A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú a drónok piacának szereplőivel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú


2020/11/09
VN

Akik követik a drónipar alakulását, azok tisztában vannak vele, hogy jelenleg csupán néhány cégóriás birtokolja a piac jelentős részét (ilyen például a kínai DJI is). Ilyen óriási erőfölény árnyékában a kisebb, újonnan alapított cégek képtelenek érvényesülni, és ha szeretnék felhívni magukra a figyelmet, akkor valami igazán korszakalkotóval kell előállniuk.

Legjobb drónok a DJI-n túl

Az erőviszonyok azonban hamarosan változhatnak, jelenleg ugyanis több cég is azon dolgozik, hogy egyesített erőkkel szállhassanak szembe a drónóriásokkal, méghozzá nyílt forráskódú technológiával felfegyverkezve. Egyetlen különálló cég sem lenne képes versenyezni a DJI-jal vagy az Amazonnal, de összefogva egy egészen új fejezetet nyithatnak a dróntechnológia történelmében.

 

Az összefogásban többek között az Auterion is részt vesz. A cég kifejezetten nagyvállalati felhasználásra fejleszti drónplatformját, méghozzá a Linux Foundation tagjaként. A ZDNet interjújában Kevin Sartorit, az Auterion társalapítóját kérdezgette az erőviszonyok változásáról, és hogy mi szerepe van ebben a nyílt forráskódú technológiáknak. Az alábbiakban ezt az interjút olvashatjuk:

 

Greg Nichols (ZDNet)

Segíts értelmezni a drónipar és a személyes személyi számítógépek ágazata, illetve a szabadalmaztatott és a nyílt forráskódú operációs rendszerek közötti összehasonlítást a fejlesztési ökoszisztémák szemszögéből. Van értelme ennek az összehasonlításnak?

 

Kevin Sartori (Auterion)

A globális drónipar jelenleg töredezett, de egyértelmű konszolidálódáson megy át, mint hogy a legtöbb új ipar is teszi. Ami most a dróniparban történik, az sokban hasonlít arra, ami a személyi és a nagyvállalati számítógépek iparában is lejátszódott a 90-es évek elején. Amikor 1993-ban megjelent a Red Hat [egy nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó cég], a nagyvállalati és kormányzati felhasználók már több szabadalmaztatott, szabványos szerverekre fejlesztett operációs rendszer közül is válogathattak.

 

A Red Hat igazi úttörő volt olyan értelemben, hogy nyílt forráskódú technológiákat használt a nagyvállalati szoftverek fejlesztéséhez, és a Linux hamarosan meg is szüntette az olyan szabadalmaztatott operációs rendszereket, mint a Sun Microsystems Solarisát. A nyílt forráskódú felépítés lehetővé tette a felhasználók számára, hogy személyre szabhassák alkalmazásaikat saját igényeik szerint, méghozzá a szabadalmaztatott rendszerek árának töredékéért.

 

A modern drónokat egyre inkább szoftverük határozza meg, és így repülő szerverekhez hasonlíthatók. Az Auterion a Red Hat modelljét követve drónokhoz kínál egy nyílt forráskódú nagyvállalati operációs rendszert, és tapasztalataink szerint a nagyvállalati és kormányzati ügyfelek is kezdenek átállni a szabadalmaztatott szoftverű drónokról a nyílt forráskódúakra.
 

Az interjú a következő oldalon folytatódik, még számos érdekesség következik, lapozzatok!


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és...

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és...

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni).

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.