notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is a Mini Magyarország legújabb különlegességeit!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!


2016/05/01
Ilyés Zsófi

Európa legjobb és egyik legszebb makettparkja, a Mini Magyarország az idei szezonban új látványosságokkal vár mindenkit a Szarvasi Arborétumban! Tudj meg többet erről a csodálatos helyről te is! :)

 

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

A Szarvasi Arborétumban még 2013-ban nyílt meg Európa egyedülálló makettparkja, a Mini Magyarország, a város történetének eddig ez a legnagyobb, magán erőből történő beruházása.


Hogy miből is áll a Mini Magyarország makettpark? Bemutatja a Kárpát-medence és a történelmi Hazánk hagyományait és legfőbb nevezetességeit, lekicsinyített változatban.


Ha ebbe a parkba eljövünk, országunk csodáit egy interaktív túrácska keretében pár óra leforgása alatt körbejárhatjuk, mely akár gyerekes családok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség lehet.


Az épületek kicsinyített mása, tökéletes utánzata nevezetességeinek, melyek a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, ezek mind-mind a régi, történelmi Magyarország közepének számító Szarvason vannak kiállítva.

 


Aki kíváncsi a Cifrapalotára, mely Kecskeméten van, vagy a Pécsett lévő dzsámira, esetleg a Tatabányára néző óriási turulra, itt mindet megtekintheti egy helyen, csak kicsit kisebb méretben.

 

 

 

 

 

 

Az egri vár egyik csatajelenetét is megnézhetjük, vagy akár a tihanyi visszhangot is hallhatjuk, így a Mini Magyarország tökéletes és izgalmas hely egy kirándulásra.


A Szarvasi Arborétum egyébként Hazánk legnagyobb arborétumaként működik, majdnem 100, azaz 82 hektáron, a Szarvas-Békésszentandrási holtágnál.


Kiépítése és a fajok betelepítése 1880-ban kezdődött el, e művelet során rengeteg növényfaj, köztük számos ritkaság került ide, a világ legkülönbözőbb részeiről.

 


Csak a fásszárú növények gyűjteményében 1600-féle faj van, valamint rengeteg állat, ezek között számos lenyűgöző és ritka madár, például az albínó pávák.

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

Az idei, 2016-os szezonban számos új látványossággal bővítették a Mini Magyarország makettparkot, melyek száma összesen kilenc, így ennyivel bővült a már majdnem félszáz makettgyűjtemény.


Most a Felvidék legszebb és legkülönlegesebb épületének miniatűrjei kerültek ide, például Krasznahorka vára, vagy a Magyar Szentek temploma.


2015-ben összesen 77 ezer ember látogatott el ide, hisz látni akarták a káprázatos nevezetességeinket, valamint az országjárás minden alkalomra szuper lehetőség lehet.


A gyermekek is jól szórakoztatnak, hiszen nem egy hajó és vasútmodell látható itt, mely teljesen elvarázsolhatja a kicsiket, de még a nagyokat is egyaránt.

 

 

 

 

 

Itt megnézhetjük Eger várát, a Parlamentet, az esztergomi bazilikát, 2016-tól pedig már a Felvidék legkáprázatosabb épületei is csatlakoztak az interaktív makettekhez.

 


Árva, Pozsony, Krasznahorka és Bajmóc vára is itt van, valamint Lőcse városának háza, a nyitrai püspökség épülete, az Ótátrafüredi Palotaszálló és a Kassán fellelhető Szent Erzsébet-dóm is, melyeket már májusban akárki megcsodálhat!


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén...

Flieger

Flieger – speciális orrvitorla, a normál orrvitorla felett helyezkedik el

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!