Totálkár – Haszonjármű

hirdetes

Totálkár – Haszonjármű. Kéz a kézben járnak? - Szakértői rovat

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minap nézegettük a kárstatisztikáinkat. A kiemelt károk rovatban – ahol a totálkárokat tartjuk nyilván  - meglepve láttam, hogy az összes idei ilyen kárunk kishaszonjárművet érintett. Trasnit Connect, Vivaro, Fiesta Van... Hál’ Istennek nincs sok totálkár, de az érintett autók köre meglepő. Sehol egy árva személyautó. Hmmm. Csak és kizárólag olyan autókat törnek össze ilyen nagy vehemenciával az ügyfeleink, amelyek klasszikusan véve pénzt termelnek? (Teoretikus ugyan, de egy személyautó általában nem közvetlenül pénzt termelő, míg ugye a haszonjármű – ahogy a neve is tartja – arra szolgál, hogy közvetlenül részt vegyen a profittermelésben.)

Haszonjármű

 

Mik lehetnek az okok? Nyilván az időhiány, a feszített munkatempó okozza azt a stresszt, aminek eredményeképp aztán az autó valahol egy útszéli árokban, fejtetőre állva vagy egyéb módon végzi és az életciklusa végére ér.

 

Érdekes volt még azt is kiolvasni a statisztikákból, hogy a fenti balesetek kivétel nélkül mind jó időben, tavasszal, nyáron történtek. Ez végképp meglepett. Mert ha télen, csúszós körülmények között következik be a nagy reccs, akkor valahogy a környezeti tényezők könnyítenek a dolgok megemésztésén. Na, de nyáron? Jó látási és tapadási viszonyok között? Ez vajon hogy történhet?

 

Talán közrejátszik az is, hogy a sofőrök – akikről tudjuk, hogy túlhajszoltak és folyamatos időstresszben vannak – nem is nagyon tudnak/akarnak már az igáslóval foglalkozni? Menjünk, haladjunk, nyomjuk neki? Ez is lehet. Persze, nem általánosítok, mondjuk úgy, játszadozom a gondolattal. De miért is?

hirdetes

 

Nem „bántani” akarom azokat, akik kissé „szétcsúsznak” és a mindennapi rohanás közben az autóban élnek és néha hibáznak. Nem, van ilyen. Sokkal inkább szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy azok, akik ebben a helyzetben, egy figyelem kihagyás miatt odacsapják az autójukat, magunk is megsérülhetnek! A totálkár emberi megfelelője sokkal rosszabb lehet, mint az elszámolás a Bérlő és a Bérbeadó között!

hirdetes

 

Ezért kedves sofőrök, a magatok biztonsága érdekében is vigyázzatok jobban az úton! A munkaeszközötök veszélyes üzem. Érdemes átgondolni a szétcsúszott pillanatokat, mert mindenkit hazavárnak.

 

Kedves Cégvezetők, önök pedig szintúgy fontolják meg a fentiek tanulságait. Egy kieső kolléga és egy tönkrement haszontermelő eszköz nem jó a vállalkozásnak sem. Bármennyire is nagy a hajtás, figyelmeztessék önmagukat és a kollégákat is, hogy emberi és gazdasági érdekük is minden nap végén egyben látni autót és embert is. Igazából így kerek a világ.

 

Teljeskörű autópark kezelés: Nelson Flotta lízing

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger... Tovább

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.7