notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 érdekes múzeum

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 10 múzeum, amelyet mindenképpen látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 múzeum, amelyet mindenképpen látnod kell!


2016/05/30
SKHeni

 

Ha szereted a különlegességeket, ha érdekel a kreativitás, akkor most megmutatjuk azt a 10 múzeumot, amelyet mindenképpen látnod kell!

10 különleges múzeum

 

Az első brit múzeum és a Kutyanyakörv Múzeum bemutatása

 

 

A” museum” latin eredetű szó. Jelentése múzsák szent helye, vagy egy építmény olyan elkülönített része, amely filozófiai és művészeti tanulmányok folytatását tette lehetővé. Ma érdekes tárgyak, értékes műkincsek, csodálatos műalkotások, kiállítások helyszíne.

 

  1. Az első brit múzeumot, Musaeum Tradescantianum-ot 1630 körül nyitották meg a nyilvánosság számára.  Az Ark ház néven ismert épület azoknak a növényeknek és tárgyaknak adott otthont, melyeket idősebb John Tradescant utazásai alkalmával gyűjtött össze. John Transcendent  az első híres botanikus, aki egy gyógynövényekkel teli kertet hozott létre, ma  csodálatosan zöldellő  Kertmúzeum őrzi a korából fennmaradt fűszer-, gyógy, és más ritkaszámba menő növényeket.

 

  1. Angliában, Kent városában található az egyik legszebb kastély a világon, mely vonattal Londontól egy óra hossza alatt megközelíthető. Ez a 900 éves, Leeds kastély nevet viselő turistaközpont amellett, hogy számos szórakozási lehetőségnek (solymász bemutató, labirintus, csónakázótó, stb.) ad otthont, kedvelt rendezvényközpont és esküvők helyszíne. Különlegességként megemlítendő, hogy itt található a világviszonylatban is egyedi Kutyanyakörv Múzeum, melybe kutyáknak belépni tilos! Több mint 100 nyakörv került kiállításra ebben az angol múzeumban. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

10 különleges múzeum

 

WC és Fallosz Múzeumok 

  1. Az érdekességek kedvelői mind Japánban, mind Indiában találnak WC Múzeumot. A kissé „elvont”, ellenben egyedi tokiói kiállítás a WC-ről, emberi és állati ürülékekről szól, illetve a jövőbeli szennyvízelvezetési problémákat taglalja. Új-Delhiben, Indiában betekinthetünk a wc használat évszázados fejlődés-történeteibe, technológiájába, anyaghasználatába.

 

 

  1. Elképesztő az az Izlandon, Reykjavíkban oktatócéllal létrehozott épület, melyet Falloszmúzeumnak rendeztek be. Ez a megdöbbentést keltő, különleges kiállítás egy nyugdíjas történelem tanár gyűjtőmunkáját dicséri. Kb. 272 darabból álló izlandi és a környező vizek emlőseinek hímvesszője kerül bemutatásra a kiállításon. A folytatáshoz kattints a következő oldalra!

 

10 különleges múzeum

 

Elképesztő múzeumok bemutatása

 

  1. Az USA Massachusetts államában, Dedham városában látogatható a Rosszművészet Múzeuma (Museum of Bad Art, MOBA). Itt kiállításra kerül minden, ami annyira csúnya, hogy már szép! A MOBA azért különleges és messzemenően kreatív, mert szembe megy a hagyományokkal és az általános művészeti értékeket kiállító múzeumokkal: a torzított, csúnya képeket viszi nézőközönség elé, mely a legtöbb látogató számára viccesnek tűnik.

 

  1. A hagyományostól szintén eltérő a törökországi Avanosban található, népszerűségnek örvendő Haj Múzeum. Chez Gallip, aki jó nevű fazekas hírében állt 1979-ben kezdte el gyűjteni női ismerőseinek hajtincseit, akik közül egyre többen aztán önszántukból is elkezdték neki adni hajuk egy darabkáját. A mára már kb. 16.000-re bővülő hajtincsállomány még ma is növekszik az odalátogatók hajszálaival, amennyiben hajlandóak belőle vágni egy tincset. Ez a furcsa kiállítás a fazekas üzletében van berendezve, illetve a pincéjében a padlón kívül mindenhonnan lógnak egy fecni kíséretében, melyek tartalmazzák a tincs gazdájának nevét és címét. Ez a turistacsalogató, mindenkiből különböző érzéseket kiváltó látványosság Gallip agyagedény eladását is növeli.      

 

  1. A Legyező Múzeum Londonban található, amely több mint 4000 női, kézi legyezőnek ad otthont. A XI. századtól kezdve napjainkig a legyezők színes kavalkádjával találkozhatunk itt, megismerkedhetünk történetükkel, alapanyagaikkal, illetve társadalomban betöltött szerepükkel. És ha még ez sem elég, az udvarban végigsétálhatunk a  lenyűgöző japánkertben a patak menti stílusosan legyező formájú virágágyása mellett. A következő oldalon találod a folytatást!

 

10 különleges múzeum

 

Esernyőtokok, wc papír gyűjtemények

 

  1. A Peaks  Island-on (Maine, USA) egy olyan Esernyőtok Múzeum látogatható, melyben több mint 1300 esernyőtokot tekinthetünk meg. Több mint 60 ország esernyő tokjával találkozhatunk a múzeumban.  A gyűjtemény Nancy Hoffmann nevéhez fűződik, aki először a konyhát kezdte el vele díszíteni, de aztán gyűjteménye kinőtte a helyiséget, ezért kénytelen volt nagyobb otthont keresni különleges gyűjteményének.  A világ legnagyobb esernyőtok kollekciójával a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült 2012-ben.

 

  1. Az angol nevén híressé vált Madison Museum of Bathroom Tissue-t (MMBT) 1992-ben nyitották meg Wisconsinban (az USA-ban). Fénykorában mintegy 3000 wc papírt tartottak itt számon. Volt közöttük európai, afrikai, kanadai, mexikói wc papír, valamint a bárok és éttermek wc papír kollekciói is megtekinthetők voltak.  A múzeum 2000-ig volt látogatható, a gyűjtemény egy részét még ma is őrzik.

 

  1. Aki Amszterdamba látogat, ne hagyja ki a Corpus Emberi test Múzeumát! Feledhetetlen élmény sétálni egyet a gigantikus méretűre felnagyított emberi testrészekben: belekben, orrban, emberi agyban! A tapasztalat szerzésen kívül átfogó ismertet is szerezhetünk testünk működéséről is ebben a kívülről üvegépítményhez kapcsolódó, stílusosan ülő ember formát ábrázoló monumentális épületben!

 

Bármelyiket is látogatjuk a fentiek közül, egy egész életre szóló élményben lehet részünk! wink
érdekességek kiállítás kreatív múzeum utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a...

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli...

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!