Találd meg a tökéletes konferencia helyszínt, íme 10 tipp, amivel biztosan sikerül!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?


2020/01/10
CZs

Az előadók kiválasztásától kezdve a szponzorok biztosításáig temérdek feladat tartozik egy konferencia megtervezéséhez. Az egyik legfontosabb aspektus minden esetben az esemény helyszíne, aminek kiválasztására külön gondot kell fordítani, hiszen akár az egész esemény sikere is múlhat rajta! Hogy megkönnyítsük a keresgélést, íme 10 dolog, amikre oda kell figyelned a tökéletes konferencia helyszín kiválasztásához!
 

A tökéletes konferencia helyszín megtalálásának titka

Megközelíthetőség

A konferencia helye kulcsfontosságú szerepet játszik a létszám maximalizálásában. A helyszín kiválasztása előtt győződj meg róla, hogy személyes és tömegközlekedési eszközökkel is megközelíthető legyen az adott hely, hogy a résztvevők minden lehetséges módon eljuthassanak oda. Derítsd ki továbbá, hogy van-e parkoltatási szolgálat az autóval érkezők számára. Nem árt, ha a helyszín közvetlen közelében van néhány könnyedén fellelhető étterem vagy kávézó, ahol a meghívottak eltölthetik szabadidejüket az esemény előtt vagy után.

 

Elszállásolás

Ha a helyszín nem egy szálloda, vagy más, elszállásolást biztosító létesítmény, akkor muszáj, hogy valahol a közelben legyen valamilyen szállást kínáló hely. Amennyiben a szállás gyalog túl messze esik a helyszíntől, ellenőrizd, hogy a szálloda biztosít-e személyszállítást a két pont között. Ha nem, akkor számolnod kell a taxiszolgálat költségeivel is.

 

Mindenképpen érdemes átgondolni annak a lehetőségét, hogy az esemény egy hotelben kerüljön megrendezésre. A szervezés legtöbb terhe így azonnal lekerül a válladról, hiszen a teremtől, a szálláson át egészen az étkezésig, mindent egy helyen megtalálsz. A Balaton északi partján, az ajkai Kristály Hotelben exkluzív, gyönyörű környezetben biztosítják számodra is a tökéletes rendezvényhelyszínt, a szervezés első pillanatától az esemény utolsó napjáig állnak rendelkezésedre. Kimagasló technikai felszereltségű termeiknek köszönhetően biztosan nem kell amiatt aggódnod, hogy valami nem az elképzeléseidnek megfelelően történik majd. Igény szerint bármilyen kültéri vagy beltéri program megvalósítását is vállalják, ami szintén könnyítést jelenthet számodra. De a négysávos bowling pályával, billiárdasztalokkal és csocsóval rendelkező Carbon Bár is remek esti kikapcsolódást biztosíthat a rendezvény ideje alatt. 

 

Elérhetőség

Ha a potenciális helyszín elérhetőnek bizonyul, akkor ellenőrizd, hogy a kültéri/egyéb helységek is igénybe vehetők-e. Érdemes utána járni, hogy az adott időpont a környék vagy a létesítmény csúcsidejébe esik-e, mert ez befolyásolhatja a forgalom méretét a környéken, és különböző tevékenységeket és programokat is ellehetetleníthet.


Megfelelőség

Megfelel-e az adott helyszín a rendezvény jellegének? Fontos, hogy a helyszín tisztán tükrözze a konferencia célját és hangvételét, de egyben mindenben kielégítse a meghívottak igényeit is. Ne feledkezz meg a részvényesekről és a szponzorokról sem. Érdeklődd meg a létesítmény üzemeltetőitől, hogy lesznek-e a helyszínen más olyan jellegű rendezvények is a tervezett időpontban, amelyek belezavarhatnak saját rendezvényed üzenetébe, vagy hátráltathatják a márkaépítési erőfeszítéseidet.
 

Költségek

A költségeket természetesen már az első pillanatoktól kezdve figyelembe kell venni. Azonban ha úgy érzed (és bizonyítani is tudod) hogy tökéletes helyszínt találtál a rendezvény számára, akkor érdemes megérdeklődni, hogy nem-e lehetne kibővíteni a pénzügyi korlátokat, hogy a választott létesítmény beférjen közéjük.

 

Személyzet

Derítsd ki, hogy mennyien hivatalosak a rendezvényre, és döntsd el, hogy lesz-e elég pincér, parkoltató, és biztonsági alkalmazott a helyszínen. A rendezvény méretétől függően rengeteg dologra kell majd odafigyelned a konferencia napján (vagy napjain), ezért nem árt, ha a helyi személyzethez egy helyi koordinátor is tartozik, aki képes hatékonyan együttműködni személyzetével, és megoldani mindazokat a problémákat, amelyek egy ilyen rendezvényen felmerülhetnek.

 

Lehetőségek

Érdemes megnézni, hogy a helyszín milyen lehetőségeket és egyéb létesítményeket biztosít, amelyek szükségesek lehetnek a rendezvényhez. Itt első sorban hang- és videófelszerelésre, színpadokra és egyéb elengedhetetlen eszközökre kell gondolni. Nem árt figyelembe venni a meghívottak számát és a termek kapacitását sem, illetve hogy hová kerüljenek a szponzorok, stb.

 

Márkaépítés

Egy rendezvény több lehetőséget is biztosíthat némi hatékony márkaépítésre, és ha ez is a célok között van (ami nagyon valószínű), akkor fontos ellenőrizni, hogy a helyszín lehetővé teszi-e ennek egyszerű kivitelezését. Mindenképpen kérdezd ki a létesítmény tulajdonosát, vagy a helyi illetékes munkatársat arról, hogy milyen lehetőségek vannak a márkaelhelyezésre nem csak a konferencia helyszínén, hanem a létesítmény egyéb részein is (például egy poszter a liftben, stb.).
 

 

Technikai lefedettség

Kritikus biztosítani, hogy a helyszínen teljes Wi-Fi lefedettség legyen, és elegendő töltőállomás álljon a vendégek rendelkezésére a laptopok, táblagépek és telefonok töltésére. Ha ezek nem elérhetők, akkor gondoskodnod kell róluk. Nem árt, ha a helyszín saját technikai személyzetet is biztosít az esetleges problémák elhárítására.

 

Étkeztetés

A legtöbb helyszín alapból biztosít étkeztetést a rendezvényekre, de nem árt tudni, hogy van-e lehetőség külső ellátási szolgáltató alkalmazására. Fontos olyan menüopciókat is biztosítani, amelyek a különböző érzékenységekkel és allergiákkal rendelkezőket is figyelembe veszik (amelyet külön érdemes feltüntetni a meghívóban is). 
 


Balaton utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Groupama 3

Groupama 3 vitorlás hajó bemutatása A Groupama 3 maxi trimarán 2004 decemberében...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó...

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.