notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szuper alkalmazás apró Hazánkban!

hirdetes

Új, szuper alkalmazás kicsi Hazánkban!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A technika folyamatosan fejlődik és sok hasznos dologgal lehet könnyebb az életünk. Hazánkban is egy új mobilos applikáció került napvilágra, mely segít a hazai madárfajok eligazodásában. Zseniális ötlet!

 

Új és szuper alkalmazás terjed kis Hazánkban!

Az új és ingyenes applikáció, mely okostelefonokra lett kifejlesztve, Magyarország első olyan alkalmazása, mely segít eligazodni a hazánkban élő, több, mint 158 madárfaj között.

 


Két szervezet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület hozta létre együttes erővel és mindkét típusú rendszeren, azaz iOS-on és Androidon is egyaránt szuperül fut.

 


Magyarországon rengeteg madárfaj él, majdnem 160, ezek terepi azonosításának megkönnyítésében segít, majdnem 300 illusztrációval, 205 -féle madár hanggal, valamint egészen részletes leírásokkal az adott fajról.

 

 

 

 

 

Hogy a kört szűkíthessük, három -féle módon áll rendelkezésünkre a találmány, majd még a hangját is hallhatjuk a telefonon keresztül, sőt, ha a közelben van az aktuális tollas és van hozzá szerencsénk, az állat közelebb is jöhet hozzánk a hang hatására, így kisebb távolságból is megcsodálhatjuk szépségét.

hirdetes

 


Az éppen keresett madár adatlapján a természetvédelmi besorolás, fajleírás, latin és angol név, valamint számos színes grafika díszíti, így elősegítve a könnyebb meghatározását.

 


Ha rendelkezünk internetkapcsolattal, akkor még az MME honlapjára is tovább lapozhatunk, ahol még több információt kaphatunk például a sirályszerű, vagy a réceszerű madarakról.

 


hirdetes
Ugyanitt pedig megnézhetjük az állományával és a gyűrűzéssel kapcsolatos tudnivalókat, információkat is, valamint szuper fotók és videók is várnak ránk.

Új és szuper alkalmazás terjed kis Hazánkban!

Ezek mellett a már amúgy is tág lehetőségek mellett egy teljes madárlexikont találunk és egy játékot, mely a fajfelismerő tudásunkat is teszteli.

 


Ha kedvünk van és bővíteni szeretnénk a jelenleg teszt alatt álló applikációt, saját fajleírásokat, madárfajokat tölthetünk fel, ezzel bekapcsolódva a Madár Atlasz programba, mely az aktuális állományt méri fel.

 

 

 

 

 

Most jelenleg a madarak ezrével érkeznek hazánkba, azaz molnárfecskék, fecskék, sárgarigók és gyurgyalagok, azaz számos olyan madár, melynek életmódja vándorló.

 


Ez egészen nyár elejéig, június első hetéig kitart, míg meg nem érkezik az utolsó csoport, azaz a halvány gezék csapata.
Ha a madarak életét könnyíteni szeretnénk, azt legkönnyebben és leghatékonyabban itatással tudjuk elérni a szakértők szerint.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha... Tovább

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek kreatív