Ezek a legfontosabb technológiák, melyek 2022-ben megjelentek a fogászaton belül

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új fogászati technológiák 2022-ben, melyek fejlesztik a fogászatot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új fogászati technológiák 2022-ben, melyek fejlesztik a fogászatot


2021/11/19
TK
Új fogászati technológiák 2022-ben, melyek fejlesztik a fogászatot
Fogorvosi technológiák

ITero – Intraorális szkenner


A képek többet mondanak ezer szónál, igaz? És az a képesség, hogy ténylegesen professzionális képeket készíthetünk hosszú utat járt be – gondoljunk csak a mobiltelefon kameráinak fejlődésére az évek során. A fogászatban a fényképeknek nagyon fontos szerepük van a páciens fogászati kórtörténetében.


Valamikor biztosan Tőled is vettek már fogaidról lenyomatot úgy, hogy bele kellett harapnod egy ragacsosabb tálcába – ez egy kevésbé kellemes, de annál szükségszerűbb folyamat. Az intraorális szkenner, mint az ITero, ez a lenyomatkészítés már a múlté. Ez az eszköz képes beszkennelni a páciens száját, ami egy digitális lenyomatot készít. Gyors, fájdalommentes, és rendkívül hasznos egy helyreállító fogászati kezelés kapcsán – azt is képes megmutatni, hogy hogyan nézne ki a Páciensen a kezelés utáni fogszabályozó, vagy éppen a teljes fogsor egy beavatkozás után. Ez az új fogászati technológia remélhetőleg mindenhol elvárássá válik, ezzel is biztosítva a jobb fogászati eredményeket.


Digitális röntgen


Orvosi röntgenfelvételek nagyjából 1896 óta léteznek, azóta pedig nagy utat tettek meg. A hagyományos röntgenfelvételekhez viszonyítva a digitális fogászati röntgen nagyon hasonló, mégis kevesebb sugárzásnak teszik ki a pácienseket, valamint a képek közvetlenül a számítógépre kerülnek, ahol azok azonnal megtekinthetőek. Fogorvosa a képeket rárakhatja a számítógépre, ahol alaposabban képes megvizsgálni azokat a területeket, melyek a fog alatt és annak belsejében találhatóak meg – ezek egyébként nem lennének láthatóak.


A digitális fogászati röntgen kivitelezhető intraorálisan, a száj belsejéből, valamint extraorálisan is, a száj külső részéből. Amikor intraorálisan van elvégezve a folyamat, akkor az lehet egy harapási szárny röntgen vagy egy periapikális röntgen. Előbbi az, amikor harapnia kell a páciensnek a röntgenfelvétel során – ez a pillanatkép egy olyan területre ad rálátást, mely gyakran segíti a szuvasodás azonosítását, illetve mutatja a fog körüli csontok állapotát, ami hasznos a koronával történő kezelés vagy a tömés előtt.

 

 

 

 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel annak folytatása, lapozz!
 


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kettlebell

 kettlebell

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az...

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.