notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a Borkonyha

hirdetes

Újabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a Borkonyha

SF
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Már egy harmadik étterem nyerte el az vendéglátás Oscarját, a Michelin díjat. Az idén 33. alkalommal kiadott Michelin Guide listán a Borkonyha a legújabb étterem, amelyről ezt olvashatjuk az értékelésben: „Csodás konyha és remek árfekvés”. Az étterem munkatársai hatalmas csodálkozással álltak a tény előtt, hogy éttermük felkerült a legrangosabb vendéglátóhelyek listájára.

Újabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a Borkonyha

 

 

Miért értékel egy gumigyártó éttermeket?

A Michelin vörös útikalauzát több mint száz éve adta ki először, azt az üzleti stratégiát követve, hogy amíg az emberek kirándulásra használják az autóikat, addig is kopik a gumiabroncsuk. Az információs brosúra a harmincas évektől használ csillagokat az éttermek minősítésére. A Michelin-csillagok odaítélésekor a legfőbb szempont a konyha, amelyhez kapcsolódik a szerviz, a borválaszték és a higiénia is.

 

Ezek szerint az egy csillag igen jó éttermet jelöl, amely a maga kategóriájában különleges figyelmet érdemel. A két csillag kimagaslóan jó éttermet, válogatott borokkal, amiért érdemes hosszabb kitérőt is tenni. A három csillag már a világ legjobb éttermeinek kitüntetése, amelyek konyhája minden szempontból kifogástalan, borválasztéka pedig igényes, és a hely külön utazást is megér.

 

 

Az étterem honlapján így mutatkozik be két tulajdonos, Kalocsai Zoltán és Horváth Tamás:

hirdetes

 

A Borkonyha nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Bár szakmai utunk a Mágnáskert után kettévált a Bortársaság és a Bock Bisztró irányába, baráti és családi kötődésünk révén nem volt kérdés, ha lehetőségünk lesz közösen, nyitunk éttermet.

 

Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A Borkonyha név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.

 

 A 200 féle túlnyomórészt magyar bor - egy hektáros gazdáktól a legismertebb borászokig - közül, 48 féle mindig pohárban kóstolható, ugyanakkor a helység egyik végében 1200 palack tárolására, érlelésére alkalmas, temperált borpolc található, ahonnan szaküzlet áron lehet vásárolni vagy éppen helyben meginni.

 

Konyhánk friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül. Mindehhez szakmai társra Sárközi Ákos chef személyében találtunk, aki a konyhatervezés kezdeti időszakától mellettünk állt. Számunkra sokat jelent gyakorlata, hitelessége, az Alabárdosban végzett munkája, a Hagyomány és Evolúció versenyeken elért remek eredményei, vagy éppen a portugál két Michelin csillagos Villa Joyában végzett stázsolása.

hirdetes

 

„Mi a konyhafilozófiám? Szeretnék egy ízekben gazdag konyhát vinni. Ha mégis valamilyen stílust kell meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy „szabad”. Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretnék meríteni, de szívesen nyúlok más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk. Szeretném a régi magyar konyha sokszínűségét, a mai szemlélet és konyhatechnológia felhasználásával megmutatni.”

 

Többek között ezeknek az ételeknek is köszönhetű a kitüntetés:

Újabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a BorkonyhaÚjabb magyar csillag a Michelin egén - Michelin-csillagot kapott a Borkonyha
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni Tovább

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia