Új kompok érkeznek a Balatonra - hol és hogyan kompozhatunk a Balatonon?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új balatoni komp a vízen! Így juss át a szemközti partra!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új balatoni komp a vízen! Így juss át a szemközti partra!


2022/03/17
ZH

Új kompok érkeznek 2022-ben a Balatonra, amelyekkel sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá teszi utazásunkat, ha át szeretnénk jutni a másik partra. A Balatoni Hajózási Zrt. idén beújított és 2 teljesen új komppal bővítette a balatoni komp gyűjteményét.

balatoni komp

Új balatoni kompok

Történelmi léptékű beruházással indították 2022-őt a balatoni hajózás életében, hiszen már negyven éve nem bővült új hajóval a BAHART flotta. A kormány támogatásának köszönhetően viszont a hajózási társaság flottájának megújításába tudtak kezdeni! A közel 5, 7 milliárd forintból két 45 méteres kompot szereznek és a későbbiekben két 35 méteres katamarán érkezik majd a Balaton vizeire. Ez a beruházás még csak az első üteme a BAHART beruházási folyamatának, hiszen 2030-ig egy hosszabb modernizációs folyamatot terveznek. A hajós társaság kiemelt céljának tekinti, hogy a Balatonon is európai színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani az utasok számára. ezért olyan eszközöket szereznek be, amik teljesen megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi szabályoknak és a legkorszerűbb felszereléssel, műszaki berendezésekkel rendelkeznek majd.

 

Honnan érkeznek az új kompok?

A 2020 novemberében kihirdetet európai uniós közbeszerzési pályázaton a komáromi SAM Shipbuilding an Machinery a.s vállalat nyerte el 15,9 millió euró értékben. A vállalat 1898 óta a keleti blokk egyik legjelentősebb hajóépítő és javító cége, akik körülbelül 1800 hajót gyártottak le ezen idő alatt. A komáromiak feladata lesz a berendelt hajókat elszállítani a Balatonra, amit a Sió folyón keresztül terveznek megvalósítani, azonban komoly logisztikai és koordinációs feladatot jelent majd. A Balaton két új kompja a Tihanyirév és a Szántódrév között közlekednek majd, míg a katamaránok Siófok, Tihany és Balatonfüred között, illetve Fonyód és Badacsony között közlekednek majd.


Ez a hatalmas beruházás biztosítja majd a balatoni desztinációk könnyebb elérését, a sűrített menetrenddel és felújításokkal megnövekszik majd a térség turisztikai értéke 2022-re. 2015-höz képest már így is hatalmas turisztikai növekedésben volt része ezeknek a balatoni városoknak, ugyanis tavaly a kompokon szállított gépjárművek száma megduplázódott, és a biciklis utasoké is majdnem elérte ezt az emelkedési számot. A balatoni hajózás mindennél nagyobb népszerűségnek örvend, amit az bizonyít, hogy már most 20 százalékos mértékben meghaladta az utasszám a tavalyi rekordértékeket.
 


Balaton érdekesség hír technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy...

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.