Új vitorlás versenynaptár 2020: Elkészült az új 2020-as vitorlás versenynaptár, 146 versenyt rendeznek idén

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elkészült az új 2020-as vitorlás versenynaptár, 146 versenyt rendeznek idén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elkészült az új 2020-as vitorlás versenynaptár, 146 versenyt rendeznek idén


2020/06/05
VN

Forrás: hunsail.hu

Még január elején elkészült az idei évi vitorlás versenynaptár, ami eredetileg 188 versenyt tartalmazott, azonban ahogyan az élet többi területén is úgy a vitorlás versenynaptár alakulásába is közbeszólt a koronavírus járvány. A rendezvények megszervezésének korlátozásával, majd a kijárási korlátozások bevezetésével ellehetetlenítették nemcsak a vitorlásversenyek megszervezését, de az egész vitorlás életet megbénították. Azonban szépen lassan kezd vissza állni a rend, szigorú szabályokkal ugyan, de szabadtéri rendezvényeket újra lehet rendezni, és el is készült az új 2020-as vitorlás versenynaptár.

Módosított 2020-as vitorlás versenynaptár

Június 1-től indulhat a vitorlás szezon

Már a koronavírus járvány kirobbanásakor a korlátozások bevezetésekor elkezdték a lehetőségeket mérlegelni, és amint a különböző enyhítések lehetővé tették döntöttek is a vitorlás élet újraindításáról. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a szakbizottságok javaslatára a hazai versenyek megrendezésére 2020. június 1-től adott lehetőséget a versenyrendszerben. A MVSZ a 94/2020 (06.02) számú határozatával elfogadta az új, módosított versenynaptárat is.  Engedélyezve ezzel, hogy a koronavírus miatt elmaradt versenyeket új időpontokban rendezzék meg, de sajnos vannak olyan versenyek, amik megrendezése idén már nem lehetséges, törlésre kerültek. Az eredet 188 vitorlásversenyből 146-ot rendeznek meg idén. Ez azzal is jár, hogy a hajóosztályok ranglistaversenyeit is át kellett szervezni.

 

Ilyen lesz a 2020-as vitorlás versenyszezon

Bár csonka lesz az idei versenyszezon, bízunk benne, hogy tele lesz izgalmakkal. Az első idei hazai vitorlásversenye június 6-án startol a Balatonon. Nem más nyitja a 2020-as vitorlás szezont, mint a 3. Ezüst szalag vitorlásverseny. A szezonnyitó éjszakai versennyel kapcsolatban itt írtunk részletesen. Természetesen a legendás Kékszalag sem maradhat el, bár módosított időpontban, és kicsit máshogy, ahogyan az eddigiek, de megrendezésre kerül immár 52. alkalommal. A 2020-as Kékszalag megrendezésének hogyanjáról itt írtunk részleteket , a start 2020. július 30-án lesz! Az idei év zárása pedig december 31-én a VIII. Szilveszteri Regatta lesz. Persze június 6. és december 31. között nem csak a Kékszalag lesz. A vitorlás versenynaptárhoz lapozzatok a következő oldalra!
 


Balaton érdekesség hajó hír sport verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.