Hogy mit tudunk a Balatonon sportolni a nyáriszünet alatt? Hát Vízisízni

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A tökéletes sport nyárra: Vízisí

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tökéletes sport nyárra: Vízisí


2020/08/08

Nyáron mindig tanácstalanul állsz, hogy hova kéne elmenni síelni, hol vannak a legnagyobb síparadicsomok? Van egy jó ötletünk számodra: Próbáld ki a vízisízést! A vízisínek van egy nagyon jó tulajdonsága. Nincsen összecsatolva a két lábunk, mint egy deszkán, ezért jóval könnyebben el tudjuk sajátítani ezt a sportot, mint a wakeboardot. Egyszerűségéből adódóan, nem rejt annyi kihívást ez a sport.

Vízisizés a nyár legjobb sportolási lehetősége

Az eredeti sportág a sí. Nem meglepő, hogy többen csinálják ezt a sportot, mint a snowboardot. Ez első sorban azért van, mert a síeléshez tartozó mozgáskultúra alapesetben a hétköznapi járáshoz hasonlít, a menetiránnyal megegyezik a testhelyzetünk. Ezzel ellentétben a snowboardnál egy 90 fokos csavar van a testünkben, és a siklás irányával merőleges a testünk, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a két lábunk össze van kötve, még a síelésnél a lábunkon külön-külön van egy léc. Éppen ezért az emberek nagy többségének egyszerűbb a síelés alapjait elsajátítani. Annak ellenére, hogy a hóban az emberek nagytöbbsége a síelést választja, a hullámokon a deszkára esküsznek a sportolók legnagyobb része. Ezt könnyű megmagyarázni, mivel a wakeboard nevű sportág sokkal izgalmasabb, mint a vízisí. Egyszerűbben, több trükköt vagyunk képesek végrehajtani egy deszkával, mint két léccel a lábunkon.
Ha valaki meg akarja tanulni ezt a sportágat, akkor először érdemes a térdelődeszkát, majd a vízisízést elsajátítani először.

 

Térdelődeszka

Ez a szint a vízhez szoktatás miatt fontos, és már egészen fiatal korban is el tudjuk kezdeni. Mivel itt a súlypontunk meglehetősen alacsonyan van, könnyeben meg tudjuk tanulni, hogy miként kell viselkedni a vízen, ugyanis minél nyugodtabban vagyunk a deszkán, annál kevesebb az esély a borulásra. A Balatonnál, illetve a Velencei-tónál is van lehetőség elkezdeni ezt a sportot épp úgy, mint a vízisízést vagy a wakeboardozást.

 

Vízisí

Itt még a menetiránnyal szemben haladunk, ezért könnyebb dolgunk van, mint a wakeboardnál, és a felállás is könnyebb, ami nagyon fontos a sikerélmény érdekében. Ha valaki korábban űzött bármi nemű sportot, az előnyben lehet, ugyanis az egyensúlyérzéke lehet, hogy jobb, ami igencsak megkönnyíti a tanulást. Ezen felül a síparadicsomokban szerzett tapasztalat is jól tud jönni a vízen, de ha ezek egyike se igaz ránk, akkor sem kell elkeseredni, ugyanis minden háttértudás nélkül könnyen bele lehet jönni ebbe a sportba. Hogy miként tudjuk megtanulni ezt a sportot? A következő oldalon megnézheted!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Bókony

A bókony jelentése hajóborda.

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.