Ismerd meg te is a Mini Magyarország legújabb különlegességeit!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Újdonságokkal vár a Mini Magyarország!


2016/05/01
Ilyés Zsófi

Európa legjobb és egyik legszebb makettparkja, a Mini Magyarország az idei szezonban új látványosságokkal vár mindenkit a Szarvasi Arborétumban! Tudj meg többet erről a csodálatos helyről te is! :)

 

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

A Szarvasi Arborétumban még 2013-ban nyílt meg Európa egyedülálló makettparkja, a Mini Magyarország, a város történetének eddig ez a legnagyobb, magán erőből történő beruházása.


Hogy miből is áll a Mini Magyarország makettpark? Bemutatja a Kárpát-medence és a történelmi Hazánk hagyományait és legfőbb nevezetességeit, lekicsinyített változatban.


Ha ebbe a parkba eljövünk, országunk csodáit egy interaktív túrácska keretében pár óra leforgása alatt körbejárhatjuk, mely akár gyerekes családok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség lehet.


Az épületek kicsinyített mása, tökéletes utánzata nevezetességeinek, melyek a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, ezek mind-mind a régi, történelmi Magyarország közepének számító Szarvason vannak kiállítva.

 


Aki kíváncsi a Cifrapalotára, mely Kecskeméten van, vagy a Pécsett lévő dzsámira, esetleg a Tatabányára néző óriási turulra, itt mindet megtekintheti egy helyen, csak kicsit kisebb méretben.

 

 

 

 

 

 

Az egri vár egyik csatajelenetét is megnézhetjük, vagy akár a tihanyi visszhangot is hallhatjuk, így a Mini Magyarország tökéletes és izgalmas hely egy kirándulásra.


A Szarvasi Arborétum egyébként Hazánk legnagyobb arborétumaként működik, majdnem 100, azaz 82 hektáron, a Szarvas-Békésszentandrási holtágnál.


Kiépítése és a fajok betelepítése 1880-ban kezdődött el, e művelet során rengeteg növényfaj, köztük számos ritkaság került ide, a világ legkülönbözőbb részeiről.

 


Csak a fásszárú növények gyűjteményében 1600-féle faj van, valamint rengeteg állat, ezek között számos lenyűgöző és ritka madár, például az albínó pávák.

A Mini Magyarország idén még több apró látványossággal vár!

Az idei, 2016-os szezonban számos új látványossággal bővítették a Mini Magyarország makettparkot, melyek száma összesen kilenc, így ennyivel bővült a már majdnem félszáz makettgyűjtemény.


Most a Felvidék legszebb és legkülönlegesebb épületének miniatűrjei kerültek ide, például Krasznahorka vára, vagy a Magyar Szentek temploma.


2015-ben összesen 77 ezer ember látogatott el ide, hisz látni akarták a káprázatos nevezetességeinket, valamint az országjárás minden alkalomra szuper lehetőség lehet.


A gyermekek is jól szórakoztatnak, hiszen nem egy hajó és vasútmodell látható itt, mely teljesen elvarázsolhatja a kicsiket, de még a nagyokat is egyaránt.

 

 

 

 

 

Itt megnézhetjük Eger várát, a Parlamentet, az esztergomi bazilikát, 2016-tól pedig már a Felvidék legkáprázatosabb épületei is csatlakoztak az interaktív makettekhez.

 


Árva, Pozsony, Krasznahorka és Bajmóc vára is itt van, valamint Lőcse városának háza, a nyitrai püspökség épülete, az Ótátrafüredi Palotaszálló és a Kassán fellelhető Szent Erzsébet-dóm is, melyeket már májusban akárki megcsodálhat!


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.

Balatonszemes - BAHART Kikötő

Balatonszemesi vitorláskikötő Szolgáltatásai: A felújított balatonszemesi kikötőben...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.