A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú a drónok piacának szereplőivel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú


2020/11/09
VN
A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú
Legjobb drónok a DJI-n túl

Greg Nichols (ZDNet)

Mi a véleményed arról, hogy az Auteriont használó cégek ökoszisztémája egyre többet kaparint meg az ipar legnagyobb játékosainak piacából? Mindig is úgymond a háttérben maradnak majd, vagy szerinted esélye egy fordulópontnak vagy inflekciós pontnak valamikor a jövőben?

 

Kevin Sartori (Auterion)

Ahogy korábban is emlegettük, a drónipar már most egy inflekciós ponton áll. A piacvezetőnek gondjai akadtak a biztonsággal, a kormányok pedig lépni akarnak. A kongresszus nemrégiben bejelentette az Amerikai Drónbiztonsági Törvényt, ami megtiltja az államszövetségi minisztériumok és ügynökségek számára, hogy olyan kereskedelmi, boltban kapható pilóta nélküli repülő rendszereket vásároljanak, amelyeket nemzetbiztonsági problémákhoz köthető országokban gyártottak vagy szereltek össze – különösen Kínában. Ezek a szankciók több milliárd dolláros lehetőségeket nyitnak meg, és számos UAS gyártó szeretné is kihasználni ezeket.

 

Feltételezve, hogy az Egyesült Királyság és Európa követi az USA példáját, és kitiltja a kínai gyártmányú drónokat a kormányzati alkalmazásból, jelentősen megnő majd a kereslet az átlátszóbb, szabványosított alternatívákra. A kormányok inkább egy ökoszisztémába szeretnek befektetni, mint különálló cégekbe – elég csak megnézni a jelenleg zajló trösztellenes pereket, amelyek az új monopóliumok kialakítását próbálják elkerülni – ami egy kedvező befektetéssé teszi az Auteriont és a PX4 ökoszisztémát.

 

Ahogy a kormányok egyre igyekeznek kevésbé a kínai gyártmányú eszközökre támaszkodni, a magáncégek szintén érzik a nyomást, hogy inkább alternatív gyártókba fektessenek. Habár [az Egyesült Államokban] még nincs jogi ok arra, hogy a vállalatok ne Kínából szerezzék be drónjaikat, a lehetséges, később felfedezhető problémák fenyegetése elég indíték arra, hogy a beszerzési osztályok egyáltalán ne fektessenek Kínai cégekbe. Röviden: bármilyen technológiába is fektet be a kormány, vagy kerüli el azokat, a vállalatok hamarosan követik majd a példáját.

 

A jelenlegi COVID-19 világjárvány szintén kihat a drónipar működésére. Tömören: rengeteg nyomás nehezedik a kormányzati szervezetekre és privát vállalatokra, hogy kevesebb költségből több hatékonyságot érjenek el. Az automatizálás persze idővel megoldja majd ezeket a problémákat, de a szabványosított technológiákba való befektetéssel el lehet kerülni, hogy újra fel kelljen találni azt a bizonyos kereket. Több párhuzamot is látunk a 2020-as járvány és a vállalati számítógépipar 90-es évekbeli alakulása között.
 


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.