notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

120. Travemünde 2009 - Visszavágás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 120. Travemünde 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

120. Travemünde 2009


2009/07/16
Tóth Mátyás

Forrás: vitorlazas.hu

Rotspon-kupa: Bernd Saxe lübecki polgármester a visszavágásról álmodik. Az előző évben Ole von Beust, Hamburg város polgármestere az eddig sikerekben bővelkedő Saxe-t hazai pályán legyőzte a Trave folyón.

A 120. travemündei héten az ellenfelek július 21-én ismét megküzdenek egymással.

 

Travemünde

Travemünde 2009 - Bernd Saxe revansra vágyik

A névadó nagy üveg vörösborért (lásd a képen) Match Race és más hajók versenyeznek.
Miután tavaly Saxe a Drachen-nel vitorlázott, ebben az évben két Skippi 750-es Cruiserrel versenyzik, amit a lübecki Nordsail Yachtcég gyártott. A Regatta versenyútvonala a Priwall és a Norderfähre között van, és július 21-én délután 13 órakor kezdődik. A kikapcsolódásra vágyó nézők a versenyt a sétányról nézhetik.

 

Travemünde 2009 - Óriási érdeklődés 

A 120. jubileumi travemündei heteket július 17. és augusztus 2.  között rendezik meg, ahová több mint húsz országból legkevesebb 2500 résztvevőt, és mintegy egymillió látogatót várnak.

 

Travemünde 2009 - 33 vitorlás verseny

 

A travemündei heteken 33 vitorlásversenyt rendeznek.

 

Travemünde 2009 - Program ízelítő

 

- 2009. július 18-tól július 20-ig: 14 Footer, Stemacloud-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely: a Noder móló.

- 2009. július 18-tól július 20-ig: 18 Footer German Open, Steamcloud-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely szintén a Noder móló.

- 2009. július 18-tól július 21-ig: manroland J24 German Open, Diabolo-típusú hajók versenye, 9 gyorsasági verseny, a kikötési hely: Leuchtenfeld.

- 2009. július 22-től július 24-ig: Folkeboot, Calypso-hajókkal, 8 gyorsasági verseny, kikötési hely: Passathafen

- 2009. július 27-től július 25-ig: Korsar, 8 gyorsasági verseny, Calypso-hajókkal, kikötési hely: Passathafen.

- 2009. július 24- től július 27-ig: Seebahn Mittelstrecke, az első gyorsasági verseny július 27-én 10 órakor kezdődik, az útvonal Travemünde Grömitz között van, a második gyorsasági verseny július 25-én Grömitzből indul, és Travemündében ér véget.

- július 24. és július 25. között: a start július 24-én 11 órakor kezdődik, Neil Pryde RS: X Surfboard, Steam Cloud-típusú hajókkal, 8 gyorsasági verseny, kikötési hely: Mövenstein.

- 2009. július 28-től augusztus 1-ig: Bic Techon IDJM, szörfverseny, 12 gyorsasági verseny, kikötési hely: Mövenstein/Grünstrand.

- 2009. július 28-től augusztus 1-ig: 11 órától Charlie- típusú hajókkal, 12 gyorsasági verseny, kikötési hely: Priwall.

 
hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak.

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Dekk

A dekk jelentése fedélzet.

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!