10 érdekes múzeum

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 10 múzeum, amelyet mindenképpen látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 múzeum, amelyet mindenképpen látnod kell!


2016/05/30

 

Ha szereted a különlegességeket, ha érdekel a kreativitás, akkor most megmutatjuk azt a 10 múzeumot, amelyet mindenképpen látnod kell!

10 különleges múzeum

 

Az első brit múzeum és a Kutyanyakörv Múzeum bemutatása

 

 

A” museum” latin eredetű szó. Jelentése múzsák szent helye, vagy egy építmény olyan elkülönített része, amely filozófiai és művészeti tanulmányok folytatását tette lehetővé. Ma érdekes tárgyak, értékes műkincsek, csodálatos műalkotások, kiállítások helyszíne.

 

  1. Az első brit múzeumot, Musaeum Tradescantianum-ot 1630 körül nyitották meg a nyilvánosság számára.  Az Ark ház néven ismert épület azoknak a növényeknek és tárgyaknak adott otthont, melyeket idősebb John Tradescant utazásai alkalmával gyűjtött össze. John Transcendent  az első híres botanikus, aki egy gyógynövényekkel teli kertet hozott létre, ma  csodálatosan zöldellő  Kertmúzeum őrzi a korából fennmaradt fűszer-, gyógy, és más ritkaszámba menő növényeket.

 

  1. Angliában, Kent városában található az egyik legszebb kastély a világon, mely vonattal Londontól egy óra hossza alatt megközelíthető. Ez a 900 éves, Leeds kastély nevet viselő turistaközpont amellett, hogy számos szórakozási lehetőségnek (solymász bemutató, labirintus, csónakázótó, stb.) ad otthont, kedvelt rendezvényközpont és esküvők helyszíne. Különlegességként megemlítendő, hogy itt található a világviszonylatban is egyedi Kutyanyakörv Múzeum, melybe kutyáknak belépni tilos! Több mint 100 nyakörv került kiállításra ebben az angol múzeumban. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

10 különleges múzeum

 

WC és Fallosz Múzeumok

 

  1. Az érdekességek kedvelői mind Japánban, mind Indiában találnak WC Múzeumot. A kissé „elvont”, ellenben egyedi tokiói kiállítás a WC-ről, emberi és állati ürülékekről szól, illetve a jövőbeli szennyvízelvezetési problémákat taglalja. Új-Delhiben, Indiában betekinthetünk a wc használat évszázados fejlődés-történeteibe, technológiájába, anyaghasználatába.

 

 

  1. Elképesztő az az Izlandon, Reykjavíkban oktatócéllal létrehozott épület, melyet Falloszmúzeumnak rendeztek be. Ez a megdöbbentést keltő, különleges kiállítás egy nyugdíjas történelem tanár gyűjtőmunkáját dicséri. Kb. 272 darabból álló izlandi és a környező vizek emlőseinek hímvesszője kerül bemutatásra a kiállításon. A folytatáshoz kattints a következő oldalra!

 

10 különleges múzeum

 

Elképesztő múzeumok bemutatása

 

  1. Az USA Massachusetts államában, Dedham városában látogatható a Rosszművészet Múzeuma (Museum of Bad Art, MOBA). Itt kiállításra kerül minden, ami annyira csúnya, hogy már szép! A MOBA azért különleges és messzemenően kreatív, mert szembe megy a hagyományokkal és az általános művészeti értékeket kiállító múzeumokkal: a torzított, csúnya képeket viszi nézőközönség elé, mely a legtöbb látogató számára viccesnek tűnik.

 

  1. A hagyományostól szintén eltérő a törökországi Avanosban található, népszerűségnek örvendő Haj Múzeum. Chez Gallip, aki jó nevű fazekas hírében állt 1979-ben kezdte el gyűjteni női ismerőseinek hajtincseit, akik közül egyre többen aztán önszántukból is elkezdték neki adni hajuk egy darabkáját. A mára már kb. 16.000-re bővülő hajtincsállomány még ma is növekszik az odalátogatók hajszálaival, amennyiben hajlandóak belőle vágni egy tincset. Ez a furcsa kiállítás a fazekas üzletében van berendezve, illetve a pincéjében a padlón kívül mindenhonnan lógnak egy fecni kíséretében, melyek tartalmazzák a tincs gazdájának nevét és címét. Ez a turistacsalogató, mindenkiből különböző érzéseket kiváltó látványosság Gallip agyagedény eladását is növeli.      

 

  1. A Legyező Múzeum Londonban található, amely több mint 4000 női, kézi legyezőnek ad otthont. A XI. századtól kezdve napjainkig a legyezők színes kavalkádjával találkozhatunk itt, megismerkedhetünk történetükkel, alapanyagaikkal, illetve társadalomban betöltött szerepükkel. És ha még ez sem elég, az udvarban végigsétálhatunk a  lenyűgöző japánkertben a patak menti stílusosan legyező formájú virágágyása mellett. A következő oldalon találod a folytatást!

 

10 különleges múzeum

 

Esernyőtokok, wc papír gyűjtemények

 

  1. A Peaks  Island-on (Maine, USA) egy olyan Esernyőtok Múzeum látogatható, melyben több mint 1300 esernyőtokot tekinthetünk meg. Több mint 60 ország esernyő tokjával találkozhatunk a múzeumban.  A gyűjtemény Nancy Hoffmann nevéhez fűződik, aki először a konyhát kezdte el vele díszíteni, de aztán gyűjteménye kinőtte a helyiséget, ezért kénytelen volt nagyobb otthont keresni különleges gyűjteményének.  A világ legnagyobb esernyőtok kollekciójával a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült 2012-ben.

 

  1. Az angol nevén híressé vált Madison Museum of Bathroom Tissue-t (MMBT) 1992-ben nyitották meg Wisconsinban (az USA-ban). Fénykorában mintegy 3000 wc papírt tartottak itt számon. Volt közöttük európai, afrikai, kanadai, mexikói wc papír, valamint a bárok és éttermek wc papír kollekciói is megtekinthetők voltak.  A múzeum 2000-ig volt látogatható, a gyűjtemény egy részét még ma is őrzik.

 

  1. Aki Amszterdamba látogat, ne hagyja ki a Corpus Emberi test Múzeumát! Feledhetetlen élmény sétálni egyet a gigantikus méretűre felnagyított emberi testrészekben: belekben, orrban, emberi agyban! A tapasztalat szerzésen kívül átfogó ismertet is szerezhetünk testünk működéséről is ebben a kívülről üvegépítményhez kapcsolódó, stílusosan ülő ember formát ábrázoló monumentális épületben!

 

Bármelyiket is látogatjuk a fentiek közül, egy egész életre szóló élményben lehet részünk! wink


érdekességek kiállítás kreatív múzeum utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.