IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

Kövess minket facebookon!
Főoldal > IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009


2009/07/26

Forrás: vitorlazas.hu

Favonius a nagyok előtt.

2009.07‐16‐19. Balatonlelle

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Szerencsétlen indulás

Nem indult szerencsésen a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj, hiszen a rajt előtt röviddel a meteorológiai helyzetre való tekintettel a rendőrség nem engedte a versenyt elstartolni és így a kikötőbe szorult a 61 egységet számláló regatta mezőnye. Szerencsére.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Társadalmi események

A verseny társadalmi része már pénteken elkezdődött, hiszen az M Profood labdarugó gála keretein belül szerepelt a magyar ügyvéd válogatott, a parlament válogatott és a lellei öregfiúk csapata. A gyenge mondhatni semmi szélben még egy modellhajó bemutatóra is sor került. Estig az is megtörtént, amire minden versenyszervező vágyik. A BL Apartements & Yachtclub 160 férőhelyes kikötője csurig megtelt a versenyre érkező hajókkal.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - 61 hajónevezett

Szombat reggelig mintegy 61 egység adta le nevezését a versenyre. Az OTP Private Banking és a Volvo támogatásával megrendezésre került regatta lassan, az egyik legnépszerűbb szakmai versennyé válik.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Halasztás

A szombati napon a versenyrendező Erdélyi Béla azzal a tudattal szerette volna elengedni a mezőnyt, hogy a beharangozott vihar előtt célba érnek. Sajnos a front felgyorsult és még mielőtt a csapatok vízre szálltak halasztani kellett a futamot. Ezt a rendőrség is megerősítette és a kialakult meteorológiai helyzetre tekintettel felfüggesztette a verseny engedélyét.

A halasztás nem volt hiába való, mert a több lépcsőben érkező front rendesen lehűtötte a levegőt és komoly széllel valamint esővel nehezítette az életet. Ennek pedig az lett a következménye, hogy a szombati verseny teljes egészében elmaradt. A verseny szervezői mindent megtettek, hogy a parton a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a partra szorult résztvevőknek. Erről a BL Apartements & Yachtclub minden kétséget kizáróan hibátlan eszközei, lehetőségei is a segítségére voltak. A rossz időjárás nem szegte kedvét a versenyzők nagy részének és vasárnap 40 hajó vágott neki a Lelle‐Boglár‐Szemes‐Lelle távnak. Az rossz időjárásból még megmaradt egy 5‐6 B erősségű szél, ami izgalmassá tette a versenyzés. Volt árboctörés és vitorlaszakadás is.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Favonius a "nagyok" előtt

A későbbi győztes, a Sponsor Wanted (Csók és Társa Ügyvédi Iroda) 5‐6 perccel a mezőny után rajtolt, de tekintettel a hajó kiváló teljesítményére végül a kupa védőjével a Siroccoval (Takács és Kiss Ügyvédi Iroda) bonyolódott harcba a végső győzelemért. Végül több mint két és fél perccel a Sponsor Wanted nyerte a csatát. És a végére a Sirocconak is akadt egy újabb ellenfele. Az elképesztő bőszeles teljesítménnyel rendelkező Melges24 a Favonius (MVM Partner Sailing Team) csak nyolc másodperccel maradt le mögötte a befutónál. Aki ezzel a teljesítményével megnyerte az abszolút előnyszám rendszerben is a versenyt.

A verseny támogatói: OTP Private Banking, Volvo, Harley Davidson, Dr. Rose Medical Center, Feketevölgy Panzió, Ullman Sails Polarized

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a...

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.