Totálkár – Haszonjármű

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Totálkár – Haszonjármű. Kéz a kézben járnak? - Szakértői rovat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Totálkár – Haszonjármű. Kéz a kézben járnak? - Szakértői rovat


2015/05/22

Minap nézegettük a kárstatisztikáinkat. A kiemelt károk rovatban – ahol a totálkárokat tartjuk nyilván  - meglepve láttam, hogy az összes idei ilyen kárunk kishaszonjárművet érintett. Trasnit Connect, Vivaro, Fiesta Van... Hál’ Istennek nincs sok totálkár, de az érintett autók köre meglepő. Sehol egy árva személyautó. Hmmm. Csak és kizárólag olyan autókat törnek össze ilyen nagy vehemenciával az ügyfeleink, amelyek klasszikusan véve pénzt termelnek? (Teoretikus ugyan, de egy személyautó általában nem közvetlenül pénzt termelő, míg ugye a haszonjármű – ahogy a neve is tartja – arra szolgál, hogy közvetlenül részt vegyen a profittermelésben.)

Haszonjármű

 

Mik lehetnek az okok? Nyilván az időhiány, a feszített munkatempó okozza azt a stresszt, aminek eredményeképp aztán az autó valahol egy útszéli árokban, fejtetőre állva vagy egyéb módon végzi és az életciklusa végére ér.

 

Érdekes volt még azt is kiolvasni a statisztikákból, hogy a fenti balesetek kivétel nélkül mind jó időben, tavasszal, nyáron történtek. Ez végképp meglepett. Mert ha télen, csúszós körülmények között következik be a nagy reccs, akkor valahogy a környezeti tényezők könnyítenek a dolgok megemésztésén. Na, de nyáron? Jó látási és tapadási viszonyok között? Ez vajon hogy történhet?

 

Talán közrejátszik az is, hogy a sofőrök – akikről tudjuk, hogy túlhajszoltak és folyamatos időstresszben vannak – nem is nagyon tudnak/akarnak már az igáslóval foglalkozni? Menjünk, haladjunk, nyomjuk neki? Ez is lehet. Persze, nem általánosítok, mondjuk úgy, játszadozom a gondolattal. De miért is?

 

Nem „bántani” akarom azokat, akik kissé „szétcsúsznak” és a mindennapi rohanás közben az autóban élnek és néha hibáznak. Nem, van ilyen. Sokkal inkább szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy azok, akik ebben a helyzetben, egy figyelem kihagyás miatt odacsapják az autójukat, magunk is megsérülhetnek! A totálkár emberi megfelelője sokkal rosszabb lehet, mint az elszámolás a Bérlő és a Bérbeadó között!

 

Ezért kedves sofőrök, a magatok biztonsága érdekében is vigyázzatok jobban az úton! A munkaeszközötök veszélyes üzem. Érdemes átgondolni a szétcsúszott pillanatokat, mert mindenkit hazavárnak.

 

Kedves Cégvezetők, önök pedig szintúgy fontolják meg a fentiek tanulságait. Egy kieső kolléga és egy tönkrement haszontermelő eszköz nem jó a vállalkozásnak sem. Bármennyire is nagy a hajtás, figyelmeztessék önmagukat és a kollégákat is, hogy emberi és gazdasági érdekük is minden nap végén egyben látni autót és embert is. Igazából így kerek a világ.

 

Teljeskörű autópark kezelés: Nelson Flotta lízing

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.