120. Travemünde 2009 - Visszavágás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 120. Travemünde 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

120. Travemünde 2009


2009/07/16

Forrás: vitorlazas.hu

Rotspon-kupa: Bernd Saxe lübecki polgármester a visszavágásról álmodik. Az előző évben Ole von Beust, Hamburg város polgármestere az eddig sikerekben bővelkedő Saxe-t hazai pályán legyőzte a Trave folyón.

A 120. travemündei héten az ellenfelek július 21-én ismét megküzdenek egymással.

 

Travemünde

Travemünde 2009 - Bernd Saxe revansra vágyik

A névadó nagy üveg vörösborért (lásd a képen) Match Race és más hajók versenyeznek.
Miután tavaly Saxe a Drachen-nel vitorlázott, ebben az évben két Skippi 750-es Cruiserrel versenyzik, amit a lübecki Nordsail Yachtcég gyártott. A Regatta versenyútvonala a Priwall és a Norderfähre között van, és július 21-én délután 13 órakor kezdődik. A kikapcsolódásra vágyó nézők a versenyt a sétányról nézhetik.

 

Travemünde 2009 - Óriási érdeklődés

 

A 120. jubileumi travemündei heteket július 17. és augusztus 2.  között rendezik meg, ahová több mint húsz országból legkevesebb 2500 résztvevőt, és mintegy egymillió látogatót várnak.

 

Travemünde 2009 - 33 vitorlás verseny

 

A travemündei heteken 33 vitorlásversenyt rendeznek.

 

Travemünde 2009 - Program ízelítő

 

- 2009. július 18-tól július 20-ig: 14 Footer, Stemacloud-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely: a Noder móló.

- 2009. július 18-tól július 20-ig: 18 Footer German Open, Steamcloud-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely szintén a Noder móló.

- 2009. július 18-tól július 21-ig: manroland J24 German Open, Diabolo-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely: Leuchtenfeld.

- 2009. július 22-től július 24-ig: Folkeboot, Calypso-hajókkal, 8 gyorsasági verseny, kikötési hely: Passathafen

- 2009. július 27-től július 25-ig: Korsar, 8 gyorsasági verseny, Calypso-hajókkal, kikötési hely: Passathafen.

- 2009. július 24- től július 27-ig: Seebahn Mittelstrecke, az első gyorsasági verseny július 27-én 10 órakor kezdődik, az útvonal Travemünde Grömitz között van, a második gyorsasági verseny július 25-én Grömitzből indul, és Travemündében ér véget.

- július 24. és július 25. között: a start július 24-én 11 órakor kezdődik, Neil Pryde RS: X Surfboard, Steam Cloud-típusú hajókkal, 8 gyorsasági verseny, kikötési hely: Mövenstein.

- 2009. július 28-től augusztus 1-ig: Bic Techon IDJM, szörfverseny, 12 gyorsasági verseny, kikötési hely: Mövenstein/Grünstrand.

- 2009. július 28-től augusztus 1-ig: 11 órától Charlie- típusú hajókkal, 12 gyorsasági verseny, kikötési hely: Priwall.

 


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik....

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Révfülöp Üdülőszálló Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található az Üdülőszálló...

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.