Így lehetsz környezettudatos vásárló! - 5 Tippek a tudatos vásárláshoz!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Legyél tudatosabb vásárló! - Így alakíts ki vásárlói tudatosságodat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyél tudatosabb vásárló! - Így alakíts ki vásárlói tudatosságodat!


2022/04/21
ZH
Legyél tudatosabb vásárló! - Így alakíts ki vásárlói tudatosságodat!
tudatos vásárlás

3.    Bánj úgy a ruháiddal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak!


Ha jól bánsz a már meglévő ruháiddal azzal hosszasan megőrizheted az élettartalmukat. Az egyes ruhadarabokat más programokkal kell mosni és ápolni, így mindenképp nézd meg a címkéjüket, hogy melyikhez milyen ápolási utasítás van. Amennyiben pedig új ruhát vásárolsz, érdemes az olcsóbb silány minőségű helyett inkább a drágábbat választani, hiszen ezzel sokkal tartósabbak lesznek. A fenntartható ruhatár alapszabályaként jegyezd meg ezt a pontot!


4.    Vásárláskor kérdezd meg magadtól: Felvennéd legalább harmincszor?


A felesleges ruhadarabok vásárlását könnyen kiküszöbölheted, ha vásárlás közben megkérdezed magadtól, hogy hányszor vennéd fel ezt a ruhadarabot. Sokat segíthet, ha a felpróbálod, így el tudod képzelni, hogy vajon hányszor fogod viselni a jövőben és látni fogod, hogy beleillik-e a ruhatáradba, hogy mennyire tudod kombinálni a meglévő ruhadarabjaiddal. Ezekkel a kérdésekkel könnyen megspórolhatsz jó néhány forintot és támogatod a tudatosságod kialakítását is.


5.    Néha engedj a csábításnak


Mint tudjuk, minden rendszer alapja, ha nem vagyunk túl szigorúak magunkkal és ne állítsunk fel lehetetlen célkitűzéseket. Nem kell attól tartanod, hogy nem leszel tudatos vásárló, ha vannak fast fashion boltokból ruháid. Inkább koncentrálj arra, hogy őrized ezeket a ruhadarabokat, hogy minél tovább hordhasd őket, vagy ha már nem tetszik, átalakíthasd, így olyan, mintha új ruhát vásároltál volna. Mostantól törekedj arra, hogy ne fast fashion boltokban vásárolj, de néha-néha igazán engedhetsz a csábításnak, és ha valami igazán tetszik, azt vedd meg nyugodtan lelkiismeretfurdalás nélkül! A tudatos vásárlás titka, hogy ügyelsz a részletekre és nem vásárolsz olyan dolgokat, amelyekre valójában nincs is szükséged!
 


divat érdekesség hír kultúra luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano...

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.