notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatonfüred új kikötő építése

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Új kikötő épül a Balatonon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új kikötő épül a Balatonon!


2017/07/22

A fejlesztések nem állnak le a Balatonnál. A Magyar Vitorlás Szövetség tervei szerint Balatonfüred egy új vitorláskikötővel fog gazdagodni a jövőben. 

Új Balatonfüredi kikötő épül

 

Erre már nagy szükség volt, de a Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Kajak-kenu Szövetség uniós segítséggel egy 150 férőhelyes, világ- és európai szintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőt épít Balatonfüreden a kemping területén.Hatalmas fejlesztések történnek mostanában a tó körül. Összesen 2,5 milliárdot költenek a balatoni vitorlás turizmus fejlesztésére és ebbe egy régóta kívánt új füredi kikötő építése is belefér.

 

Természetesen Balatonfüred városa is beszáll a költségekbe, hiszen a  150 hajó befogadására képes, világ- és európai szintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőhöz   egy közel 1,5 hektáros területtel és 200 millió forint támogatással járul hozzá.Csak ennek a kikötőnek a megépítési költsége 1,7 milliárd Ft-ot emészt fel. A továbbiakban még több tervet árulunk el a jövőbeni Balatonnal kapcsolatban.

 

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) – a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva – az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére, európai uniós támogatásban részesül. Az MVSZ sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz- és aktív turisztikai hálózat-, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont fejlesztésére kerül sor.

 

A fentebb említett program keretein belül egyébként összesen 13 milliárd forintot fordítanak országosan az aktív turisztikai hálózatok és intermodális megállóhelyek fejlesztésre.A projekt első ütemében 13 Balaton-parti és öt más magyarországi helyszínen történnek fejlesztések. A kikötők hálózatba kapcsolásával, minősítési rendszerének kialakításával és a kialakítás alatt álló online információs rendszerrel az ország 11 megyéjében lesz elérhető a vitorlázás a turisták számára.

 

h2 after


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!