notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tropea, a mészkőre épült olasz óváros

hirdetes

A mészkőre épült óváros, Tropea

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tropea városa azért különleges, mert magán viseli Olaszország hosszú történelmének a nyomait és emellett festői szépségű környezetben helyezkedik el.

Tropea óváros

Tropea egy festői szépségű olasz város, ami a Tirrén-tenger partján található és egy 40 méter magas mészkő szikla tetején fekszik. A városból lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre és a szikla alatt lévő, fehér homokos tengerpartra. Tropea Olaszország déli részén található, Calabria nyugati partvidékén, pontosabban a Vibo Valentia tartományban. A város nemcsak ősrégi épületeiről híres, amiken a történelem rajta hagyta a nyomait, hanem a strandjáról is, ami kristálytiszta vizével és homokos partjaival tömegével vonzza oda az embereket a világ minden tájáról. Tropea partja azon ritka tengerpartok egyike, ami még az állandó nyüzsgés ellenére is megőrizte természetes érintetlenségét.

Tropea óváros

Magában a városban az a különleges, hogy megőrizték a régre visszanyúló történelem nyomait az épületeken és nem bontották le a több mint fél évszázada, vagy még annál is régebben épült templomokat és kolostorokat, hanem meghagyták őket a mai kornak. A városban ennek köszönhetően legalább 15 templom található, köztük olyan is, amelyik még a 12. században épült. Az egyik leghíresebb templom a Santa Maria dell'Isola, ami egy szikla tetején található és éppen ezért lenyűgöző kilátás nyílik onnan a tengerre. Ez a templom a 16. században épült és azóta is ott áll.

Tropea óváros

Nem véletlen, hogy olyan sokan jönnek megcsodálni ezt a várost. A gyönyörű kilátás mellett a város felépítése is elég érdekes. Hacsak ránézünk ezekre a régi épületekre, máris olyan érzésünk van, mintha belecsöppentünk volna a történelmi időkbe. A város története egészen a Római Birodalomig nyúlik vissza, amikor is a rómaiak egy kikötőt létesítettek ezen a helyen. A későbbi századokban a város a Szicíliai Királyság része volt, majd a 19. században a Nápolyi Királyságban vált önállóvá.

Tropea óváros

A város tele van remek hotelekkel és éttermekkel, úgyhogy aki erre jár, biztos nem fog unatkozni. A strandot pedig semmiféleképpen nem érdemes kihagyni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda... Tovább

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 5.0

utazás