Ennyibe kerül egy ultraluxus repülőút egy privát gépen: luxus utazás a világ különböző pontjaira

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ennyibe kerül egy ultraluxus repülőút egy privát gépen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ennyibe kerül egy ultraluxus repülőút egy privát gépen


2019/12/02
VN

Frissítve: 2024/05/22
Frissítette: ZH

Az ilyen repülőutak már önmagukban életre szóló élmények lehetnek (na persze biztos vannak olyanok, akik erre is ráunnak idővel), ami azért mégis csak a minimum, elvégre fejenként főre akár 100 ezer dollárba, azaz több, mint 30 millió forintba is kerülhetnek ezek az égi kalandok.

Ennyibe kerül egy luxusutazás

Becky Powell, a Protravel International elnöke szerint az utasokra való odafigyelés, illetve az étel és ital minősége az abszolút csúcsot veri. Szerinte ezek az utak azért olyan különlegesek, mert az embere egzotikus és kevésbé járt helyekre látogathat el, egyedi luxus szállásokban pihenhet, és bennfentes, válogatott élményekkel gazdagodhat.

 

Íme néhány opció azoknak, akik ilyesmire sem sajnálnak költeni:

 

Kulturális és tanulmányi utak

Sokakat talán meglepetésként érhet, de mind a National Geographic (Private Jet Epxeditions, mind pedig a Smithsonian (Journeys) kínálatában találunk speciális utazásokat, amelyek az oktatásra és kultúrára összpontosítanak. Julie Danzinger, az Embark ügyvezető tagja szerint az utakat az idegenvezetők és a házigazdák teszik igazán különlegessé.

 

 

National Geographic Private Jet Expeditions

Legalacsonyabb ár: $78.945 (23-24 millió Ft) / fő

 

Mit kínál út közben: Egy Boeing 757-es 48-75 bőrüléssel (ez az utazástól függ) 2x2-es elrendezésben. A személyzet egy séfet, egy ellátmányfelelőst, és egy kijelölt poggyászkezelőt is tartalmaz.

Programok földet érés után: Útitervek Afrikába, Közép- és Dél-Amerikába, illetve világ körüli utakra.

Luxus utazás Afrikába

 

Smithsonian Journeys

Legalacsonyabb ár: $85.950 (26 millió Ft) / fő

 

Mit kínál út közben: Egy egyedi elrendezésű Boeing 757-es gép 76 business-class üléssel.

Programok földet érés után: Világ körüli túrák, érintve többek között Machu Picchut, a Húsvét-szigetet, Szamoát, Petrát, és Marrakesht.

 

További repülőutak

 

Four Seasons Private Jet Experience

Amikor Michael Petrina egy promóciós emailt kapott a Four Seasons repülőútról, eleinte nevetségesen extravagánsnak és őrületesnek találta. Aztán ahogy végigolvasta az ajánlatot, úgy döntött, mégis él vele felesége társaságában. A pár azóta már több mint 3 Four Seasons utazáson túl van.

 

„Kétségtelen, hogy egy befektetés” mondja Petrina, „de az embernek lehetősége nyílik olyan helyeket látnia, ahová nem menne el magától, ráadásul nagyon kényelmes módon”.

 

Legalacsonyabb ár: $163.000 (49 millió Ft) / fő – 21-24 nap

 

Mit kínál út közben: Egy egyedi kialakítású Boeing 757-es 52 olasz bőrrel bevont elfektethető üléssel. Egy új Airbus A321neo 48 üléssel és közösségi helységgel a workshopokhoz és az előadásokhoz, amelyek 2021-ben indulnak majd.

Programok földet érés után: Az útitervek között találkozhatunk például az International Intrigue túrával, amihez olyan úti célok tartoznak, mint Kiotó, a Serengeti Nemzeti Park, Budapest, Szentpétervár, és Párizs. A repülőutak között az utasok természetesen a Four Seasons szállodákban kapnak szállást.

Luxusutazás Párizsba

 

Abercrombie and Kent

Fine dining, válogatott kulturális események, és egy mesterszakács – ez csupán néhány dolog, ami az Abercrombie and Kent világkörüli utazásokat jellemzi, amelyeket egyébként maga a cég alapítója, Geoffrey Kent vezet.

 

„Az ilyen kalandokon részt vevő emberek szívesen ismerkednek meg más, hasonló gondolkodású emberekkel, akik szintén érdeklődnek a világ dolgai iránt” jegyezte meg Kent. „Észrevettük továbbá, hogy az ilyen életben egyszer előforduló utazások az önálló utazókat is vonzzák. Azt hiszem, hogy ez az utak során meglátogatott egyedi úti célok, illetve a program hosszának köszönhető.

Legalacsonyabb ár: a regionális utak $32.495 (9,8 millió Ft) / főtől, míg a nemzetköziek $160.000 (48,3 millió Ft) / főtől indulnak

 

Mit kínál út közben: Egy charter Boeing 757-es 50 egyedi tervezésű olasz bőrrel bevont teljesen elfektethető üléssel, egy kabinasszisztens minden hetedik vendégre, illetve egy kijelölt poggyászkezelő.

Programok földet érés után: A Regional Wings Over the World Journeys utazások, illetve Around the World with Geoffrey Kent utazások.

 

Remote Lands

A Remote Lands által szervezett „Aman Private Jet Expeditions” utazásokon durván 16 fős csoportok utazhatnak egy kis magángéppel Ázsia (és néha Európa) egzotikus vidékeire, a szállást pedig az Aman lánc luxus szállodái és üdülői biztosítják. Az utasok nap közben magánautókat és idegenvezetőket kapnak, az estéket pedig gazdag vacsorák és koktélpartk színezik.

 

Legalacsonyabb ár: $60.000 (18,1 millió Ft) / fő

 

Mit kínál út közben: Az utasok Airbus 318-asok, illetve charter business repülőgépek fedélzetén emelkedhetnek az egekbe, amelyek nappaliszerű belső kialakítással rendelkeznek.

Programok földet érés után: A The Grandest Tour (a maga fejenkénti 128 ezer dolláros, azaz több, mint 38,6 millió forintos árával) egy 9 országot lefedő, 21 éjszakás túra Japán, Kína, Vietnám, Thaiföld, Bhután, India, Görögország, Montenegró, és Olaszország között.

Thaiföldi luxus utazás

 

TCS World Travel

A TCS World Traver partnerkapcsolatban áll a Smithsonian Journeys, a Four Seasons, és egyéb utazások szervezőivel, de saját regionális illetve földkörüli kalandokat is kínál.

 

Hasonlóképpen a többi itt említett utazáshoz, az utasok all-inclusive ellátásra, magángépekre, első osztályú szállásra, ellátásra, városnézésre és egyéb különleges hozzáférést igénylő látogatásokra számíthatnak – sőt, még egy orvos is velük tart az utakon.

 

President’s Journey Around the World túra a cég igazgatója Shelley Cline kedvenc úti céljait tartalmazza. Az utazás hét célpontot érint, 24 napig tart, és fejenként 134 ezer dollárba (közel 40,5 millió forintba) kerül.

 

Legalacsonyabb ár: $72,950 (22 millió Ft) / fő

 

Mit kínál út közben: Közepes méretű Boeing 757-es magánrepülők, például a A318-100, illetve a Bombardier Challenger széria képviselői.
Programok földet érés után: Regionális és világkörüli túrák.

 

Red Savannah

A Red Savannah egy antarktikai luxusutazásra hívja a jég szerelmeseit. Az Antarctica by Private Jet út során az utasok Fokvárosból utazhatnak Antarktikára, majd ott ellátogathatnak a Déli-sarkra, illetve megcsodálhatják a helyi császárpingvin-kolóniákat is.

 

Legalacsonyabb ár: $96,000 (29 millió Ft) / fő

 

Mit kínál út közben: Az utasok kisméretű magángépek fedélzetén szállnak fel Fokvárosban, majd landolnak egy magánkézben lévő leszállópályán.

Programok földet érés után: A pingvinek meglátogatásán kívül az utazók túrázhatnak, illetve felfedezhetik a jégalagutak szépségét is. A szerencsés résztvevők egy kényelmes privát alvókabinban tölthetnek el egy éjszakát a Déli-sarkon.

Luxus utazás Antarktika pingvinekkel

 

Crystal Skye

A Crystal neve sokaknak luxus hajóútjaik miatt lehet ismerős, azonban 2017-ben bemutatták a Crystal Skye-t, ami nem más, mint egy luxus köntösbe öltöztetett Boeing 777-es 88 elfektethető üléssel, egy bárral, egy társalgó helységgel, és persze a séfet is tartalmazó személyzettel.

 

Habár a beütemezett repülőutak nem éppen úgy sültek el, ahogyan azt a cég eltervezte, ma a Crystal AirCruisestől bárki bérbe veheti a világ legnagyobb magánrepülőjét.

 

Az árak 350 ezertől (105 millió Ft) egészen egymillió dollárig terjednek (302 millió Ft).
 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a...

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.