Látnivalók és Utazás Jesolo, Montepulciano és Toscana

hirdetes

Magyarként Toscana: így láttuk mi

Máté Balázs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Alapos felkészülés után egy 8 napos körutat tettünk Olaszországban, egy cikkbe gyűjtve elmeséljük tapasztalatainkat, remélve segítünk neked, ha oda készülsz, vagy csak azért, gyönyörködj te is ezekben a csodás tájakban képeinken!
Magyarként Toscana: így láttuk mi -utazás Európa legszebb táján!
Elég sokfele jártunk már Európában, Ázsiában és Afrikában, azonban Toscana eddig kimaradt. Ma már nem értem, miért, hiszen talán a legszebb tája kontinensünknek. Tavaly Provence tartományt és a Côte d’Azur-t jártuk be, de el kell mondjam, ha választani kell, akkor ezerszer inkább Toscana! Cikkemet képes elrendezésben készítettem, minden képhez írva egy pár tanulságot, látnivalót, tapasztalatot, élményt, ezért minden kép külön oldalon van. Kezdjünk is neki, lapozz tovább a következő képre!
 
Magyarként Toscana: így láttuk mi -utazás Európa legszebb táján!
Mivel jól körbenéztünk, Toscanaban élőkkel konzultáltunk, úgy döntöttünk, délen kezdjük utunkat. Nem akarunk egy nap alatt ezer kilométert utazni, ezért úgy döntöttünk, megszállunk útközben Jesoloban. Nem mondom azt, hogy a döntés hiba volt, mert ismét megtapasztaltam, Jesolo borzasztó hely. Húsz évvel ezelőtt már jártam ott, akkor sem tetszett, azóta nem sokat változott. Hosszú, koszos, homokos tengerpart, méterenként 20-30 napozóággyal. A tenger kihalt, sivár, semmi látnivaló, élőlény nincs benne. Nyáron iszonyatos mennyiségű ember zsúfolódik össze ennyi napozóágyon, a pihenésnek, kikapcsolódásnak írmagját is kiirtva. Jesolo maga egy hosszú bevásárló utca, mintha az Aráne Plázát raknád át a tengerpartra. Ha ilyet akarok látni, elég Siófokig mennem és a Petőfi sétányon végigmenni…. A fenti képet napfelkeltekor készítettem, megpróbálva kiemelni a legszebb arcát Jesolonak. Lapozz, nézd meg következő képünket és beszámolónkat következő állomásunkról, San Marinóról! 
hirdetes
 
Magyarként Toscana: így láttuk mi -utazás Európa legszebb táján!
Következő állomásunk San Marino volt. San Marino sokáig a világ legkisebb köztársasága címet viselte, ma a harmadik legkisebb ország Európában. Szeretem az ilyen különlegességeket, jártam már a Vatikánban és Monacóban is, nagyon kíváncsi voltam San Marinóra is. Nem is okozott csalódást. Különleges hangulat, gyönyörű kis város és szépséges kilátás. A Booking.com-on nagyon kedvező áron lehet szállásokat foglalni ide is, ajánlom nektek is. Az árak nem horribilisek, egy pizzát nyugodtan megehetsz akár a város valamelyik gyönyörű kilátású pontján is. Érdemes bebarangolni a régi utcácskákat, megnézni az üzleteket, de egy körút során San Marinóra bőven elég 3-4 óra, hogy a jelentősebb dolgokat lásd.  Innen tovább indulva már várt ránk Toscana, ha tovább kattintasz bele is fogunk! 
hirdetes
 
Magyarként Toscana: így láttuk mi -utazás Európa legszebb táján!
San Marino után irány Toscana. Arezzo szép város, de különösebben nem éri meg felkeresni, rengeteg szebb hely van nála. Itt van rögtön Montepulcianio, ami bemelegítésnek tökéletes. Igen, bemelegítésnek, mert még mindig messze a csúcs, de ez a város mindenképpen megérdemel egy órát. Végigsétálva a szűk kis utcákon érdemes beülni egy kávézóba, inni egy kávét, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. Montepulciano főutcáján rengeteg helyes kis üzlet található, az utcák virágosak és átjárja őket a régi idők illata. 
 
 
Montepulciano, Toscana
 

Montepulciano éke: a San Biagio templom

Montepulciano mellett található a San Biagio templom, mely szintén jó bemelegítő Toscana legszebb ékszeréhez a San Antimo apátsághoz. Mindenképp nézd meg! 
 
San Biagio templom, Montepulciano
 

Toscana legszebb tájai itt még nem értek véget. Kattints ide, és olvasd el a második részt, melyben tovább kalandozunk Toscanaban! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes