azt a tökéletes szépségideált, aminek az emberek 99 százaléka nem tud megfelelni; és ez mind a barbie babákkal kezdődik. Azonban egy zseniális művész megalkotta az átlagos barbie babát, ami csodák csodájára elég nagy népszerűségnek örvend.

Átlagos Barbie

A külső megjelenés terén mindig is túl magas volt a mérce, sőt, talán egyre magasabbak az elvárások. Ezt az emberekbe már kiskoruk óta belenevelik. Nézzük csak meg a hagyományos barbie babákat, amikkel gyerekkorunkban mi is játszottunk: mindegyik tökéletes testalkatú és egy karcolás sincs rajtuk. És ez később folytatódik a médiában, ahol csupa tökéletes ember mosolyog ránk a címlapokról. Hogy ezek a modellek mennyire igaziak, abba inkább ne menjünk bele. Viszont most megérkezett egy olyan barbie, aminek a megjelenése már egy kicsit közelebb áll a valósághoz, ugyanis teljesen úgy néz ki, mint egy átlagos nő. Az értelmi szerző Nikolay Lamm volt, akit rendkívüli módon zavart az, hogy a hagyományos barbie babák kinézete mennyire távol áll a valóságtól. Ezért úgy döntött, hogy olyan barbiekat fog készíteni, amiknek bár nincs tökéletes alakjuk, de ugyanolyan szépek, mint a hagyományos barbie.

Átlagos Barbie

Átlagos=Gyönyörű. Ez a művész jelmondata és ebben a szellemben próbálja népszerűvé tenni ezeket az újfajta barbie babákat. Bár amiatt lehetett egy kis aggódni valója, hogy ezek a babák nem lesznek elég népszerűek a gyerekek körében, de szerencsére eddig úgy látszik, nagy érdeklődés övezi őket. Sokan a felnőtt-és kamaszkorban jelentkező testképzavarokat annak a szépségideálnak tulajdonították, amit már egész kis koruk óta sulykolnak az emberekbe: hogy tökéletes alakjuk legyen és már egy pattanás is elcsúfíthatja őket. Ez sokakban rossz érzéseket keltett, elsősorban azt, hogy nem elég szépek. Viszont ha a gyerekek nem egy tökéletes, hanem egy átlagos babát fognak a kezükben nap mint nap, akkor nem akarnak majd egy irreális szépségideálnak megfelelni.

Átlagos Barbie

Lamm barbie babái olyan szinten közel állnak a valósághoz, hogy tudományos alapon készültek, vagyis a tervező országos egészségügyi adatokat tanulmányozott, azon belül is az átlagos amerikai lányok méreteit, hogy aztán elkészíthesse a legtökéletesebb átlagos barbie babát. Nem csak kinézetben, de testalkatban is sokkal valódibbak ezek a babák: teltkarcsú divatvilág ugyanis egyre erősebben kampányok a “tökéletes testkép” fogalma ellen. Ennek a hatását még csak növelik a matricacsomagban kapható ragyák és szúnyogcsípések, meg a különböző horzsolások. A készletben még narancsbőr is van! Ha ezek a játékok veszik át a hagyományos barbiek helyét, a gyerekekbe az lesz beprogramozva tudat alatt, hogy akkor is szépek, hogyha nincs tökéletesen vékony alkatuk és ha nem olyan tökéletes az arcuk, mint ezeknek a babáknak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Turbófeltöltő

A turbófeltöltő a belső égésű motoroknál használt feltöltők fajtája, kompresszorát... Tovább

Cunningham

Cunningham – a nagyvitorla elsõ élének feszítésével a vitorla öblösségének helye... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.7

divat