notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

hirdetes

Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Új autót vegyek, vagy tartós bérletet fizessek? A bérletszerződés lejártával ugyan nem lesz tiéd az autó, de ezzel talán jobban is jársz, ugyanis azt a pénzt, amit egy saját autóra költenél, be is fektetheted. A következőket végigolvasva mérlegelheted, hogy melyik opció mellett teszed le voksodat.

Új autó vásárlása vagy tartós bérlet?

 

 

 

A tartós bérlet előnyei

 

Alacsony költségek


Nem kell kifizetned azokat a költségeket, amelyek egy új autó vásárlásával rád hárulnak, és minimális tőkével is lehet új autód. Azonban minél többet fizetsz az elején, annál kevesebb havi költséged lesz.

 

Alacsony havi részletek


Csak az autó használatáért fizeted a havi részleteket, nem pedig az autó tulajdonlásáért. Ezzel sokkal alacsonyabb lesz a havidíj és rengeteget megspórolhatsz így, amit akár másra is fordíthatsz.

 

Egyszerű átadás


Feltételezve, hogy autód a bérletszerződés lejártával is remek állapotban van, csak be kell fáradnod vele az eladóhoz, átadnod a kulcsokat, és elhoznod újabb autódat. Nem kell foglalkoznod az előző autó meghirdetésével, eladásával, nem kell az eladóval a beszámításon alkudoznod, mivel ez mind része a megállapodásnak, amiről majd a kereskedő gondoskodik.


Nem kell bajlódni a szervizeléssel
 

A jármű szervizelésével nem kell foglalkozni a bérlőnek tartós bérlet esetén, hiszen ezeket a feladatokat is a bérbeadó intézi. Kedvezőbb áru a szervizelés is, mert a bérbeadó cégeknek nagyobb kedvezményei vannak az autószervizeknél, mint az egyszeri vásárlónak, aki bemegy az utcáról. Az esetleges garanciális problémákat is nagyobb sikerrel tudja megoldani a bérbadó cég.

hirdetes

 

 

A hátrányok

 

Az autó nem lesz a tulajdonod


Mint egy lakás bérlésénél, itt sem a saját tulajdonod a gépjármű, te csak a bérlő vagy. A havidíjak folyamatos fizetésével így a bérletszerződés lejártával nem lesz tiéd az autó.

 

Tartós bérlet igénylése előtt a következő kérdéseket tedd fel magadnak

 

Szükséged van pénzre?


Rendelkezel-e elég pénzzel, ahhoz, hogy megvásárolj egy autót, és még költhess másra is? Ha nem, akkor valószínűleg a tartós bérlettel jársz a legjobban.

 

Milyen gyakran szeretnél új autót?


Ha teljes áron megveszel egy autót, az hosszabb időre szól, akár évtizedekre is, míg a tartós bérletnél a szerződés hosszától függően akár ennél sokkal gyakrabban is válthatod autódat.

 

Milyen sokat vezetsz?


A bérbeadó cégek általában meghatározzák, hogy összesen hány megtett kilométert foglal magába a szerződés, minden e fölött megtett kilométer extra költséggel jár. Azonban ha ennél jóval kevesebbet autózol, lehet, hogy feleslegesen fizetsz magasabb árat a bérlésért, és ebben az esetben egy autó megvásárlása az optimális számodra.

hirdetes

 

Aggódsz autód jövőbeni ára miatt?


Semmi sem tart örökké, egy autót is el kell adni valamikor. Ha saját autóval rendelkezel, előfordulhat, hogy jócskán csökken az értéke, és már lehet, hogy meg sem éri az eladása. A tartós bérlés során ez nem fordulhat elő, hiszen csak visszaadod a cégnek az autót a szerződés lejártával.

 

Mennyire stabil az életed?


A tartós bérletet akkor vállald, ha életedet látod előre 2-3 évre, és nagyjából be tudod számítani kiadásaidba azt.

 

Megbízol a bérbeadó cégben?


Amikor egy autót hitelre vásárolsz, nem kell megbíznod a bankban, csak a pénzét veszed kölcsön. A bérlés során azonban a bérbeadó céggel lépsz kapcsolatba, így érdemes egy jó nevű és már régóta a piacon lévő céggel szerződnöd.

 

Az tartós bérlés mellett döntenél? Bérelj egy igazán megbízható cégtől, amely már régóta jelen van a magyar piacon! Kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március... Tovább

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.7

autó