notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is a Mini Magyarország legújabb különlegességeit!

hirdetes

Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Európa legjobb és egyik legszebb makettparkja, a Mini Magyarország az idei szezonban új látványosságokkal vár mindenkit a Szarvasi Arborétumban! Tudj meg többet erről a csodálatos helyről te is! :)

 

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

A Szarvasi Arborétumban még 2013-ban nyílt meg Európa egyedülálló makettparkja, a Mini Magyarország, a város történetének eddig ez a legnagyobb, magán erőből történő beruházása.


Hogy miből is áll a Mini Magyarország makettpark? Bemutatja a Kárpát-medence és a történelmi Hazánk hagyományait és legfőbb nevezetességeit, lekicsinyített változatban.


Ha ebbe a parkba eljövünk, országunk csodáit egy interaktív túrácska keretében pár óra leforgása alatt körbejárhatjuk, mely akár gyerekes családok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség lehet.


Az épületek kicsinyített mása, tökéletes utánzata nevezetességeinek, melyek a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, ezek mind-mind a régi, történelmi Magyarország közepének számító Szarvason vannak kiállítva.

 


Aki kíváncsi a Cifrapalotára, mely Kecskeméten van, vagy a Pécsett lévő dzsámira, esetleg a Tatabányára néző óriási turulra, itt mindet megtekintheti egy helyen, csak kicsit kisebb méretben.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

Az egri vár egyik csatajelenetét is megnézhetjük, vagy akár a tihanyi visszhangot is hallhatjuk, így a Mini Magyarország tökéletes és izgalmas hely egy kirándulásra.


A Szarvasi Arborétum egyébként Hazánk legnagyobb arborétumaként működik, majdnem 100, azaz 82 hektáron, a Szarvas-Békésszentandrási holtágnál.


Kiépítése és a fajok betelepítése 1880-ban kezdődött el, e művelet során rengeteg növényfaj, köztük számos ritkaság került ide, a világ legkülönbözőbb részeiről.

 


Csak a fásszárú növények gyűjteményében 1600-féle faj van, valamint rengeteg állat, ezek között számos lenyűgöző és ritka madár, például az albínó pávák.

hirdetes
A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

Az idei, 2016-os szezonban számos új látványossággal bővítették a Mini Magyarország makettparkot, melyek száma összesen kilenc, így ennyivel bővült a már majdnem félszáz makettgyűjtemény.


Most a Felvidék legszebb és legkülönlegesebb épületének miniatűrjei kerültek ide, például Krasznahorka vára, vagy a Magyar Szentek temploma.


2015-ben összesen 77 ezer ember látogatott el ide, hisz látni akarták a káprázatos nevezetességeinket, valamint az országjárás minden alkalomra szuper lehetőség lehet.


A gyermekek is jól szórakoztatnak, hiszen nem egy hajó és vasútmodell látható itt, mely teljesen elvarázsolhatja a kicsiket, de még a nagyokat is egyaránt.

 

 

 

 

 

Itt megnézhetjük Eger várát, a Parlamentet, az esztergomi bazilikát, 2016-tól pedig már a Felvidék legkáprázatosabb épületei is csatlakoztak az interaktív makettekhez.

 


Árva, Pozsony, Krasznahorka és Bajmóc vára is itt van, valamint Lőcse városának háza, a nyitrai püspökség épülete, az Ótátrafüredi Palotaszálló és a Kassán fellelhető Szent Erzsébet-dóm is, melyeket már májusban akárki megcsodálhat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek utazás