notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatonfüred új kikötő építése

hirdetes

Új kikötő épül a Balatonon!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fejlesztések nem állnak le a Balatonnál. A Magyar Vitorlás Szövetség tervei szerint Balatonfüred egy új vitorláskikötővel fog gazdagodni a jövőben. 

Új Balatonfüredi kikötő épül

 

Erre már nagy szükség volt, de a Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Kajak-kenu Szövetség uniós segítséggel egy 150 férőhelyes, világ- és európai szintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőt épít Balatonfüreden a kemping területén.Hatalmas fejlesztések történnek mostanában a tó körül. Összesen 2,5 milliárdot költenek a balatoni vitorlás turizmus fejlesztésére és ebbe egy régóta kívánt új füredi kikötő építése is belefér.

 

Természetesen Balatonfüred városa is beszáll a költségekbe, hiszen a  150 hajó befogadására képes, világ- és európai szintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőhöz   egy közel 1,5 hektáros területtel és 200 millió forint támogatással járul hozzá.Csak ennek a kikötőnek a megépítési költsége 1,7 milliárd Ft-ot emészt fel. A továbbiakban még több tervet árulunk el a jövőbeni Balatonnal kapcsolatban.

hirdetes

 

hirdetes

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) – a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva – az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére, európai uniós támogatásban részesül. Az MVSZ sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz- és aktív turisztikai hálózat-, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont fejlesztésére kerül sor.

 

A fentebb említett program keretein belül egyébként összesen 13 milliárd forintot fordítanak országosan az aktív turisztikai hálózatok és intermodális megállóhelyek fejlesztésre.A projekt első ütemében 13 Balaton-parti és öt más magyarországi helyszínen történnek fejlesztések. A kikötők hálózatba kapcsolásával, minősítési rendszerének kialakításával és a kialakítás alatt álló online információs rendszerrel az ország 11 megyéjében lesz elérhető a vitorlázás a turisták számára.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás Tovább

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 197

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton