A 10 legérdekesebb McDonalds amivel csak találkozhatsz a nagyvilágban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 10 legkülönlegesebb McDonald'sa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 10 legkülönlegesebb McDonald'sa


2014/07/07
SF

Már régen sem volt titok, hogy a McDonalds célja a nemzetközivé válás volt, amit már régen elértek, de a folyamatos terjeszkedés még mindig az egyik legfontosabb szempont számukra. Az éttermek kialakításánál a hasonlóság is fő szempont volt, de sok ország rossz szemmel nézett az épületekre. Vagy a külsejük nem tetszett nekik, esetleg az értékrend, amit képvisel, a tény, hogy nem illik a helyi ételek közé a hamburger és a sült krumpli vagy egyszerűen csak Amerikával volt bajuk.

Top 10 különleges McDonalds

Annak érdekében, hogy legalább pár háborgót meg tudjanak békíteni, egyes országok a saját építészetük elemeit vitték bele a mekik kialakításánál, de van, ahol teljesen absztrakt alakot öltenek. Magyarként büszke vagyok rá, hogy Európa legszebb McDonaldsát magunkénak tudhatjuk, ugyanis aki nem tudná, a Nyugati téren álló étterem ezt a megtisztelő díjat nyerte el. Erről azonban már sokszor, sok helyen olvashattunk, így a világ 10 legkülönlegesebb mekijéből ezt az egyet kihagytam.

Top 10 különleges McDonalds

Még az Egyesült Államokban is szeretnék megőrizni saját történelmi építészetüket, legyen szó akár mekiről akár másról. A Colonial Mansion története még a McDonalds alapítójának születése előtt kezdődött, 1795-ben. Az épületet farmja részeként építette Joseph Denton és miatta is viselte a Denton ház nevet sokáig. 1860-ban alakították át a farmházat kúriává, amit az 1900-as években már ravatalozóként működött majd különböző éttermeknek adott otthont.

Jelenlegi sorsát az 1980-as években nyerte el, amikor a McDonalds felvásárolta a telket és vele együtt a Denton házat is, amelyet azonnal dózerolni akartak. Szerencsére a helyiek ezt azonnal megakadályozták és követelték, hogy az építmény műemlékvédelem alá kerüljön. A McDonalds így alakította a kúriát étteremmé, és így vált az egyik legszebb épületté Amerikában.

Top 10 különleges McDonalds

Yangshuoban több angol nyelvű iskola található, mint Kína bármely másik városában, ezért a lakosság jóval nagyobb része beszél angolul. Ebből kifolyólag sokkal több turista is jár ide, főleg a csodás kínai tájak feletti sziklamászási lehetőségek miatt. Ezen okok miatt nem is meglepő, hogy a KFC és McDonalds is rengeteg éttermet épített már a városban.

Ez az egzotikus étterem is jól illik a városképbe, mivel az egy tó partján fekszik félig a víz felett, a bigmeket pedig az ott található pagodában falhatjuk. Az egyetlen dolog, amiről felismerjük, az a jól ismert arany M betű, ami azonban könnyen el tud veszni a város többi gyorséttermének logói között. 

Top 10 különleges McDonalds

Az éttermet a világ legszebb McDonaldsának nevezik, és egy olyan városban, ami telis-tele van az emberiség legszebb alkotásaival és épületeivel, sokan már turistalátványosságként látogatják. Külseje alapján talán nem ez a lista legkiemelkedőbb tagja, azonban a belső rejti az igazi meglepetést: szökőkutak, mozaikok, szobrok és márvány felületek mindenhol. Az étterem bejáratát egy terméskőből kirakott lépcsőn közelíthetjük meg, ami már önmagában is lenyűgöző látvány.

Az étlapon is különlegesnek mondható ajánlatok találhatók: olasz tésztaételekből választhatunk, az egészségesebb életet élők salátabárból válogathatnak és több speciális menü is rendelkezésre áll, mint a jamaikai csirke karibi rizzsel.

Top 10 különleges McDonalds

A gyorsétterem lánc ebben a kínai városban is figyelt a hagyományos építészeti elemekre és remekül építette be őket a hangzhoui étterembe, azonban itt még egy dologra figyeltek. Azok számára, akiknek valamilyen kifogásuk lenne az amerikai ízek ellen, a vezetőség helyi ételeket is kínál. További helyi különlegesség, hogy a jól ismert pite variációk mellett banános, ananászos és taro-s (egy Délkelet-ázsiai növény) pitével is szolgálnak.

Ha ez még mind nem lett volna elég, a kínai McDonalds még egy dologgal rendelkezik, amire világszerte vágynak a meki fanatikusok: kiszállítással.

Top 10 különleges McDonalds

Dél-Korea mekije nem egy szokványos darab, kezdjük ott, hogy nem követi a szokásos piros-sárga színsémát, helyette a virító neon színek dominálnak. Maga az épület sem egy szokványos kis házikó, leginkább egy pillangó szárnyira emlékeztet, de egy benzinkút is eszünkbe juthat róla. Várjunk csak… ez a meki egyben benzinkút is!

Épülésekor ez az étterem eltért Ulsan városképétől, ami furcsa, hiszen sok McDonalds próbálja megtartani saját vonásait magába foglalni környezetének jellegét.

Top 10 különleges McDonalds

Aki már járt itt, úgy nyilatkozik róla, mintha nem is egy McDonalds lenne, hanem egy rendes nem-gyorsétterem. A húsnak igazi marha íze van és a sült krumpli is valódi burgonyára emlékeztet. A McCafe igazi kávéházi hangulatot áraszt, finom és friss kávét kínál valamint olyan péksüteményeket és cukrászati csodákat, amiket csak a high-end pékségekben látni. Ebben a mekiben még sört is lehet kapni, amit kevés ország mondhat el magáról.

Az étterem belsejét a legtöbben az elegáns szóval jellemzik, mivel szinte mindent márvány borít és a falakon is fém gyertyatartók díszelegnek. A külső jegyek alapján az is elmondható, hogy tökéletesen illik a környék, vagyis a Gran Via történelmi épületei közé.

Top 10 különleges McDonalds

A McDonalds az amerikai példához hasonlóan itt is egy történelmi épületet használt fel, amely az 1930-as években Imperial Café néven üzemelt. Ez különösen tetszett a helyieknek, akik végignézhették hogyan válik a város egykor ikonikus épülete ismét virágzó és működő étteremmé. Az épület előtt egy sas szobor áll, belül pedig a madridi étteremhez hasonló csodaszép burkolatok, tükrök, csillárok és art deco ólomüveg ablakok díszítik. Pár különleges étel is szerepel a portugál meki étlapján, nagyvonalakban azonban ugyanazt érdemes elvárni tőle, mint egy átlagos testvérétől.

Top 10 különleges McDonalds

A Grúz Köztársasághoz nagy reményeket fűznek a nyugati gyorsétterem láncok, a Magyarországon tiszavirág életet élt Wendy’s és a McDonalds is számos éttermet nyitott már náluk. A mekinek eddig már három étterme is van a grúz fővárosban, azonban ezek közül egy kivételes.

Amikor a cég betört az országba, sokan ijedtek meg, hogy a gyorskaja majd elnyomja a helyi ételeket és hogy majd az épületek elütnek a hagyományos építészettől és elcsúfítják majd a városképet. Szerencsére a jóságos McDonalds itt is figyelemmel volt a helyiekre és olyan éttermet építtetett, amely teljes mértékben beillik a városképbe. Az évek során a helyiek elfogadták mind a McDonalds éttermeit, mind a többi gyorséttermet. A helyi fiataloknak még kevesebb ideig tartott a dolog, számukra ezek már a társasági élet helyszínévé váltak a gyors ételek és az ingyenes Wi-Fi miatt.

Top 10 különleges McDonalds

Ha a szigetországban jársz, mindenképp meg kell látogatnod a világ legnagyobb mekijét! Gondolom mindenkit felcsigázott a legnagyobb étteremlánc legnagyobb étterme, úgyhogy gyorsan elárulom, sajnos itt már senki sem fog enni semmit, ugyanis az csak hat hétig volt nyitva.

Az éttermet kifejezetten a 2012-es londoni olimpia idejére építették, amit be is zártak az ötkarikás játékok végeztével. Ami a McDonaldstól különösen szimpatikus lépés volt, hogy az étterem anyagának 75%-át más éttermek építésénél felhasználták valamint az, hogy a használt sütőolajat bio-üzemanyaggá alakították, amiket a helyi éttermekbe szállító kamionok használnak.

Top 10 különleges McDonalds

Ha véletlenül Új-Zélandon jársz és valamilyen ismerős ételt kívánnál meg, a Taupo-tó partján fekvő mekit melegen ajánlom. Repülős meki? Nincs ilyen Budapesten? De van. Azzal a különbséggel, hogy ott a repcsi az étterem mellett van, itt pedig maga a repülő az étterem. Na jó, nem teljesen, de a játszóházból kilógó repülőben is található pár asztal és ülőhely, úgyhogy ha éppen nem ül ott senki, te is élvezheted a mekis kaját egy repülőn.

A repülő eredetileg az Ausztrál Nemzeti Légitársaság utasszállítója volt, később premetezőgép vált belőle, majd mostani helyére került a Taupo mellett. Az Új-zélandi McDonalds saját specialitással is rendelkezett, a bárányburgerrel, amit már sajnos nem fogsz megtalálni az étlapon, ugyanis a helyiek nem nagyon szerették és a kevés eladás miatt már egy ideje nem árulják. Nagy kár.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe...

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.