Tragédia történt, egy kenus belefulladt az Öreg-tóba vasárnap hajnalban.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tragédia Tatán

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tragédia Tatán


2014/06/30

„Vasárnap hajnalban felborult egy kenu két emberrel a tatai Öreg tavon, az egyik kenus a vízben életét vesztette.”

 

Ennyi volt a hír.

 

De mi történt?

Tragédia az Öreg-tóban, Tatán

Éjfél után nem sokkal a fesztiválról tartottunk hazafelé, amikor valamiért megálltunk a cukorkás standnál.  Nem tudni, hogy igazából miért.  De tudjuk ugye, hogy véletlenek nincsenek?!

 

Az egyik gyermekem azt mondta, „nézd anya!  Beleesett egy kamera a vízbe.”  Nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a dolognak. (Csak később láttuk már, hogy ez egy evező volt.)

 

Egy két perc múlva már mind a 3 kislány egyértelműen állította, hogy valaki segítségért kiabál.  Érdekes módon a felnőttek ezt nem vették észre. 

Szólt a zene, fújt a szél.  Nekünk már nincs fülünk az ilyesmire.  De a gyerekek észrevették!

 Aztán már mi is jobban figyeltünk, és megpillantottuk a kiabáló embert az éjfekete tóban lévő felállított szökőkútnál. 

Iszonyatos volt hallani a segélykiáltást!   S furcsa volt, hogy más nem vette észre.  Persze később már többen körénk gyűltek.

Rögtön szóltunk a cukorkás standnál lévő fiúknak, s az egyik rögtön rohant a biztonsági szolgálathoz.  A másik máris telefonált segítségért.  (Ha ez az írás valahogy eljut hozzátok fiúk, akkor itt külön megköszönöm! Egy hatalmas ölelés nektek!)

 

A gyerekek közben kiabáltak a srácnak, aki a segítségért üvöltözött, hogy megnyugtassák, jön a segítség.  S lámpákkal jeleket adtunk le.

 

Tragédia az Öreg-tóban, Tatán

Ahogy a híradásokból tudjátok már, ezt az embert kimentették.  Mi akkor még nem tudtuk, hogy 2 ember esett bele a tóba.

 

Szaladtunk a kikötőhöz, hogy lássuk, kit „mentettek meg a gyerekeink”.

 

Ekkor eszméltem rá bizonyos dolgokra. 

A rendőrök akkor kezdtek jönni.  Vizi rendőr nem volt!!!  Megtudtuk, hogy már 3 éve nem működik itt Vizi rendőrség, mert állítólag nincs rá szükség.  De kérdem én, egy ekkora volumenű rendezvényre, mint a Víz, Zene, Virág Fesztivál, nem kellett volna biztosítani Budapestről pár vízirendőrt?

A biztonsági szolgálat emberei hanyagul odavetették nekünk „mi a csudáért ment be ilyenkor a vízbe”.  (nem pontosan ezekkel a szavakkal)

Nem az volt az első, hogy sürgősen életet mentsünk, hanem megindult a dilemma, hogy miért is mentek a vízbe éjszaka.  Ez engem mélyen elszomorított. 

 

A fesztivál csodálatos volt!  Csak szépet és jót tudok róla mondani.  Nekem leesett az állam, és az óta is lent van.

 

De a fesztivál első két napján nem láttam rendőrt, nem láttam mentőt, s nem éreztem azt, hogy a parton biztonságban van az a sok ember, hiszen egy korlátocska választott el minket sok helyen a hullámzó víztől.

Amíg nem történik tragédia, nem is gondolunk erre, csak utólag.  sad

 

Tragédia az Öreg-tóban, Tatán

Már nem számít, hogy az a két ember miért ment be a vízbe éjszaka, s hogy borult fel a kenujuk. Már mindegy, hogy mekkora hibát követtek el.  De nem mindegy, hogy egy ember meghalt!  Valaki elvesztette a gyerekét, a barátját, a társát, a sporttársát, és még ki tudja kijét.

Valaki pedig egy életre szóló sebet kapott, mert minimum egy óráig sokkos állapotban volt, nem tudhatta mi lesz vele,  s mert ő maga nem tudott segíteni, elveszítette a társát.

 

Elképzelhető, hogy ezt a tragédiát senki nem tudta volna megakadályozni. 

De úgy gondolom, hogy nem volt megfelelő a biztonság!

 

Mindegy, hogy azok a fiúk (bár azt sem tudom biztosan, hogy fiúk voltak-e) milyen állapotban, és miért mentek be a vízbe, vagy maradtak a vízen.  Most ez engem nem érdekel.

Miért kellett valakinek meghalni?  Miért nem jött gyorsabban a segítség?  Miért? Miért? Miért?  Még ezer kérdésem lenne, amire úgysem kapok választ.

 

Mi másnap tudtuk meg, hogy a tragédia visszavonhatatlan és megmásíthatatlan.  Persze a gyerekeknek ezt nem mondtuk el.

 

De nagyon elgondolkodtunk, hogy csak ennyi az élet?

Valaki szórakozik, sportol, zenét hallgat, jól érzi magát, éli az életét, s közben nem tudja, hogy ez az utolsó napja.

crying

 


sport utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

MTB kerékpár

MTB kerékpár

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Akác

Azt mindenki tudja, hogy az illatos akácvirás és a belőle nyert méz milyen hasznos, ugyanakkor...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.