Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?


2013/11/06

Új autót vegyek, vagy tartós bérletet fizessek? A bérletszerződés lejártával ugyan nem lesz tiéd az autó, de ezzel talán jobban is jársz, ugyanis azt a pénzt, amit egy saját autóra költenél, be is fektetheted. A következőket végigolvasva mérlegelheted, hogy melyik opció mellett teszed le voksodat.

Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

 

 

 

A tartós bérlet előnyei

 

Alacsony költségek


Nem kell kifizetned azokat a költségeket, amelyek egy új autó vásárlásával rád hárulnak, és minimális tőkével is lehet új autód. Azonban minél többet fizetsz az elején, annál kevesebb havi költséged lesz.

 

Alacsony havi részletek


Csak az autó használatáért fizeted a havi részleteket, nem pedig az autó tulajdonlásáért. Ezzel sokkal alacsonyabb lesz a havidíj és rengeteget megspórolhatsz így, amit akár másra is fordíthatsz.

 

Egyszerű átadás


Feltételezve, hogy autód a bérletszerződés lejártával is remek állapotban van, csak be kell fáradnod vele az eladóhoz, átadnod a kulcsokat, és elhoznod újabb autódat. Nem kell foglalkoznod az előző autó meghirdetésével, eladásával, nem kell az eladóval a beszámításon alkudoznod, mivel ez mind része a megállapodásnak, amiről majd a kereskedő gondoskodik.


Nem kell bajlódni a szervizeléssel
 

A jármű szervizelésével nem kell foglalkozni a bérlőnek tartós bérlet esetén, hiszen ezeket a feladatokat is a bérbeadó intézi. Kedvezőbb áru a szervizelés is, mert a bérbeadó cégeknek nagyobb kedvezményei vannak az autószervizeknél, mint az egyszeri vásárlónak, aki bemegy az utcáról. Az esetleges garanciális problémákat is nagyobb sikerrel tudja megoldani a bérbadó cég.

 

 

A hátrányok

 

Az autó nem lesz a tulajdonod


Mint egy lakás bérlésénél, itt sem a saját tulajdonod a gépjármű, te csak a bérlő vagy. A havidíjak folyamatos fizetésével így a bérletszerződés lejártával nem lesz tiéd az autó.

 

Tartós bérlet igénylése előtt a következő kérdéseket tedd fel magadnak

 

Szükséged van pénzre?


Rendelkezel-e elég pénzzel, ahhoz, hogy megvásárolj egy autót, és még költhess másra is? Ha nem, akkor valószínűleg a tartós bérlettel jársz a legjobban.

 

Milyen gyakran szeretnél új autót?


Ha teljes áron megveszel egy autót, az hosszabb időre szól, akár évtizedekre is, míg a tartós bérletnél a szerződés hosszától függően akár ennél sokkal gyakrabban is válthatod autódat.

 

Milyen sokat vezetsz?


A bérbeadó cégek általában meghatározzák, hogy összesen hány megtett kilométert foglal magába a szerződés, minden e fölött megtett kilométer extra költséggel jár. Azonban ha ennél jóval kevesebbet autózol, lehet, hogy feleslegesen fizetsz magasabb árat a bérlésért, és ebben az esetben egy autó megvásárlása az optimális számodra.

 

Aggódsz autód jövőbeni ára miatt?


Semmi sem tart örökké, egy autót is el kell adni valamikor. Ha saját autóval rendelkezel, előfordulhat, hogy jócskán csökken az értéke, és már lehet, hogy meg sem éri az eladása. A tartós bérlés során ez nem fordulhat elő, hiszen csak visszaadod a cégnek az autót a szerződés lejártával.

 

Mennyire stabil az életed?


A tartós bérletet akkor vállald, ha életedet látod előre 2-3 évre, és nagyjából be tudod számítani kiadásaidba azt.

 

Megbízol a bérbeadó cégben?


Amikor egy autót hitelre vásárolsz, nem kell megbíznod a bankban, csak a pénzét veszed kölcsön. A bérlés során azonban a bérbeadó céggel lépsz kapcsolatba, így érdemes egy jó nevű és már régóta a piacon lévő céggel szerződnöd.

 

Az tartós bérlés mellett döntenél? Bérelj egy igazán megbízható cégtől, amely már régóta jelen van a magyar piacon! Kattints ide!


autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit.

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,...

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.