Ismerd meg te is a Mini Magyarország legújabb különlegességeit!

hirdetes

Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Európa legjobb és egyik legszebb makettparkja, a Mini Magyarország az idei szezonban új látványosságokkal vár mindenkit a Szarvasi Arborétumban! Tudj meg többet erről a csodálatos helyről te is! :)

 

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

A Szarvasi Arborétumban még 2013-ban nyílt meg Európa egyedülálló makettparkja, a Mini Magyarország, a város történetének eddig ez a legnagyobb, magán erőből történő beruházása.


Hogy miből is áll a Mini Magyarország makettpark? Bemutatja a Kárpát-medence és a történelmi Hazánk hagyományait és legfőbb nevezetességeit, lekicsinyített változatban.


Ha ebbe a parkba eljövünk, országunk csodáit egy interaktív túrácska keretében pár óra leforgása alatt körbejárhatjuk, mely akár gyerekes családok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség lehet.


Az épületek kicsinyített mása, tökéletes utánzata nevezetességeinek, melyek a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, ezek mind-mind a régi, történelmi Magyarország közepének számító Szarvason vannak kiállítva.

hirdetes

 


Aki kíváncsi a Cifrapalotára, mely Kecskeméten van, vagy a Pécsett lévő dzsámira, esetleg a Tatabányára néző óriási turulra, itt mindet megtekintheti egy helyen, csak kicsit kisebb méretben.

 

 

 

 

hirdetes

 

 

Az egri vár egyik csatajelenetét is megnézhetjük, vagy akár a tihanyi visszhangot is hallhatjuk, így a Mini Magyarország tökéletes és izgalmas hely egy kirándulásra.


A Szarvasi Arborétum egyébként Hazánk legnagyobb arborétumaként működik, majdnem 100, azaz 82 hektáron, a Szarvas-Békésszentandrási holtágnál.


Kiépítése és a fajok betelepítése 1880-ban kezdődött el, e művelet során rengeteg növényfaj, köztük számos ritkaság került ide, a világ legkülönbözőbb részeiről.

 


Csak a fásszárú növények gyűjteményében 1600-féle faj van, valamint rengeteg állat, ezek között számos lenyűgöző és ritka madár, például az albínó pávák.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás

Szótár

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó.... Tovább

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes