Szuper alkalmazás apró Hazánkban!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új, szuper alkalmazás kicsi Hazánkban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új, szuper alkalmazás kicsi Hazánkban!


2016/04/22

A technika folyamatosan fejlődik és sok hasznos dologgal lehet könnyebb az életünk. Hazánkban is egy új mobilos applikáció került napvilágra, mely segít a hazai madárfajok eligazodásában. Zseniális ötlet!

 

Új és szuper alkalmazás terjed kis Hazánkban!

Az új és ingyenes applikáció, mely okostelefonokra lett kifejlesztve, Magyarország első olyan alkalmazása, mely segít eligazodni a hazánkban élő, több, mint 158 madárfaj között.

 


Két szervezet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület hozta létre együttes erővel és mindkét típusú rendszeren, azaz iOS-on és Androidon is egyaránt szuperül fut.

 


Magyarországon rengeteg madárfaj él, majdnem 160, ezek terepi azonosításának megkönnyítésében segít, majdnem 300 illusztrációval, 205 -féle madár hanggal, valamint egészen részletes leírásokkal az adott fajról.

 

 

 

 

 

Hogy a kört szűkíthessük, három -féle módon áll rendelkezésünkre a találmány, majd még a hangját is hallhatjuk a telefonon keresztül, sőt, ha a közelben van az aktuális tollas és van hozzá szerencsénk, az állat közelebb is jöhet hozzánk a hang hatására, így kisebb távolságból is megcsodálhatjuk szépségét.

 


Az éppen keresett madár adatlapján a természetvédelmi besorolás, fajleírás, latin és angol név, valamint számos színes grafika díszíti, így elősegítve a könnyebb meghatározását.

 


Ha rendelkezünk internetkapcsolattal, akkor még az MME honlapjára is tovább lapozhatunk, ahol még több információt kaphatunk például a sirályszerű, vagy a réceszerű madarakról.

 


Ugyanitt pedig megnézhetjük az állományával és a gyűrűzéssel kapcsolatos tudnivalókat, információkat is, valamint szuper fotók és videók is várnak ránk.

Új és szuper alkalmazás terjed kis Hazánkban!

Ezek mellett a már amúgy is tág lehetőségek mellett egy teljes madárlexikont találunk és egy játékot, mely a fajfelismerő tudásunkat is teszteli.

 


Ha kedvünk van és bővíteni szeretnénk a jelenleg teszt alatt álló applikációt, saját fajleírásokat, madárfajokat tölthetünk fel, ezzel bekapcsolódva a Madár Atlasz programba, mely az aktuális állományt méri fel.

 

 

 

 

 

Most jelenleg a madarak ezrével érkeznek hazánkba, azaz molnárfecskék, fecskék, sárgarigók és gyurgyalagok, azaz számos olyan madár, melynek életmódja vándorló.

 


Ez egészen nyár elejéig, június első hetéig kitart, míg meg nem érkezik az utolsó csoport, azaz a halvány gezék csapata.
Ha a madarak életét könnyíteni szeretnénk, azt legkönnyebben és leghatékonyabban itatással tudjuk elérni a szakértők szerint.

 


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni).

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.