notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

hirdetes

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Favonius a nagyok előtt.

2009.07‐16‐19. Balatonlelle

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Szerencsétlen indulás

Nem indult szerencsésen a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj, hiszen a rajt előtt röviddel a meteorológiai helyzetre való tekintettel a rendőrség nem engedte a versenyt elstartolni és így a kikötőbe szorult a 61 egységet számláló regatta mezőnye. Szerencsére.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Társadalmi események

A verseny társadalmi része már pénteken elkezdődött, hiszen az M Profood labdarugó gála keretein belül szerepelt a magyar ügyvéd válogatott, a parlament válogatott és a lellei öregfiúk csapata. A gyenge mondhatni semmi szélben még egy modellhajó bemutatóra is sor került. Estig az is megtörtént, amire minden versenyszervező vágyik. A BL Apartements & Yachtclub 160 férőhelyes kikötője csurig megtelt a versenyre érkező hajókkal.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - 61 hajónevezett

Szombat reggelig mintegy 61 egység adta le nevezését a versenyre. Az OTP Private Banking és a Volvo támogatásával megrendezésre került regatta lassan, az egyik legnépszerűbb szakmai versennyé válik.

hirdetes

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Halasztás

A szombati napon a versenyrendező Erdélyi Béla azzal a tudattal szerette volna elengedni a mezőnyt, hogy a beharangozott vihar előtt célba érnek. Sajnos a front felgyorsult és még mielőtt a csapatok vízre szálltak halasztani kellett a futamot. Ezt a rendőrség is megerősítette és a kialakult meteorológiai helyzetre tekintettel felfüggesztette a verseny engedélyét.

A halasztás nem volt hiába való, mert a több lépcsőben érkező front rendesen lehűtötte a levegőt és komoly széllel valamint esővel nehezítette az életet. Ennek pedig az lett a következménye, hogy a szombati verseny teljes egészében elmaradt. A verseny szervezői mindent megtettek, hogy a parton a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a partra szorult résztvevőknek. Erről a BL Apartements & Yachtclub minden kétséget kizáróan hibátlan eszközei, lehetőségei is a segítségére voltak. A rossz időjárás nem szegte kedvét a versenyzők nagy részének és vasárnap 40 hajó vágott neki a Lelle‐Boglár‐Szemes‐Lelle távnak. Az rossz időjárásból még megmaradt egy 5‐6 B erősségű szél, ami izgalmassá tette a versenyzés. Volt árboctörés és vitorlaszakadás is.

hirdetes

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Favonius a "nagyok" előtt

A későbbi győztes, a Sponsor Wanted (Csók és Társa Ügyvédi Iroda) 5‐6 perccel a mezőny után rajtolt, de tekintettel a hajó kiváló teljesítményére végül a kupa védőjével a Siroccoval (Takács és Kiss Ügyvédi Iroda) bonyolódott harcba a végső győzelemért. Végül több mint két és fél perccel a Sponsor Wanted nyerte a csatát. És a végére a Sirocconak is akadt egy újabb ellenfele. Az elképesztő bőszeles teljesítménnyel rendelkező Melges24 a Favonius (MVM Partner Sailing Team) csak nyolc másodperccel maradt le mögötte a befutónál. Aki ezzel a teljesítményével megnyerte az abszolút előnyszám rendszerben is a versenyt.

A verseny támogatói: OTP Private Banking, Volvo, Harley Davidson, Dr. Rose Medical Center, Feketevölgy Panzió, Ullman Sails Polarized

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 5.0